Stappenplan Masterskip

Jij wilt mee met Masterskip: geweldig! Op deze pagina lees je stap voor stap wat je moet doen vanaf het moment dat je voor het eerst onze website bezoekt tot dat je aan boord stapt. Succes met je inschrijving!

Heb je vragen over Masterskip? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Stap 1

Bezoek een infoavond

Goede voorbereiding is het halve werk, en als je dit leest ben je al goed op weg! Nadat je de website hebt doorgespit is het tijd voor een (online) infoavond. Hier vertellen een Masterskip-docent en een oud-trainee alles over Masterskip.

Ontvang ook nog onze handige folder hier >

Stap 2

Denk na over met welke reis je mee wilt (en overleg met je ouders)

Waarom wil je mee? Wat verwacht je van de reis, en wat wil je graag leren? Deze vragen kunnen helpen bij je keuze voor een reis. Overleg dit met je ouders. Bekijk ook de schoolplanning voor het volgende jaar en eventueel andere geplande activiteiten.

Alle reizen in één kaartje >
Verhalen van trainees gesorteerd per reis >

Stap 3

Je voorlopige inschrijving

Tijd om je in te schrijven! Met je voorlopige inschrijving maak je kenbaar mee te willen gaan en ontvang je toegang tot je persoonlijk account. En vanaf nu ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief! Deze inschrijving is volledig vrijblijvend: je zit nog helemaal nergens aan vast.

Let op: je hebt hiermee nog geen plek aan boord gereserveerd. Dat is pas het geval bij je definitieve inschrijving.

Stap 4

Toestemming van school

Ga met een motivatiebrief naar je afdelingsleider en/of mentor om toestemming van school te vragen. Zet in deze brief waarom jij graag mee wilt, wat je hoopt te leren en hoe jij je schoolwerk tijdens de reis wilt gaan doen. Toestemming van jouw school is noodzakelijk om mee te kunnen met Masterskip. Laat het ons weten zodra je contact hebt gehad met je afdelingsleider; stuur ons bijvoorbeeld een cc van je mail.

Vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op.

Stap 5

Ga aan de slag met je Masteracties

Sparen maar! Je moet zorgen dat je het reisbedrag bij elkaar krijgt. Maak bijvoorbeeld een sponsorplan, en volg een workshop over fondsenwerving. Alles is mogelijk!

Tips en voorbeelden >
Aanmelden Workshop >

Stap 6

Definitieve inschrijving

Dit is je checklijstje voor je definitieve inschrijving:

1. toestemming van school
2.
100% zeker weten dat je mee wilt
3. genoeg gespaard voor de aanbetaling van 30%, en een goed plan voor de overige 70%

Check, check, check? Dan kun je je inschrijving definitief maken! Daarmee is je plek aan boord gereserveerd.

Van definitieve inschrijving naar vertrek

Gefeliciteerd! Je inschrijving is definitief. Nu is het aftellen naar de dag van vertrek. In onderstaande tijdlijn kun je zien wat je voor je reis nog van ons kunt verwachten, en wat wij van nog van jou verwachten.

Vervolg je Masteracties

Voor je definitieve inschrijving heb je 30% van het reisbedrag aanbetaald. Uiterlijk 60 dagen voor vertrek betaal je de overige 70%, en een aantal weken voor vertrek van je reis betaal je nog de prijs van je vliegticket (meer info). Ga dus aan de slag met je Masteracties en spaar de rest van het bedrag bij elkaar!

Plan van aanpak

Je kunt je gaan voorbereiden op je reis! Door je plan van aanpak te gaan maken laat je ons én je docenten weten wat je aan boord gaat doen. Het is dus belangrijk dat je ons dat op tijd toestuurt! Hiervoor ontvang je 2 maanden voor vertrek een mail met meer info.

Kick-Off bijeenkomst

Ongeveer 2 maanden voor vertrek ontvang je ook een uitnodiging voor de Kick-Off. Hier ontmoet je je mede-trainees (en ouders!) en krijg je informatie over jouw reis.

Tas inpakken!

Het is tijd om je tas te pakken! Gebruik de paklijst in je persoonlijk account zodat je niets vergeet. En misschien heb je nog wat aan deze tips van oud trainees 🙂.