Je eerste wereldreis onder schooltijd

6 WEKEN leren en ervaren op zee

Wat leuk dat je zoon of dochter interesse heeft in een educatieve zeilreis met Masterskip. Wij spreken regelmatig ouders die zeggen: ‘had ik dit vroeger maar kunnen doen!’. Maar er zijn natuurlijk ook een heleboel vragen en misschien wel zorgen die bij jou kunnen spelen nu jouw kind mee wil met Masterskip.

Onze reizen hebben elk een eigen karakter. De reizen vinden plaats tijdens de maanden oktober tot en met mei. Vaar je mee met Masterskip, dan ervaar je hoe theorie tastbaar wordt in de dagelijkse praktijk op zee. De wereld is het klaslokaal! 

Allereerst heeft je kind natuurlijk jouw toestemming nodig om met Masterskip mee te gaan. Daarnaast zal in de voorbereiding een hoop werk gaan zitten: toestemming van school regelen, het geld bij elkaar verdienen, het plannen van al het schoolwerk aan boord, enzovoort. Ten slotte heeft je zoon of dochter na thuiskomst van een geweldige reis vaak wat begeleiding en aandacht nodig om weer te kunnen wennen aan het gewone (school)leven.

"Het is leerzaam om ergens voor te sparen, en ergens helemaal voor te gaan. Masterskip maakt kinderen zelfstandig."
Frederique (47, Utrecht)
Moeder van van 2 meiden en 1 jongen

WAT IS MASTERSKIP?

Masterskip is een uniek programma, dat in de afgelopen jaren is ontwikkeld tot een sterk onderwijskundig concept. De belangrijkste uitgangspunten zijn:

Masterskip biedt een intensief programma. Behalve theorielessen in exacte vakken, ontdekt je kind zeilend wat natuurkundige krachten écht betekenen. ’s Nachts zeilen onder de sterren en leren navigeren, terwijl er ’s ochtends gewoon weer schoolwerk wordt gedaan tijdens de zelfstudie. Er is een constante wisselwerking tussen theorie en praktijk.

De leeromgeving aan boord verschilt ingrijpend van een klaslokaal. Zelfstudie en het lesaanbod aan boord, in combinatie met excursies aan land zorgen voor een bijzondere leerervaring. Onze schepen zijn zeiltrainingsschepen. Onder de deskundige leiding van een internationale crew leren de leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het varen van een schip.

Je kind stapt uit zijn/haar comfortzone, werkt samen en leert andere trainees en zichzelf goed kennen in een veilig sociaal klimaat. Het leven aan boord is een intensieve ‘minimaatschappij’ waarin jouw kind de sociale en communicatieve vaardigheden versterkt. En waar hij/zij persoonlijk leiderschap in een hoog tempo ontwikkelt, met waar nodig hulp van een persoonlijk mentor.

Naast het leven thuis en op school wil je kind zoveel mogelijk van de wereld ontdekken en inspirerende ervaring opdoen. Een reis met Masterskip is meer dan een interessante aanvulling op het schoolwerk. Het is een mogelijkheid om wat van de wereld te zien, terwijl zij zich persoonlijk en inhoudelijk ontwikkelen.

In het najaar van 2013 zijn wij begonnen met Masterskip en sindsdien hebben meer dan 800 trainees de reis van hun leven mogen beleven aan boord!

ZEILEN & LEREN?

Ja, tijdens de reis van tussen de 5 en 7 weken gaan de leerlingen aan boord gewoon naar school. Voor hun vertrek hebben zij samen met school een plan van aanpak gemaakt voor tijdens de reis. Aan boord hebben zij zes dagen in de week 3-4 uur zelfstudie per dag om hier zelfstandig aan te werken. Dat is intensief onderwijs. Er zijn vier ervaren docenten in de exacte vakken aanwezig om je te begeleiden. Op de Caribische reizen is soms ook een docent met een andere achtergrond aanwezig. Per reis wordt er aangegeven welke docenten er mee gaan. Dit docententeam bestaat uit een kern van eerstegraads bevoegde leerkrachten. Soms wordt dit team aangevuld met tweedegraads docenten en docenten in opleiding. We letten natuurlijk op de pedagogische- en coachingsvaardigheden en vragen voor iedereen aan boord een Verklaring omtrent Gedrag aan.

