Vliegtickets en Masterskip: hoe zit het

Een veelgestelde vraag van trainees gaat over de vliegreis van en naar het schip. “Moet ik zelf een ticket kopen?”, “Regelt Masterskip de vliegreis?” en “Is de prijs van het vliegticket bij de boekingsprijs inbegrepen?” zijn vragen die we veel voorbij horen komen. Tijd om er iets meer informatie over te geven.

De oude situatie: inclusief ticket

Tot en met schooljaar 2021/2022 zat het vliegticket bij de prijs van je Masterskip reis in. Je hoefde dus maar twee keer te betalen: 30% aanbetaling bij je definitieve inschrijving, en het restant van het bedrag 60 dagen voor vertrek.

Omdat de prijzen van vliegtickets dusdanig veel hoger én minder constant werden hebben we dit per schooljaar 2022/2023 gewijzigd: in het huidige schooljaar is een ticket inbegrepen tot €700,-. Blijkt het ticket hoger uit te vallen, dan komt daar maximaal €400,- bij op. Van dit restant ontvangen trainees een factuur in hun persoonlijk account.

Huidige situatie: exclusief ticket

Helaas blijft de prijs van de vliegtickets onvoorspelbaar. Daarom is per volgend schooljaar 2023/2024 de prijs van je Masterkip reis exclusief het vliegticket. Je hebt misschien gezien dat de prijs van de reizen ook lager zijn om dit verschil deels op te vangen.

Ondanks dat je zelf je vliegticket betaalt, hoef je de vliegreis niet zelf te boeken. Wij boeken de tickets, en daarvan ontvang je voor vertrek een factuur voor de prijs van de tickets.

Hoeveel kost een vliegticket?

We begrijpen heel goed dat je je misschien afvraagt hoe duur deze tickets ongeveer gaan zijn. Om je een indicatie te geven van de reiskosten (vliegtickets) per reis geven we je hierbij de kosten die we hadden in schooljaar 2021/2022. Belangrijk: dit zijn tijdens de start van je reis in 2023/2024 prijzen van 2 jaar geleden. Deze kosten kunnen dus nog heel goed gaan stijgen.

  • WS 1 & RS 1: € 750,-
  • RS 2: € 640,-
  • WS 2: € 920,-
  • WS 3: € 679,-
  • WS 4: € 1.029,-
  • WS 5: € 980,-
  • RS 3: € 529,-

Heb je vragen over vliegtickets, of andere vragen over je reis? Bekijk onze veelgestelde vragen, of neem gerust contact met ons op!