Je eerste wereldreis onder schooltijd

6 WEKEN leren en ervaren op zee

Wat leuk dat uw zoon of dochter interesse heeft in een educatieve zeilreis met Masterskip. Wij spreken regelmatig ouders die zeggen: ‘had ik dit vroeger maar kunnen doen!’. Maar er zijn natuurlijk ook een heleboel vragen en misschien wel zorgen die bij u kunnen spelen nu uw kind mee wil met Masterskip.

Onze reizen hebben elk een eigen karakter. De reizen vinden plaats tijdens de maanden oktober tot en met mei. Vaar je mee met Masterskip, dan ervaar je hoe theorie tastbaar wordt in de dagelijkse praktijk op zee. De wereld is het klaslokaal! 

Allereerst heeft uw kind natuurlijk uw toestemming nodig om met Masterskip mee te gaan. Daarnaast zal in de voorbereiding een hoop werk gaan zitten: toestemming van school regelen, het geld bij elkaar verdienen, het plannen van al het schoolwerk aan boord, enz.. Ten slotte heeft uw zoon of dochter na thuiskomst van een geweldige reis vaak wat begeleiding en aandacht nodig om weer te kunnen wennen aan het gewone (school)leven.

WAT IS MASTERSKIP?

Masterskip is een uniek programma, dat in de afgelopen jaren is ontwikkeld tot een sterk onderwijskundig concept. De belangrijkste uitgangspunten zijn:

Masterskip biedt een intensief programma. Behalve theorielessen in exacte vakken, ontdekt uw kind zeilend wat natuurkundige krachten écht betekenen. ’s Nachts zeilen onder de sterren en leren navigeren, terwijl er ’s ochtends gewoon weer schoolwerk wordt gedaan tijdens de zelfstudie. Er is een constante wisselwerking tussen theorie en praktijk.

De leeromgeving aan boord verschilt ingrijpend van een klaslokaal. Zelfstudie en het lesaanbod aan boord, in combinatie met excursies aan land zorgen voor een bijzondere leerervaring. Onze schepen zijn zeiltrainingsschepen. Onder de deskundige leiding van een internationale crew leren de leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het varen van een schip.

Uw kind stapt uit zijn/haar comfortzone, werkt samen en leert andere trainees en zichzelf goed kennen in een veilig sociaal klimaat. Het leven aan boord is een intensieve ‘minimaatschappij’ waarin uw kind de sociale en communicatieve vaardigheden versterkt. En waar hij/zij persoonlijk leiderschap in een hoog tempo ontwikkelt, met waar nodig hulp van een persoonlijk mentor.

Naast het leven thuis en op school wil uw kind zoveel mogelijk van de wereld ontdekken en inspirerende ervaring opdoen. Een reis met Masterskip is meer dan een interessante aanvulling op het schoolwerk. Het is een mogelijkheid om wat van de wereld te zien, terwijl zij zich persoonlijk en inhoudelijk ontwikkelen.

In het najaar van 2013 zijn wij begonnen met Masterskip en sindsdien hebben meer dan 800 trainees de reis van hun leven mogen beleven aan boord!

ZEILEN & LEREN?

Ja, tijdens de reis van tussen de 5 en 7 weken gaan de leerlingen aan boord gewoon naar school. Voor hun vertrek hebben zij samen met school een plan van aanpak gemaakt voor tijdens de reis. Aan boord  hebben zij zes dagen in de week 3-4 uur zelfstudie per dag om hier zelfstandig aan te werken. Dat is intensief onderwijs. Er zijn vier ervaren docenten in de exacte vakken aanwezig om je te begeleiden. Op de Caribische reizen is soms ook een docent van het C&M- of E&M-profiel aanwezig. Per reis wordt er aangegeven welke docenten er mee gaan. Dit docententeam bestaat uit een kern van eerstegraads bevoegde leerkrachten. Soms wordt dit team aangevuld met tweedegraads docenten en docenten in opleiding.

De leerlingen worden gekoppeld aan een eigen mentor die hen begeleid in hun schoolwerk. Naast de zelfstudie zijn er ook verdiepende of verbredende lessen, die worden gekoppeld aan het leven aan boord. Denk hierbij aan navigatie, krachten die spelen bij zeilen, de techniek aan boord, meteorologie, de samenstelling van het zeewater en de bestudering van het zeeleven. Deze lessen sluiten aan bij de vakken die uw kind op school krijgt. Op iedere zesde lesdag worden de meegenomen toetsen afgenomen onder toezicht van de aanwezige docenten.

TOESTEMMING SCHOOL

Om mee te kunnen met Masterskip is het noodzakelijk om toestemming van school te hebben. Een belangrijk punt in de werkwijze van Masterskip is de samenwerking tussen uw kind, de school en Masterskip. Dit borgt een goede uitwisseling van leerresultaten. Wij plannen als het nodig is een gesprek in met u, uw kind, en de afdelingsleider of mentor. Tijdens dat gesprek lichten wij ons programma toe en vertellen we zo uitgebreid mogelijk over de studiemogelijkheden en de persoonlijke begeleiding van uw kind. 