De leerlingen worden gekoppeld aan een eigen coach die hen begeleidt in hun schoolwerk. Naast de zelfstudie zijn er ook verdiepende of verbredende lessen, die worden gekoppeld aan het leven aan boord. Denk hierbij aan navigatie, krachten die spelen bij zeilen, de techniek aan boord, meteorologie, de samenstelling van het zeewater en de bestudering van het zeeleven. Deze lessen sluiten aan bij de vakken die jouw kind op school krijgt. Op iedere zesde lesdag worden de meegenomen toetsen afgenomen onder toezicht van de aanwezige docenten.

TOESTEMMING SCHOOL

Om mee te kunnen met Masterskip is het noodzakelijk om toestemming van school te hebben. Een belangrijk punt in de werkwijze van Masterskip is de samenwerking tussen jouw kind, de school en Masterskip. Dit borgt een goede uitwisseling van leerresultaten. Wij plannen als het nodig is een gesprek in met jou, je kind, en de afdelingsleider of mentor. Tijdens dat gesprek lichten wij ons programma toe en vertellen we zo uitgebreid mogelijk over de studiemogelijkheden en de persoonlijke begeleiding van jouw kind. 

"Onze dochter kwam terug met een flink aantal nieuwe inzichten (telefoon weg = efficiënt werken), kennis, vrienden, levenservaring, toekomstplannen. Enige nadeel: vanaf nu is school saai!"
Floris (52, 's Hertogenbosch)
Vader van een dochter (en 2 zoons)

WAAR GAAT DE REIS NAARTOE?

Masterskip biedt 7 verschillende reizen op twee verschillende Tall Ships. De reizen op de Wylde Swan herken je aan ‘WS’, en de reizen op de Artemis beginnen met ‘RM’. Iedere reis heeft zijn eigen karakter en bijzondere kenmerken. Welke reis kiest jouw kind?

Onze reizen zijn afhankelijk van diverse omstandigheden als weer en wind, scheepsplanning en omstandigheden in het vaargebied. We behouden ons daarom het recht voor om de route en bestemmingen zoals beschreven in de reisomschrijvingen te wijzigen. Bij Masterskip staan groepsvorming en persoonlijke ontwikkeling op een zeilschip op de eerste plaats (2/3e zeilen, 1/3e excursies of aan land), de bestemmingen en route komen daarna. Wijzigingen in bestemmingen en route, en als groep inspelen op veranderende omstandigheden zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Maak de reis die alle zeehelden gemaakt hebben over de Atlantische oceaan naar het Caribisch gebied. Ontdek wat een oceaanoversteek zo uniek maakt: beleef de stilte en rust op zee, en maak kennis met de dolfijnen, walvissen en andere zeedieren die je midden op de oceaan misschien wel tegenkomt.

Na de door ons georganiseerde reis stap je in Lissabon aan boord van het schip. Als de wind goed is vertrek je langs de kust van eilandjes, inhammen, witte zandstranden en woeste rotskusten via het subtropisch bloemeneiland Madeira naar Tenerife. Misschien gaan we via Casablanca of Agadir, in Marokko naar Tenerife. Het weer heeft grote invloed op de route die we op deze reis volgen.

De eerste twee weken van deze reis vaar je aan de Europese en Afrikaanse kant van de Atlantische oceaan. Eind november steek je met de gunstige passaatwinden de oceaan over naar het Caribisch gebied. De oceaanoversteek duurt ongeveer drie weken, waarna er nog tijd is om in de Cariben één of meerdere eilanden te ontdekken.

Tot slot eindigt je reis met een vliegreis vanaf één van de Caribische eilanden terug naar Nederland.

Het leren besturen van een Tall Ship is voor iedereen een unieke ervaring, of je nu al veel zeilervaring hebt of niet. In de eerste weken leren we je werkelijk alles over het zeilen op een Tall Ship. Van het trimmen van de kluivers tot het opbinden van het topzeil op de hoogste ra in de mast. Als iedereen alles goed genoeg kan solliciteer je op een functie op het schip (van kok tot stuurman). Onze crew leert je tijdens je stage alles over wat de taken en verantwoordelijkheden van deze functie zijn. Wanneer iedereen weet wat hij/zij moet doen kun je los: jullie varen zelfstandig een Tall Ship tijdens de Ship’s Takeover!

