Je eerste wereldreis onder schooltijd

6 WEKEN leren en ervaren op zee

Masterskip is een uniek programma voor leerlingen uit 4 havo en 4/5 vwo. Ben je in voor een avontuur? Dan bieden wij je een onvergetelijke levenservaring aan boord van ons Tall Ship. 

Onze reizen hebben elk een verschillend karakter. Ze vinden plaats tijdens de maanden november tot en met mei. Vaar je mee met Masterskip, dan ervaar je hoe theorie tastbaar wordt in de dagelijkse praktijk op zee. De wereld is je klaslokaal.

Verleg je grenzen en schrijf je in voor deze unieke ervaring, ruim 900 leerlingen gingen je voor!

"Het ontdekken van de wereld en van mijzelf, dat vond ik het meest bijzonder."
Geertje
oud-trainee

ZEILEN EN LEREN?

Ja, tijdens de reis (tussen de 5 tot 7 weken) ga je aan boord gewoon naar school. Voordat je vertrekt maak je samen met je school een plan van aanpak voor de te behandelen stof en toetsen. Aan boord hebben jij en je mede-trainees zes dagen in de week 3-4 uur zelfstudie per dag om hier zelfstandig aan te werken. Dat is intensief onderwijs. Er zijn ervaren docenten in de exacte vakken aanwezig om je te begeleiden, met soms een docent die een andere achtergrond heeft zoals economie, maatschappijleer of zelfs theater. Het docententeam bestaat uit een kern van eerstegraads bevoegde docenten. Soms wordt dit team aangevuld met tweedegraads docenten en docenten in opleiding. We letten natuurlijk op de pedagogische- en coachingsvaardigheden en vragen voor iedereen aan boord een Verklaring omtrent Gedrag aan.

LESSEN

Met je coach aan boord bespreek je regelmatig jouw persoonlijke leerdoelen en de voortgang van je studie. Heb je moeite met zelfstandig leren, dan kan de coach in overleg met jou een gestructureerde dagplanning maken. Op deze manier loop je geen achterstand op.

Naast 3-4 uur zelfstudie op een dag zijn er verdiepende of verbredende lessen, die worden gekoppeld aan het leven aan boord. Denk hierbij aan workshops over navigatie, krachten die spelen bij het zeilen, de techniek aan boord , meteorologie, de samenstelling van het zeewater en het zeeleven. Deze activiteiten en workshops sluiten aan bij de vakken die je op school krijgt.

TOETSEN

Ook het maken van toetsen gaat gewoon door aan boord. Wij adviseren dat je 4-6 toetsen meeneemt in een dicht-geniete envelop. Op iedere zesde schooldag is het toetsdag en worden de toetsen in één of twee ruimtes afgenomen. Dit gebeurt uiteraard onder toezicht van de aanwezige docenten.

TOESTEMMING SCHOOL

Mag ik zomaar een aantal weken van school wegblijven? Om mee te kunnen met Masterskip is het noodzakelijk om toestemming van jouw school te hebben. Een belangrijk punt in de werkwijze van Masterskip is de samenwerking tussen jou, je school en onze organisatie. Dit borgt goede uitwisseling van leerresultaten. Als jij je motivatiebrief aan je afdelingsleider hebt gestuurd, laat het ons dan weten. Dan kunnen wij jouw school informeren over ons programma. Als het nodig is plannen we een gesprek in met jou, je ouders en je afdelingsleider of mentor. Het is heel belangrijk dat je zelf goed kunt motiveren aan je ouders en jouw school waarom jij deze reis wilt maken. Wat zijn je verwachtingen van de reis? Welke leerdoelen heb je? Wat levert dit jou en je school op? Verwerk dit in de brief die je aan je afdelingsleider stuurt. Zo ziet jouw school ook dat je serieus met de reis bezig bent. Het regelen van de juiste toestemming van je school gaat veel gemakkelijker met een voorlopige inschrijving op zak. Hiermee laat je zien dat je er voor wilt gaan, en dat je serieus met je reis bezig bent. Regel je voorlopige inschrijving hier.