WAAR GAAT DE REIS NAARTOE?

Masterskip biedt verschillende reizen. Iedere reis heeft zijn eigen karakter en bijzondere kenmerken. Welke reis kiest uw kind?

Treedt in de voetsporen van Columbus! Deze reis begint in Galicië, Noordwest-Spanje. Stap aan boord en ontdek Santiago de Compostella en het prachtige Atlantische landschap. De kust van deze afgelegen regio bestaat uit vele eilandjes, inhammen, mooie witte zandstranden, maar ook woeste rots- kusten. Dan vaar je via het subtropische bloemeneiland Madeira naar Tenerife, dat voor de westkust van Afrika ligt. Mogelijk vaar je nog verder naar de Kaapverden. Eind november steek je met de gunstige passaatwinden de oceaan over naar het Caribisch gebied. Afhankelijk van de wind heb je nog tijd om in het Caribisch gebied één of meerdere eilanden te ontdekken. Je vliegt terug van Martinique naar Amsterdam.

Je vliegt van Amsterdam naar Martinique
Elke Caribische ontdekkingsreis duurt 5 weken. De eerste week een lang stuk zeilen, zodat je het schip en elkaar goed leert kennen. Komend jaar willen we naar Paramaribo! Een prachtige zeiltocht van een dikke week. We verdiepen ons in de historie van Suriname. Daarna vaar je terug naar de Caribische zee, waar je een aantal kortere tochten zeilt waarbij je verschillende eilanden aandoet. Je ontdekt de fascinerende geschiedenis van dit gebied, je ervaart de verschillende culturen en je wordt omgeven door de prachtige natuur. Deze reis staat in het teken van prachtige zeiltochten, het leren kennen van nieuwe culturen en op expeditie naar tropische eilanden!

Naast ons basis Masterskip-onderwijsprogramma, dat bèta georiënteerd is, ligt bij deze reis een accent op cultuur & geschiedenis. Er varen drie bèta docenten mee en een geschiedenis docent die de kleurrijke historie van dit gebied tot leven brengt. Bij elke excursie horen verbredende en verdiepende lessen zodat je straks alles weet van dit bijzondere gebied.Elke Caribische ontdekkingsreis duurt 5 weken. De eerste week een lang stuk zeilen, zodat je het schip en elkaar goed leert kennen. Komend jaar willen we naar Paramaribo! Een prachtige zeiltocht van een dikke week. We verdiepen ons in de historie van Suriname. Daarna vaar je terug naar de Caribische zee, waar je een aantal kortere tochten zeilt waarbij je verschillende eilanden aandoet. Je ontdekt de fascinerende geschiedenis van dit gebied, je ervaart de verschillende culturen en je wordt omgeven door de prachtige natuur. Deze reis staat in het teken van prachtige zeiltochten, het leren kennen van nieuwe culturen en op expeditie naar tropische eilanden!

Je vliegt van Amsterdam naar Martinique
Elke Caribische ontdekkingsreis duurt 5 weken. Je vaart ongeveer 1500 mijl; het is geheel afhankelijk van het weer en de wind welke route je vaart en welke eilanden je bezoekt. De eerste week een lang stuk zeilen, zodat je het schip en elkaar goed leert kennen. Daarna maak je een aantal kortere tochten waarbij je verschillende eilanden aandoet. Je ontdekt prachtige natuur, komt in contact met de cultuur van de eilanden en doet mee aan een uitwisseling met een lokale school. Het expeditie Robinson gevoel komt naar voren als je een nacht gaat survivallen op het strand. Deze reis staat in het teken van prachtige zeiltochten, het leren kennen van nieuwe culturen en op expeditie naar tropische eilanden!

Naast ons basis Masterskip-onderwijsprogramma, dat bèta georiënteerd is, ligt bij deze reis een accent op economie & maatschappij. Er varen drie bèta docenten mee en een economie docent.

Je vliegt van Amsterdam naar Sint Maarten
Elke Caribische ontdekkingsreis duurt 5 weken. Je vaart ongeveer 1500 mijl; het is geheel afhankelijk van het weer en de wind (hiermee raken we meteen een mooi natuurlijk verschijnsel aan!) welke route je vaart en welke eilanden je bezoekt. De eerste week een lang stuk zeilen, zodat je het schip en elkaar goed leert kennen. Daarna maak je een aantal kortere tochten waarbij je verschillende eilanden aandoet. Vervolgens weer een lange tocht want je vaart naar Jamaica en Cuba: twee heel bijzondere eilanden met een prachtige natuur. Je leert meer over het ontstaan van de eilanden en je ontdekt waarom elk eiland er een beetje anders uitziet. Deze reis staat in het teken van prachtige zeiltochten, het leren kennen van nieuwe culturen, verdieping van je kennis over het ontstaan van het Caribisch gebied én op expeditie naar tropische eilanden! Dat laatste betekent regelmatig uit je comfort zone stappen om zo je omgeving echt te ontdekken.