Na de door ons georganiseerde reis naar de Cariben stap je aan boord van ons schip. We vertrekken zo snel mogelijk voor een lang stuk oceaanzeilen. Tijdens deze zeilreis langs verschillende eilanden gaat de sailtraining van start. Tegelijkertijd doe je verschillende eilanden aan, en hier ontdek je als een echte Robinson Crusoe de prachtige natuur en de cultuur van deze eilanden. De verdeling van zeilen en aan land zijn is ongeveer 2/3e zeilen, 1/3e aan land.

Deze reis laat de ware ontdekkingsreiziger in je naar boven komen. Het Tall Ship is je thuisfront: met het schip vaar je van tropisch eiland naar tropisch eiland, en op deze eilanden ga je samen met lokale gidsen op expeditie de jungle in. Onderzoek bijzondere plaatsen waar weinig mensen komen, geniet van de prachtige natuur: zowel boven als onder water!

Na de door ons georganiseerde reis naar de Cariben stap je direct aan boord van het Tall Ship. Wanneer iedereen zich thuis voelt aan boord gaan we eerst een lang stuk zeilen. Vervolgens maak je een aantal kortere tochten waar je verschillende eilanden aandoet. Hier ontdek je prachtige natuur en kom je in contact met de lokale economieën van de eilanden. De verdeling van zeilen en aan land zijn is ongeveer 2/3e zeilen, 1/3e aan land.

Ons basis Masterskip-onderwijsprogramma is bèta georiënteerd, en bij deze reis vaart er (naast drie ervaren bèta docenten) een economie docent mee die ingaat op verschillen in bijvoorbeeld handel en toerisme van de eilanden in dit gebied.

Jamaica en Cuba: twee landen in het Caribisch gebied met een grote verscheidenheid in natuur. Wist je bijvoorbeeld dat het land Cuba, naast het hoofdeiland zoals iedereen dat kent, wel 4.000 kleine eilandjes rijk is? Genoeg te ontdekken dus, en dat ga je ook zeker doen tijdens deze reis. Aan boord van ons Tall Ship zeil je van eiland naar eiland en ontdek je de (on)bekende cultuur én natuur van deze bijzondere eilanden.

Na de door ons georganiseerde reis naar de Cariben stap je direct aan boord van het Tall Ship. En dan begint het avontuur. In een aantal korte en langere zeiltochten varen we langs de bovenwindse eilanden waarna we in Jamaica aankomen. Vervolgens zeilen we verder tot Cuba, en vanaf Cuba vlieg je weer naar huis toe.

Op deze reis zijn 4 bèta docenten aan boord.

Deze lange oversteek over de Noord-Atlantische oceaan geeft je alle tijd om het leven aan boord van een Tall Ship van binnenuit te leren kennen. Wordt een met het schip, de zee en de wind, spot dolfijnen en walvissen vanuit de mast en juich als je de lichtjes van de Azoren aan de horizon ziet verschijnen.

Na de door ons georganiseerde reis naar de Cariben begin je na een aantal dagen op Cuba aan de oversteek van de Noord-Atlantische oceaan. Je maakt een lange zeilreis naar de schitterende eilanden van de Azoren waar je op verkenningstocht gaat. Na hier een aantal dagen te hebben verbleven ga je verder met de oversteek. Als het wat betreft de wind haalbaar is doe je Zuid-Engeland of Frankrijk misschien nog aan. Afhankelijk van het zomerprogramma van de Wylde Swan stap je van boord in Nederland óf elders in Europa. Bij thuiskomst wordt je onthaald als ware zeezeiler!

Tijdens deze reis kom je langs drie bijzondere continenten: je vaart van Europa langs Afrika naar Zuid-Amerika. Je maakt de reis die alle zeehelden gemaakt hebben over de Atlantische oceaan richting Zuid-Amerika. Ontdek wat een oceaanoversteek zo uniek maakt, en bekijk het veranderende landschap in deze bijzondere gebieden.