SCHOLEN

Het is handig om te weten of er eerder leerlingen van je school zijn mee geweest met Masterskip. Daarom hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Hierin kun je zoeken op je school en kijken of jouw school eerder toestemming voor Masterskip heeft gegeven. Staat jouw school in dit overzicht? Probeer dan te ontdekken wie de contactpersoon/mentor was, of stuur ons een mailtje met die vraag!

WAAR GAAT DE REIS NAARTOE?

Masterskip biedt 8 verschillende reizen op twee verschillende Tall Ships. De reizen op de Wylde Swan herken je aan ‘WS’, en de reizen op de Artemis beginnen met ‘RM’. Iedere reis heeft zijn eigen karakter en bijzondere kenmerken. Welke reis kies jij?

Onze reizen zijn afhankelijk van diverse omstandigheden als weer en wind, scheepsplanning en omstandigheden in het vaargebied. We behouden ons daarom het recht voor om de route en bestemmingen zoals beschreven in de reisomschrijvingen te wijzigen. Bij Masterskip staan groepsvorming en persoonlijke ontwikkeling op een zeilschip op de eerste plaats (2/3e zeilen, 1/3e excursies of aan land), de bestemmingen en route komen daarna. Wijzigingen in bestemmingen en route, en als groep inspelen op veranderende omstandigheden zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Maak de reis die alle zeehelden gemaakt hebben over de Atlantische oceaan naar het Caribisch gebied. Ontdek wat een oceaanoversteek zo uniek maakt: beleef de stilte en rust op zee, en maak kennis met de dolfijnen, walvissen en andere zeedieren die je midden op de oceaan misschien wel tegenkomt.

Na de door ons georganiseerde reis stap je in Lissabon aan boord van het schip. Als de wind goed is vertrek je langs de kust van eilandjes, inhammen, witte zandstranden en woeste rotskusten via het subtropisch bloemeneiland Madeira naar Tenerife. Misschien gaan we via Casablanca of Agadir, in Marokko naar Tenerife. Het weer heeft grote invloed op de route die we op deze reis volgen.

De eerste twee weken van deze reis vaar je aan de Europese en Afrikaanse kant van de Atlantische oceaan. Eind november steek je met de gunstige passaatwinden de oceaan over naar het Caribisch gebied. De oceaanoversteek duurt ongeveer drie weken, waarna er nog tijd is om in de Cariben één of meerdere eilanden te ontdekken.

Tot slot eindigt je reis met een vliegreis vanaf één van de Caribische eilanden terug naar Nederland.

Het leren besturen van een Tall Ship is voor iedereen een unieke ervaring, of je nu al veel zeilervaring hebt of niet. In de eerste weken leren we je werkelijk alles over het zeilen op een Tall Ship. Van het trimmen van de kluivers tot het opbinden van het topzeil op de hoogste ra in de mast. Als iedereen alles goed genoeg kan solliciteer je op een functie op het schip (van kok tot stuurman). Onze crew leert je tijdens je stage alles over wat de taken en verantwoordelijkheden van deze functie zijn. Wanneer iedereen weet wat hij/zij moet doen kun je los: jullie varen zelfstandig een Tall Ship tijdens de Ship’s Takeover!

Na de door ons georganiseerde reis naar de Cariben stap je aan boord van ons schip. We vertrekken zo snel mogelijk voor een lang stuk oceaanzeilen. Tijdens deze zeilreis langs verschillende eilanden gaat de sailtraining van start. Tegelijkertijd doe je verschillende eilanden aan, en hier ontdek je als een echte Robinson Crusoe de prachtige natuur en de cultuur van deze eilanden. De verdeling van zeilen en aan land zijn is ongeveer 2/3e zeilen, 1/3e aan land.

Deze reis laat de ware ontdekkingsreiziger in je naar boven komen. Het Tall Ship is je thuisfront: met het schip vaar je van tropisch eiland naar tropisch eiland, en op deze eilanden ga je samen met lokale gidsen op expeditie de jungle in. Onderzoek bijzondere plaatsen waar weinig mensen komen, geniet van de prachtige natuur: zowel boven als onder water!

Na de door ons georganiseerde reis naar de Cariben stap je direct aan boord van het Tall Ship. Wanneer iedereen zich thuis voelt aan boord gaan we eerst een lang stuk zeilen. Vervolgens maak je een aantal kortere tochten waar je verschillende eilanden aandoet. Hier ontdek je prachtige natuur en kom je in contact met de lokale economieën van de eilanden. De verdeling van zeilen en aan land zijn is ongeveer 2/3e zeilen, 1/3e aan land.

Ons basis Masterskip-onderwijsprogramma is bèta georiënteerd, en bij deze reis vaart er (naast drie ervaren bèta docenten) een economie docent mee die ingaat op verschillen in bijvoorbeeld handel en toerisme van de eilanden in dit gebied.

Jamaica en Cuba: twee landen in het Caribisch gebied met een grote verscheidenheid in natuur. Wist je bijvoorbeeld dat het land Cuba, naast het hoofdeiland zoals iedereen dat kent, wel 4.000 kleine eilandjes rijk is? Genoeg te ontdekken dus, en dat ga je ook zeker doen tijdens deze reis. Aan boord van ons Tall Ship zeil je van eiland naar eiland en ontdek je de (on)bekende cultuur én natuur van deze bijzondere eilanden.

Na de door ons georganiseerde reis naar de Cariben stap je direct aan boord van het Tall Ship. En dan begint het avontuur. In een aantal korte en langere zeiltochten varen we langs de bovenwindse eilanden waarna we in Jamaica aankomen. Vervolgens zeilen we verder tot Cuba, en vanaf Cuba vlieg je weer naar huis toe.

Op deze reis zijn 4 bèta docenten aan boord.

Deze lange oversteek over de Noord-Atlantische oceaan geeft je alle tijd om het leven aan boord van een Tall Ship van binnenuit te leren kennen. Wordt een met het schip, de zee en de wind, spot dolfijnen en walvissen vanuit de mast en juich als je de lichtjes van de Azoren aan de horizon ziet verschijnen.

Na de door ons georganiseerde reis naar de Cariben begin je na een aantal dagen op Cuba aan de oversteek van de Noord-Atlantische oceaan. Je maakt een lange zeilreis naar de schitterende eilanden van de Azoren waar je op verkenningstocht gaat. Na hier een aantal dagen te hebben verbleven ga je verder met de oversteek. Als het wat betreft de wind haalbaar is doe je Zuid-Engeland of Frankrijk misschien nog aan. Afhankelijk van het zomerprogramma van de Wylde Swan stap je van boord in Nederland óf elders in Europa. Bij thuiskomst wordt je onthaald als ware zeezeiler!

Tijdens deze reis kom je langs drie bijzondere continenten: je vaart van Europa langs Afrika naar Zuid-Amerika. Je maakt de reis die alle zeehelden gemaakt hebben over de Atlantische oceaan richting Zuid-Amerika. Ontdek wat een oceaanoversteek zo uniek maakt, en bekijk het veranderende landschap in deze bijzondere gebieden.

Na de door ons georganiseerde reis stap je in Lissabon, Portugal aan boord van het schip. De eerste twee weken van deze reis varen we van Portugal naar Tenerife. Terwijl het landschap langzaam verandert en de temperatuur stijgt is de kans groot dat Cabo Verde onze volgende stop is.

Dan beginnen we aan een relatief korte oceaanoversteek. In ongeveer 10 dagen steken we over naar Zuid-Amerika. Hier is het tijd voor ontdekkingstochten in de prachtige tropische natuur. Het weer heeft grote invloed op de route die we op deze reis volgen en de plaatsen die we bezoeken.