Na de door ons georganiseerde reis stap je in Lissabon, Portugal aan boord van het schip. De eerste twee weken van deze reis varen we van Portugal naar Tenerife. Terwijl het landschap langzaam verandert en de temperatuur stijgt is de kans groot dat Cabo Verde onze volgende stop is.

Dan beginnen we aan een relatief korte oceaanoversteek. In ongeveer 10 dagen steken we over naar Zuid-Amerika. Hier is het tijd voor ontdekkingstochten in de prachtige tropische natuur. Het weer heeft grote invloed op de route die we op deze reis volgen en de plaatsen die we bezoeken.

Uiteindelijk komen we aan in Suriname, waar je de geschiedenis van deze voormalig Nederlandse kolonie nog duidelijk kunt zien. Ook zie je hier hoe veel verschillende culturen met elkaar samenleven. Vanuit de hoofdstad Paramaribo vlieg je weer terug naar Nederland.

Wist je dat Paramaribo door Lonely Planet wordt omschreven als ‘’Amsterdam meets Wild Wild West’’? Dat betekent een avontuurlijke start van je reis! Met ons Tall Ship als thuisfront leer je de eerste weken alles over het reilen en zeilen aan boord. Samen varen jullie over de Caribische zee naar Curaçao. De nodige zeebenen ontwikkel je dus snel genoeg! Onderweg plannen we een aantal excursies zodat je al het moois van de verschillende eilanden kunt bekijken. Met lokale gidsen ga je op expeditie. Uiteindelijk neem je met je groep het schip over tijdens de ‘Ships Takeover’ en sta je zélf aan het roer!

Na de door ons georganiseerde reis naar Paramaribo stap je direct aan boord van het Tall Ship, en dan begint het avontuur. Wanneer iedereen zich thuis voelt aan boord gaan we eerst een lang stuk zeilen. Vervolgens vaar je met een aantal langere en kortere tochten via de bovenwindse eilanden naar onze eindbestemming op Curaçao. De verdeling van zeilen en tijd aan land is ongeveer 2/3e zeilen, 1/3e land. Je kunt er dus op rekenen dat je de meeste tijd op het schip en op zee doorbrengt.

Deze reis biedt het beste van twee werelden. Een reis in de Cariben en een lange oversteek over de Noord-Atlantische oceaan. Zeil meer dan een week langs de Caribische eilanden en wordt één met het schip, de zee en de wind. Spot dolfijnen en walvissen vanuit de mast. Steek dan de oceaan over via de Azoren en juich als je de Nederlandse kust bereikt na een reis over de oceaan en door het Kanaal.

Na de door ons georganiseerde reis naar de Cariben, zeilen we een paar dagen langs de diverse mooie eilanden. Als snelbegint de oversteek van de Noord-Atlantische oceaan. Je maakt dan een lange zeilreis naar de schitterende eilanden van de Azoren waar je op verkenningstocht gaat. Daarna zetten we koers naar Nederland, waarbij we onderweg misschien nog stoppen in Zuid-Engeland of Frankrijk.

HOE ZIET HET LEVEN
AAN BOORD ERUIT?

Tijdens een Masterskip reis zitten de trainees soms wel meerdere weken op zee zonder land te zien. Saai? Integendeel! Aan boord ben je de hele dag bezig. Leren, wachtlopen, zeilen, schoonmaken, je hoeft je nooit te vervelen.

Elke reis bevat een aantal dagen waarop we met zijn allen op excursie gaan – zowel tussentijds als bij vertrek of aankomst. De trainees zijn dus niet altijd keihard aan het werk, er is volop tijd om te genieten van alles om hen heen! Zo is de kans zeer groot om zeeleven tegen te komen. Van groepen dolfijnen, tot verdwaalde zeeschildpadden of walvissen.

SLAPEN

Iedereen slaapt altijd aan boord – ook tijdens excursies aan land keren de leerlingen terug naar het schip. Iedere leerling heeft een bunk of een hangmat om in te slapen. Daarnaast hebben zij een eigen scheepskist om spullen in op te ruimen. In totaal kunnen er 30 trainees mee. Er zijn 10 tot 12 bemanningsleden en 4 docenten aan boord. Bekijk de Scheepsjournaals en andere filmpjes om een beeld te krijgen hoe het leven aan boord eruit ziet!

WERKZAAMHEDEN

Bijna alle werkzaamheden worden gezamenlijk en in groepen uitgevoerd. Zo moet het dek geschrobd worden, moeten de ruimtes schoongemaakt worden, er moet worden gekookt, er zijn technische diensten, etc. Eten gebeurt gezamenlijk. Hoe je aan vers brood komt op de oceaan? Dat wordt door de leerlingen gebakken, samen met de scheepskok!

COMMUNICATIE

Aan boord is er meestal geen WiFi. Er is wel een server aan boord, maar deze wordt alleen voor onderwijsdoeleinden gebruikt. Meestal is er in de havens wel een mogelijkheid om van het internet gebruik te maken.

Wanneer er geen bereik van WiFi is, hebben de trainees in ieder geval tijdens de reis 1x per week contact met het thuisfront. Dit gaat via Sailmail: 1x per week stuurt je kind een e-mail naar het thuisfront en 1x per week ontvangt hij/zij e-mail van het thuisfront. Zowel het schrijven als het ontvangen van Sailmail is bijzonder. De leerlingen zijn lang van huis en deze digitale brieven zijn daarom ook van enorme waarde.

"Masterskip is het ultieme loslaten in veilige setting. Maar je doet het niet alleen, andere ouders zitten in hetzelfde schuitje. En Masterskip is een betrouwbare organisatie."
Froukje (43, Sneek)
Moeder van 1 dochter
Video afspelen

Onze Schepen

Tall Ship Wylde Swan

De Wylde Swan is de grootste topzeilschoener ter wereld en is ontworpen als zeiltrainingschip voor het varen met jongeren. Het schip kwam in 2010 in de vaart.

De twee 40 meter lange masten en haar extreem grote zeilen domineren het silhouet van de Wylde Swan. Aan dek is veel ruimte om met je groep samen te komen, maar er zijn ook stille hoekjes om je even terug te trekken van de drukte aan boord.

De main hold is het hart van het sociale leven aan boord. Hier studeer je, slaap je, doe je spelletjes met elkaar en kun je tussendoor lekker chillen. Het schip is fris en modern ingericht.

GESCHIEDENIS

De romp van de Wylde Swan is in 1920 gebouwd door Howaldtswerke-Deutsche Werft in Kiel (Duitsland) en was van oorsprong een stoomschip. De romp heeft door de jaren heen verschillende functies gehad, waaronder die van transportschip voor torpedo’s in de Tweede Wereldoorlog.

Door haar oorspronkelijke functie, vers gevangen vis zo snel mogelijk naar de haven van Hamburg varen, is haar romp lang en smal. Zoals gebruikelijk in die tijd heeft ze een rechte steven en een jachthek wat haar een statige uitstraling geeft.

Tall Ship Artemis

In schooljaar 2023/2024 is de Artemis onderdeel van de Masterskip-vloot. Hiermee kunnen we nog meer trainees meenemen!

De driemastbark Artemis is een prachtig staaltje zeevaarttraditie. Het schip is in 1926 in Noorwegen gebouwd voor de walvisvaart en later ingezet als vrachtschip tussen Azië en Zuid-Amerika. Sinds 2001 zeilt de Artemis weer op Europese wateren tot meerdere eer en glorie van de Nederlandse zeilvloot.

GESCHIEDENIS

Tall Ship Artemis is een driemastbark gebouwd in 1926 te Noorwegen. Oorspronkelijk werd het schip gebruikt voor de walvisvaart, later werd het ingezet als vrachtschip tussen Azië en Zuid-Amerika. Het Friese Tallship Company bouwde het schip terug naar een prachtig dwars getuigd zeilschip.