Uiteindelijk komen we aan in Suriname, waar je de geschiedenis van deze voormalig Nederlandse kolonie nog duidelijk kunt zien. Ook zie je hier hoe veel verschillende culturen met elkaar samenleven. Vanuit de hoofdstad Paramaribo vlieg je weer terug naar Nederland.

Wist je dat Paramaribo door Lonely Planet wordt omschreven als ‘’Amsterdam meets Wild Wild West’’? Dat betekent een avontuurlijke start van je reis! Met ons Tall Ship als thuisfront leer je de eerste weken alles over het reilen en zeilen aan boord. Samen varen jullie over de Caribische zee naar Curaçao. De nodige zeebenen ontwikkel je dus snel genoeg! Onderweg plannen we een aantal excursies zodat je al het moois van de verschillende eilanden kunt bekijken. Met lokale gidsen ga je op expeditie. Uiteindelijk neem je met je groep het schip over tijdens de ‘Ships Takeover’ en sta je zélf aan het roer!

Na de door ons georganiseerde reis naar Paramaribo stap je direct aan boord van het Tall Ship, en dan begint het avontuur. Wanneer iedereen zich thuis voelt aan boord gaan we eerst een lang stuk zeilen. Vervolgens vaar je met een aantal langere en kortere tochten via de bovenwindse eilanden naar onze eindbestemming op Curaçao. De verdeling van zeilen en tijd aan land is ongeveer 2/3e zeilen, 1/3e land. Je kunt er dus op rekenen dat je de meeste tijd op het schip en op zee doorbrengt.

Deze reis biedt het beste van twee werelden. Een reis in de Cariben en een lange oversteek over de Noord-Atlantische oceaan. Zeil meer dan een week langs de Caribische eilanden en wordt één met het schip, de zee en de wind. Spot dolfijnen en walvissen vanuit de mast. Steek dan de oceaan over via de Azoren en juich als je de Nederlandse kust bereikt na een reis over de oceaan en door het Kanaal.

Na de door ons georganiseerde reis naar de Cariben, zeilen we een paar dagen langs de diverse mooie eilanden. Als snelbegint de oversteek van de Noord-Atlantische oceaan. Je maakt dan een lange zeilreis naar de schitterende eilanden van de Azoren waar je op verkenningstocht gaat. Daarna zetten we koers naar Nederland, waarbij we onderweg misschien nog stoppen in Zuid-Engeland of Frankrijk.

Masterskip op de Wylde Swan

HOE ZIET HET LEVEN
AAN BOORD ERUIT?

Tijdens een Masterskip reis zit je soms wel meerdere weken op zee zonder land te zien. Saai? Integendeel! Aan boord ben je de hele dag bezig. Leren, wachtlopen, zeilen, schoonmaken, je hoeft je nooit te vervelen.

Elke reis bevat een aantal dagen waarop we op excursie gaan – zowel tussentijds als bij vertrek of aankomst. Je bent dus niet altijd keihard aan het werk, er is volop tijd om te genieten van alles om je heen! Zo is de kans zeer groot om zeeleven tegen te komen. Van groepen dolfijnen, tot verdwaalde zeeschildpadden of walvissen.

SLAPEN

Je slaapt (bíjna) altijd aan boord – ook tijdens excursies aan land keer je terug naar het schip. Iedere leerling heeft een bunk of een hangmat om in te slapen. Daarnaast heb je een eigen scheepskist om je spullen in op te ruimen. In totaal kunnen er op onze schepen 30 trainees mee. Er zijn tussen de 7 en 10 bemanningsleden en 4 docenten aan boord. Bekijk de Scheepsjournaals en andere filmpjes om een beeld te krijgen hoe het leven aan boord eruit ziet!

WERKZAAMHEDEN

Bijna alle werkzaamheden worden gezamenlijk uitgevoerd. Je wordt in groepen ingedeeld en waarbij je te horen krijgt welke dienst je draait. Zo moet het dek geschrobd worden, moeten de ruimtes schoongemaakt worden, er moet worden gekookt, etcetera. Eten doen we altijd gezamenlijk. Hoe je aan vers brood komt op de oceaan? Dat bak je zelf samen met de scheepskok!  We hebben ongeveer 20 broden per dag nodig. Aan boord leer jij hoe je brood moet bakken.

COMMUNICATIE

Aan boord is er geen WiFi. Er is wel een server aan boord, deze wordt alleen voor onderwijsdoeleinden gebruikt. Meestal is er in de havens of tijdens bezoekjes aan land wel een mogelijkheid om van het internet gebruik te maken.

Wanneer je geen bereik van WiFi hebt, heb je in ieder geval tijdens de reis 1x per week contact met het thuisfront. Dit gaat via Sailmail: 1x per week stuur jij een e-mail naar het thuisfront en 1x per week ontvang jij e-mail van het thuisfront. Zowel het schrijven als het ontvangen van Sailmail is bijzonder. Je bent lang van huis en deze digitale brieven zijn daarom ook van enorme waarde.

"Het was super leerzaam, op sociaal en persoonlijk gebied en bovenal was het super avontuurlijk. Aan boord hoefde je je nergens zorgen over te maken. Kortom: een avontuur dat ik nooit meer ga vergeten!"​
Jacob-Jan
oud-trainee
Video afspelen

Onze Schepen

Tall Ship Wylde Swan

De Wylde Swan is de grootste topzeilschoener ter wereld en is ontworpen als zeiltrainingschip voor het varen met jongeren. Het schip kwam in 2010 in de vaart.

De twee 40 meter lange masten en haar extreem grote zeilen domineren het silhouet van de Wylde Swan. Aan dek is veel ruimte om met je groep samen te komen, maar er zijn ook stille hoekjes om je even terug te trekken van de drukte aan boord.

De main hold is het hart van het sociale leven aan boord. Hier studeer je, slaap je, doe je spelletjes met elkaar en kun je tussendoor lekker chillen. Het schip is fris en modern ingericht.

GESCHIEDENIS

De romp van de Wylde Swan is in 1920 gebouwd door Howaldtswerke-Deutsche Werft in Kiel (Duitsland) en was van oorsprong een stoomschip. De romp heeft door de jaren heen verschillende functies gehad, waaronder die van transportschip voor torpedo’s in de Tweede Wereldoorlog.

Door haar oorspronkelijke functie, vers gevangen vis zo snel mogelijk naar de haven van Hamburg varen, is haar romp lang en smal. Zoals gebruikelijk in die tijd heeft ze een rechte steven en een jachthek wat haar een statige uitstraling geeft.

Tall Ship Artemis

In schooljaar 2023/2024 is de Artemis onderdeel van de Masterskip-vloot. Hiermee kunnen we nog meer trainees meenemen!

De driemastbark Artemis is een prachtig staaltje zeevaarttraditie. Het schip is in 1926 in Noorwegen gebouwd voor de walvisvaart en later ingezet als vrachtschip tussen Azië en Zuid-Amerika. Sinds 2001 zeilt de Artemis weer op Europese wateren tot meerdere eer en glorie van de Nederlandse zeilvloot.

GESCHIEDENIS

Tall Ship Artemis is een driemastbark gebouwd in 1926 te Noorwegen. Oorspronkelijk werd het schip gebruikt voor de walvisvaart, later werd het ingezet als vrachtschip tussen Azië en Zuid-Amerika. Het Friese Tallship Company bouwde het schip terug naar een prachtig dwars getuigd zeilschip.