VANAF HET RUIMTELIJKE ACHTERDEK HEB JE EEN GOED UITZICHT

HET MIDDENDEK IS DE VERZAMELPLAATS VAN HET SCHIP

OP HET VOORDEK WORDT HET MEESTE ZEILWERK GEDAAN

ARTEMIS

Lengte over alles 59 m
Breedte 7,0 m
Hoogte mast 31 m
Rompsnelheid 12 knopen
Zeiloppervlak 1050 m2
Vlag Nederland
Thuishaven Harlingen
Gebouwd 1926
Compleet omgebouwd 2001
Certificaten Wereldwijd
Crew 6 pers.
Trainees 32 pers.
Motor 450 HP Caterpillar C12 Dita marine

Wylde Swan

Lengte over alles 62 m
Breedte 7,3 m
Hoogte mast 43 m
Rompsnelheid 15 knopen
Zeiloppervlak 1130 m2
Vlag Nederland
Thuishaven Makkum
Gebouwd 1920
Compleet omgebouwd 2010
Certificaten Wereldwijd
Crew 10-12 pers.
Trainees 30 pers.
Motor 460 HP Caterpillar C12 Diesel

VEILIGHEID

Onze schepen voldoen aan alle door de International Maritime Organization (IMO) gestelde veiligheidseisen. De bemanning is goed getraind in het omgaan met noodsituaties maar vooral ook in het voorkomen daarvan. Elk jaar wordt het hele schip en de crew gekeurd door diverse overheidsinstanties. We zeggen vaak dat naar school fietsen risicovoller is dan zeilen op een Tall Ship.

BEMANNING

Onze schepen worden gevaren door een internationale, professionele bemanning. Aan boord zijn onder andere een kapitein, stuurman, machinist, een bootsman en een aantal matrozen. Zij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een veilige tocht en worden daarom getraind en gecertificeerd aan de hand van internationaal geldende voorschriften. Op iedere reis vaart natuurlijk een scheepskok mee. Die verzorgt dagelijks het ontbijt, een grote lunch (vaak warm) en het diner. Met dieetvoorkeuren kan ook rekening worden gehouden, zoals vleesloos en allergieën. Ook vaart er op onze Masterskip reizen meestal een ‘interior manager’ mee. Indien aanwezig zorgt die ervoor dat de trainees dagelijks opruimen en schoonmaken, hij of zij helpt bij het doen van de was en zorgt er samen met het hele team voor dat het interieur altijd netjes en opgeruimd blijft. Op alle Masterskip reizen gaat ook een scheepsarts mee. Dit zijn tenminste afgestudeerd basisartsen. 

DOCENTEN

De docenten zijn grotendeels eerstegraads bevoegde docenten in de exacte vakken uit het voortgezet onderwijs. Op iedere reis is er een docent van elk van de volgende vakken: wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Er zijn uitzonderingen: op de Caribische ontdekkingsreizen 2 en 3 wordt  één van deze bèta docenten vervangen door een docent geschiedenis (reis 2) en economie (reis 3). Ook hebben we soms een aardrijkskunde docent mee omdat dit een grote toegevoegde waarde heeft voor de inhoud van de verdiepende en verbredende lessen, dit is dan ook weer in plaats van bijvoorbeeld natuurkunde of scheikunde. Wij selecteren docenten op hun vakkennis, maar vooral ook op didactische vaardigheden en het talent om leerlingen te inspireren.

IN HET DEKHUIS WORDT GEGETEN EN GELEERD

DE ENIGE PERSOONLIJKE RUIMTE DIE JE AAN BOORD HEBT IS JE BUNK

DE MAIN HOLD IS HET HART VAN HET SOCIALE LEVEN AAN BOORD

JE KAN ER OOK VOOR KIEZEN OM IN EEN HANGMAT TE SLAPEN

WAT KOST EEN REIS MET MASTERSKIP?

De kosten voor Masterskip hangen af van de reis die uw kind kiest. Iedere reis heeft zijn eigen prijskaartje, afhankelijk van de duur en de kosten van de tickets. Een reis waarbij je ervoor kiest om het hele Masterskip seizoen van 6 maanden mee te varen kost € 34.750,-. De losse trajecten zijn ongeveer € 6.950,- a € 7.950,- per reis van 5 tot 7 weken.

Het bedrag is inclusief: deelname aan het programma, eten en drinken, transfer, excursies, havengelden/brandstoftoeslag en kledingpakket. Het bedrag is exclusief vliegticket: bij de reissom is vanaf het schooljaar 2023-2024 géén vliegticket inbegrepen. Wij kunnen op de lange termijn niet inschatten hoeveel de tickets in prijs gaan stijgen. Masterskip boekt wél de tickets, en voor vertrek worden de kosten van het vliegticket naar de deelnemers doorberekend.

Bijkomende kosten kunnen zijn: aanschaf van een reistas, een laptop, eventueel een zeilpak en zakgeld.

Als je kind zich definitief inschrijft, ontvangt hij/zij van ons een boekingsbevestiging. Binnen 14 dagen betaalt jouw kind een aanbetaling van 30%. Het restbedrag dient één maand voor vertrek voldaan te zijn. Je zorgt zelf voor de reis- en annuleringsverzekering en voor de zorgverzekering met werelddekking. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan het Masterskip annuleringsfonds. Meer informatie hierover vind je hier.

"Onze dochter heeft een fantastische tijd gehad die al begon met het voortraject met sponsoracties en het regelen van al het schoolwerk. Ze heeft op allerlei vlakken groei laten zien."
Joost (49, Haarlem)

Financiën voor de reis

De afgelopen jaren is gebleken dat met behulp van een goed opgezet plan en gebruikmakend van een lokaal netwerk de reissom voor een groot gedeelte bij elkaar te krijgen is. Het lukt deelnemers regelmatig om het hele bedrag zelf te verdienen!

Trainees deden bijvoorbeeld onderzoeken voor bedrijven of universiteiten, kregen schenkingen van familie in ruil voor een wekelijkse nieuwsbrief, verkochten hamburgers op school om op allerlei manieren tegenprestaties te leveren voor de bijdragen van anderen. Ook worden er crowdfundingsacties opgezet. 

Wij organiseren een aantal keer per jaar een workshop waarin we trainees helpen met het maken van een plan. We wisselen ideeën uit voor acties die ze kunnen gaan doen en we vertellen wat wel en niet werkt. Aanmelden voor zo’n workshop kan via dit formulier. Het allerbelangrijkste van het bij elkaar krijgen van genoeg geld is op tijd beginnen en gewoon doen! Bekijk onze Masteracties pagina om alles te lezen over hoe onze trainees erin slagen het geldbedrag bij elkaar te krijgen.

ANNULERING

Een Masterskip reis boek je lang voor vertrek. Je kind kijkt er enorm naar uit om aan het Masterskip avontuur te beginnen! Er is hard gewerkt om het mogelijk te maken om mee te gaan. Stel dat er plotseling voor vertrek iets gebeurt, waardoor de reis niet door kan gaan. Wat dan? Is het geld weg? Dat hoeft niet. Door deel te nemen aan het annuleringsfonds van Masterskip Wylde Swan kun je jezelf de normaal geldende kosten van een gedwongen annulering besparen. Vergoeding via het annuleringsfonds van Masterskip Wylde Swan geldt alleen indien één van de volgende redenen van toepassing is:
1. Plotselinge ziekte en/of ongevallen m.b.t. jezelf. 
    Een doktersverklaring is hiervoor vereist.
2. Ernstige ziekte of sterfgeval in de niet meereizende familie
    (1e of 2e graad).

In geval dat annulering noodzakelijk is, maar genoemde bepalingen niet van toepassing zijn, zal in overleg met de reserverende getracht worden een passende regeling te treffen. De kosten van deelname bedragen 3% over het totaal verschuldigde bedrag van de Masterskip reis. Maak je geen gebruik van het annuleringsfonds dan zijn de annuleringsvoorwaarden van kracht. 

Op de reizen van Masterskip zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Reisdata onder voorbehoud van beschikbare vluchten, de route is weer- en wind afhankelijk.

INSCHRIJVEN

VOOR WIE IS MASTERSKIP

Leerlingen die in de bovenbouw zitten van het voortgezet onderwijs (havo/vwo), ambitieus zijn en zich willen verdiepen in de combinatie van theorie en praktijk, kunnen mee. Vaak merken we dat het examenjaar niet geschikt is om mee te gaan omdat dit al een intensief jaar is. Daarom zou 4 havo of 4/5 vwo het beste zijn. Zit jouw kind op het vmbo, of is hij/zij blijven zitten in 3 havo of vwo? Neem dan gerust contact met ons op zodat we even mee kunnen denken.

Masterskip-reizen zijn gericht alle profielen. De docenten die mee zijn, geven verdiepende en verbredende lessen over natuurkunde, scheikunde, biologie, wiskunde, geschiedenis, economie en aardrijkskunde.