VANAF HET RUIMTELIJKE ACHTERDEK HEB JE EEN GOED UITZICHT

HET MIDDENDEK IS DE VERZAMELPLAATS VAN HET SCHIP

OP HET VOORDEK WORDT HET MEESTE ZEILWERK GEDAAN

Artemis

Lengte over alles 59 m
Breedte 7,0 m
Hoogte mast 31 m
Rompsnelheid 12 knopen
Zeiloppervlak 1050 m2
Vlag Nederland
Thuishaven Harlingen
Gebouwd 1926
Compleet omgebouwd 2001
Certificaten Wereldwijd
Crew 6 pers.
Trainees 32 pers.
Motor 450 HP Caterpillar C12 Dita marine

Wylde Swan

Lengte over alles 62 m
Breedte 7,3 m
Hoogte mast 43 m
Rompsnelheid 15 knopen
Zeiloppervlak 1130 m2
Vlag Nederland
Thuishaven Makkum
Gebouwd 1920
Compleet omgebouwd 2010
Certificaten Wereldwijd
Crew 10-12 pers.
Trainees 30 pers.
Motor 460 HP Caterpillar C12 Diesel

VEILIGHEID

Onze schepen voldoen aan alle door de International Maritime Organization (IMO) gestelde veiligheidseisen. De bemanning is goed getraind in het omgaan met noodsituaties maar vooral ook in het voorkomen daarvan. Elk jaar wordt het hele schip en de crew gekeurd door diverse overheidsinstanties. We zeggen vaak dat naar school fietsen risicovoller is dan zeilen op een Tall Ship.

BEMANNING

Onze schepen worden gevaren door een internationale, professionele bemanning. Aan boord zijn onder andere een kapitein, stuurman, machinist, een bootsman en een aantal matrozen. Zij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een veilige tocht en worden daarom getraind en gecertificeerd aan de hand van internationaal geldende voorschriften. Op iedere reis vaart natuurlijk een scheepskok mee. Die verzorgt dagelijks het ontbijt, een grote lunch (vaak warm) en het diner. Met dieetvoorkeuren kan ook rekening worden gehouden, zoals vleesloos en allergieën. Ook vaart er op onze Masterskip reizen meestal een ‘interior manager’ mee. Indien aanwezig zorgt die ervoor dat de trainees dagelijks opruimen en schoonmaken, hij of zij helpt bij het doen van de was en zorgt er samen met het hele team voor dat het interieur altijd netjes en opgeruimd blijft. Op alle Masterskip reizen gaat ook een scheepsarts mee. Dit zijn tenminste afgestudeerd basisartsen. 

DOCENTEN

De docenten zijn grotendeels eerstegraads bevoegde docenten in de exacte vakken uit het voortgezet onderwijs. Op iedere reis is er een docent van elk van de volgende vakken: wiskunde, natuurkunde en/of scheikunde en biologie. Er zijn soms uitzonderingen: we vullen het team soms aan met een docent geschiedenis, economie of aardrijkskunde docent mee omdat dit een grote toegevoegde waarde heeft voor de inhoud van de verdiepende en verbredende lessen, dit is dan ook weer in plaats van bijvoorbeeld natuurkunde of scheikunde. Wij selecteren docenten op hun vakkennis, maar vooral ook op didactische vaardigheden en het talent om leerlingen te inspireren.

IN HET DEKHUIS WORDT GEGETEN EN GELEERD

DE ENIGE PERSOONLIJKE RUIMTE DIE JE AAN BOORD HEBT IS JE BUNK

DE MAIN HOLD IS HET HART VAN HET SOCIALE LEVEN AAN BOORD

JE KAN ER OOK VOOR KIEZEN OM IN EEN HANGMAT TE SLAPEN

WAT KOST EEN REIS MET MASTERSKIP?

De kosten voor Masterskip hangen af van de reis die je kiest. Iedere reis heeft zijn eigen prijskaartje, afhankelijk van de duur en het vaargebied. De reizen kosten tussen ongeveer €6.500,- a €8.000,- per reis van 5 tot 7 weken. Het bedrag is inclusief: deelname aan het programma, eten en drinken, transfer, excursies, havengelden/brandstoftoeslag en kledingpakket. Het bedrag is exclusief vliegticket: bij de reissom is vanaf het schooljaar 2023-2024 géén vliegticket inbegrepen. Wij kunnen op de lange termijn niet inschatten hoeveel de tickets in prijs gaan stijgen. Masterskip boekt wél de tickets, en voor vertrek worden de kosten van het vliegticket naar de deelnemers doorberekend.

Bijkomende kosten kunnen zijn: aanschaf van een reistas, een laptop, eventueel een zeilpak en zakgeld.

Als jij jezelf definitief inschrijft, ontvang je van ons een boekingsbevestiging per mail. Binnen 14 dagen betaal je een aanbetaling van 30%. Het restbedrag dient twee maanden voor vertrek voldaan te zijn. Je zorgt zelf voor de reis- en annuleringsverzekering, of je neemt deel aan ons annuleringsfonds. Ook is een zorgverzekering met werelddekking vereist.

Financiën voor je reis

De afgelopen jaren is gebleken dat met behulp van een goed opgezet plan en gebruikmakend van een lokaal netwerk de reissom voor een groot gedeelte bij elkaar te krijgen is. Het lukt deelnemers regelmatig om het hele bedrag zelf te verdienen!

Trainees deden bijvoorbeeld onderzoeken voor bedrijven of universiteiten, kregen schenkingen van familie in ruil voor een Caribische fles wijn, verkochten hamburgers op school om op allerlei manieren tegenprestaties te leveren voor bijdragen van anderen. Ook worden er crowdfundingsacties opgezet. 

Wij organiseren een aantal keer per jaar een workshop waarin we je helpen met het maken van een plan. We wisselen ideeën uit voor acties die je kunt gaan doen en we leren je wat wel en niet werkt. Schrijf je in voor een workshop via dit formulier

Alles is mogelijk: het allerbelangrijkste van het bij elkaar krijgen van genoeg geld is op tijd beginnen en gewoon doen! Wacht niet tot je naar een workshop kunt gaan maar bekijk onze #MASTERACTIES pagina en download ons sponsorboekje. Hierin staan ook mooie voorbeelden van trainees die je al zijn voorgegaan. 

ANNULERING

Een Masterskip reis boek je lang voor vertrek. Je kijkt er enorm naar uit om aan jouw Masterskip avontuur te beginnen! Je hebt hard gewerkt om het mogelijk te maken om mee te gaan. Stel dat er plotseling voor vertrek iets gebeurt, waardoor jouw reis niet door kan gaan. Wat dan? Is je geld weg? Dat hoeft niet. Door deel te nemen aan het annuleringsfonds van Masterskip  kun je jezelf de normaal geldende kosten van een gedwongen annulering besparen. Vergoeding via het annuleringsfonds van Masterskip geldt alleen indien één van de volgende redenen van toepassing is:
1. Plotselinge ziekte en/of ongevallen m.b.t. jezelf. 
    Een doktersverklaring is hiervoor vereist.
2. Ernstige ziekte of sterfgeval in de niet meereizende familie
    (1e of 2e graad).

In geval dat annulering noodzakelijk is, maar genoemde bepalingen niet van toepassing zijn, zal in overleg met de reserverende getracht worden een passende regeling te treffen. De kosten van deelname bedragen 3% over het totaal verschuldigde bedrag van de Masterskip reis. Maak je geen gebruik van het annuleringsfonds dan zijn de annuleringsvoorwaarden van kracht. Wil je meer weten over het annuleringsfonds, mail dan even naar info@masterskip.com.

Op de reizen van Masterskip zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Reisdata zijn onder voorbehoud van beschikbare vluchten, de route is weer- en wind afhankelijk.

INSCHRIJVEN

VOOR WIE IS MASTERSKIP

Als je in de bovenbouw zit van het voortgezet onderwijs (havo/vwo), ambitieus bent, en je je wilt verdiepen in de combinatie van theorie en praktijk, dan kun je mee. Vaak merken we dat het examenjaar niet geschikt is om mee te gaan omdat dit al een intensief jaar is. Daarom richten we ons met Masterskip op leerlingen uit 4 havo en 4/5 vwo. Zit je op het vmbo of ben je blijven zitten in 3 havo of 3 vwo? Wie weet is er iets mogelijk. Neem contact ons op zodat we met je mee kunnen denken.