Leerlingen hoeven geen zeilervaring te hebben. Aan boord zal alles over zeilen worden uitgelegd en na een aantal weken zullen jullie met de deelnemers samen het schip kunnen overnemen (natuurlijk onder toezicht) tijdens de scheepsovername.

Heeft je kind een sociale of lichamelijke beperking? Ook dan kan hij/zij met ons mee! Neem contact op met Masterskip (info@masterskip.com) voor nader overleg en de mogelijkheden.

Graag vragen we je hulp bij het volgende. Het leven aan boord is zeer intensief; iedereen die met ons mee gaat op reis moet fit zijn! Kort voor vertrek vragen we uw kind om samen met jou een medische vragenlijst in te vullen. Heb je in het voorbereidingsproces twijfels over de fitheid / geschiktheid van je kind om mee te gaan op reis, overleg dit dan met ons. We hebben inmiddels ruime ervaring en weten goed wat wel en niet mogelijk is. Spelen er bij je kind zaken als: eetstoornis, depressie, chronische vermoeidheid of andere mentale of fysieke aandoeningen? Meld dit bij ons zodat we hier een goede inschatting van kunnen maken en eventuele teleurstellingen kunnen voorkomen.

Is je kind er nog niet over uit of hij/zij mee wil of willen jullie nog meer informatie? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten of neem contact met ons op. Dat kan ook via WhatsApp!

“WAT EEN ERVARING. ONWIJS VEEL GELEERD EN
VRIENDEN VOOR HET LEVEN GEMAAKT”

Chantal (Masterskip 2018)

INFORMATIEBIJEENKOMSTEN

Er is inmiddels een hoop informatie op je afgekomen en we begrijpen dat je wellicht nog meer vragen heeft. Grote kans dat je het gewoon fijn vindt om eens van iemand persoonlijk te horen hoe het is om mee te gaan met Masterskip. Dat kan tijdens één van onze informatiebijeenkomsten. Selecteer een datum en schrijft je direct in.

"Een dochter die zelfstandiger en zelfbewuster terug is gekomen. Veel nieuwe vriendschappen heeft opgedaan. Losser is geworden. Een werkelijk fantastische tijd heeft gehad en ongelooflijk moest wennen toen ze weer terug was. Een lifechanging experience. Ook als ouders enorm meegenoten van een afstand."
Ouders oud-trainee
2020/2021

(VOORLOPIG) INSCHRIJVEN

Als jouw kind zich inschrijft voor een reis van Masterskip, is dat eerst een voorlopige inschrijving. Hiermee zit je nergens aan vast. Het is geheel vrijblijvend. Hiervoor moet er al wel toestemming van de ouders zijn en is er al een keuze voor een reis gemaakt. Met een voorlopige inschrijving maakt je kind kenbaar mee te willen met één van de reizen. Wij zullen jullie op de hoogte houden van bijvoorbeeld de data van de workshops over fondswerving en informatiebijeenkomsten en hoe daarvoor in te schrijven. Ook ontvangen jullie na een voorlopige inschrijving alle informatie over wat te moet doen om de inschrijving definitief te maken.

Na de voorlopige inschrijving moeten er een aantal zaken geregeld worden:

– toestemming van de ouders
– toestemming van school
– bij elkaar verzamelen van de reissom

Je kind krijgt toegang tot een persoonlijk account waar alle benodigde informatie is te vinden. Heeft jouw kind extra ondersteuning nodig of hebben jullie nog vragen? Wij helpen jullie graag om deze unieke levenservaring definitief te maken!

Is er toestemming van alle partijen, is er een plan om de reissom bij elkaar te krijgen? Schrijf je kind dan definitief in! Dan is het plekje voor jouw zoon of dochter gereserveerd. Dat doe je via het persoonlijke account welke je kind heeft ontvangen na de voorlopige inschrijving. Nadat de inschrijving definitief is, kan de voorbereiding beginnen. Ruim voor vertrek ontvangen de leerlingen alle benodigde informatie om goed voorbereid op reis te gaan. Dan rest alleen nog het wachten tot het avontuur begint!

NIEUWSGIERIG NAAR NOG MEER VERHALEN? VOLG ONS OP INSTAGRAM