De Masterskip reizen staan open voor leerlingen met alle profielen. De docenten die mee zijn, geven verdiepende en verbredende lessen over natuurkunde, scheikunde, biologie, wiskunde, geschiedenis, economie en aardrijkskunde.

Je hoeft geen zeilervaring te hebben. Aan boord wordt alles over zeilen uitgelegd en na een aantal weken zullen jullie met de trainees samen het schip kunnen overnemen (natuurlijk onder toezicht) tijdens de scheepsovername.

Heb je een sociale of lichamelijke beperking? We zijn kampioen in ‘denken in oplossingen’. Neem contact op met Masterskip (info@masterskip.com) voor nader overleg en de mogelijkheden.

Om je voorlopig in te schrijven, klik je rechtsboven op de rode button ‘schrijf je in voor jouw reis’. Ben je er nog niet over uit of je mee wilt of wil je nog meer informatie? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten of neem contact met ons op. Dat kan ook via WhatsApp

“WAT EEN ERVARING. ONWIJS VEEL GELEERD EN
VRIENDEN VOOR HET LEVEN GEMAAKT”

Chantal (oud-trainee)

INFORMATIEBIJEENKOMST

Er is inmiddels een heleboel informatie op je afgekomen, je bent vast enthousiast! Grote kans dat je nog vragen hebt of dat je gewoon eens van iemand persoonlijk wilt horen hoe het is om mee te gaan met Masterskip. Dat kan tijdens één van onze informatiebijeenkomsten. Selecteer een datum en meld je direct aan

(VOORLOPIG) INSCHRIJVEN

Als je je inschrijft voor een reis van Masterskip, schrijf je je eerst voorlopig in. Dan moet je al wel toestemming hebben van je ouders en heb je al een keuze voor een reis gemaakt. Met een voorlopige inschrijving maak je kenbaar mee te willen met één van de reizen. Wij zullen je op de hoogte houden van bijvoorbeeld de data van de workshops over Masteracties en hoe je je daarvoor kunt inschrijven. Je ontvangt onze maandelijkse nieuwsbrief en ook ontvang je na een voorlopige inschrijving meer info over wat je moet doen om je inschrijving definitief te maken.

Na je voorlopige inschrijving moeten er een aantal zaken geregeld worden:

– je ouders moeten toestemming geven
– je school moet toestemming geven
– je moet de reissom bij elkaar krijgen

Na jouw voorlopige inschrijving krijg je toegang tot je persoonlijke account waar je alle benodigde informatie kunt vinden. Heb je extra ondersteuning nodig of heb je nog vragen? Wij helpen je graag om deze unieke levenservaring mogelijk te maken!

Heb je toestemming van alle partijen en heb je een plan om de reissom bij elkaar te krijgen? Schrijf je dan definitief in! Dat doe je via je persoonlijke account die je krijgt bij je voorlopige inschrijving. Nadat je je definitief hebt ingeschreven kan je je gaan voorbereiden op deze geweldige ervaring. In je persoonlijke account staat bijvoorbeeld al een paklijst klaar. Ruim voor vertrek ontvang je een plan van aanpak en een onderwijsbrief waarmee je aan de slag kunt. Vanaf twee maanden voor vertrek begin je met het invullen van studieplanners, het regelen van toetsen, stel je concrete leerdoelen op en het inpakken van je tas!

Meer lezen over de reizen van komend schooljaar? Je vindt ze op booking.masterskip.com!

NOG EVEN GEDULD VOORDAT JOUW AVONTUUR BEGINT!

NIEUWSGIERIG NAAR NOG MEER VERHALEN? VOLG ONS OP TIKTOK