Naast ons basis Masterskip onderwijsprogramma, dat bèta georiënteerd is, ligt bij deze reis een inhoudelijk accent op natuur. De natuur ontdekken betekent dat je plekken wilt zien waar de mens zo min mogelijk heeft gehad. En die plekken zijn er nog in de wereld! Maar naast ongereptheid zul je ook helaas zien dat de mens bijna overal invloed op heeft. Hier zullen we het ook over gaan hebben aan boord. Er varen vier bèta docenten mee. Zij verzorgen samen de verdiepende lessen over de geofysische aspecten van de eilanden en de natuur in het Caribisch gebied.

Je vliegt terug vanaf Havana (José Martí International Airport).

Nadat je van Amsterdam naar Havana bent gevlogen ga je aan boord van de Wylde Swan.

Na enkele dagen op Cuba vertrekt het schip zo snel mogelijk om te beginnen aan de oversteek van de Noord-Atlantische oceaan. Je maakt een lange zeilreis naar de schitterende eilanden van de Azoren, waar je op verkenningstocht gaat. Meestal blijf je een paar dagen op de Azoren, waarna je verder gaat met de oversteek. Afhankelijk van weer en wind doe je Zuid-Engeland of Frankrijk aan. De aankomst zal in Harlingen zijn, waar je wordt onthaald als een ware zeezeiler!

Deze reis staat in het teken van veel zeilen en mooie centrale lessen aan boord.

PS… Het is ook mogelijk dat je elders in Europa aankomt en met bus of vliegtuig naar Nederland reist; dit is afhankelijk van het zomerprogramma van de Wylde Swan.

Booking Masterskip Booking Masterskip Booking Masterskip Booking Masterskip Booking Masterskip Booking Masterskip Booking Masterskip Booking Masterskip

HOE ZIET HET LEVEN
AAN BOORD ERUIT?

Tijdens een Masterskip reis zitten de trainees soms wel meerdere weken op zee zonder land te zien. Saai? Integendeel! Aan boord ben je de hele dag bezig. Leren, wachtlopen, zeilen, schoonmaken, je hoeft je nooit te vervelen.

Elke reis bevat een aantal dagen waarop we met zijn allen op excursie gaan – zowel tussentijds als bij vertrek of aankomst. De trainees zijn dus niet altijd keihard aan het werk, er is volop tijd om te genieten van alles om hen heen! Zo is de kans zeer groot om zeeleven tegen te komen. Van groepen dolfijnen, tot verdwaalde zeeschildpadden of walvissen.

SLAPEN

Iedereen slaapt altijd aan boord – ook tijdens excursies aan land keren de leerlingen terug naar het schip. Iedere leerling heeft een bunk of een hangmat om in te slapen. Daarnaast hebben zij een eigen scheepskist om spullen in op te ruimen. In totaal kunnen er 30 trainees mee. Er zijn 10 tot 12 bemanningsleden en 4 docenten aan boord. Bekijk de Scheepsjournaals en andere filmpjes om een beeld te krijgen hoe het leven aan boord eruit ziet!

WERKZAAMHEDEN

Bijna alle werkzaamheden worden gezamenlijk en in groepen uitgevoerd. Zo moet het dek geschrobd worden, moeten de ruimtes schoongemaakt worden, er moet worden gekookt, er zijn technische diensten, etc. Eten gebeurt gezamenlijk. Hoe je aan vers brood komt op de oceaan? Dat wordt door de leerlingen gebakken, samen met de scheepskok!

COMMUNICATIE

Aan boord is er meestal geen WiFi. Er is wel een server aan boord, maar deze wordt alleen voor onderwijsdoeleinden gebruikt. Meestal is er in de havens wel een mogelijkheid om van het internet gebruik te maken.

Wanneer er geen bereik van WiFi is, hebben de trainees in ieder geval tijdens de reis 1x per week contact met het thuisfront. Dit gaat via Sailmail: 1x per week stuurt uw kind een e-mail naar het thuisfront en 1x per week ontvangt hij/zij e-mail van het thuisfront. Zowel het schrijven als het ontvangen van Sailmail is bijzonder. De leerlingen zijn lang van huis en deze digitale brieven zijn daarom ook van enorme waarde.

Video afspelen

Onze schepen

De Wylde Swan is de grootste topzeilschoener ter wereld en is ontworpen als zeiltrainingschip voor het varen met jongeren. Het schip kwam in 2010 in de vaart.

De twee 40 meter lange masten en haar extreem grote zeilen domineren het silhouet van de Wylde Swan. Aan dek is veel ruimte om met je groep samen te komen, maar er zijn ook stille hoekjes om je even terug te trekken van de drukte aan boord.

De main hold is het hart van het sociale leven aan boord. Hier studeer je, slaap je, doe je spelletjes met elkaar en kun je tussendoor lekker chillen. Het schip is fris en modern ingericht.

VEILIGHEID

Onze schepen voldoen aan alle door de International Maritime Organization (IMO) gestelde veiligheidseisen. De bemanning is goed getraind in het omgaan met noodsituaties maar vooral ook in het voorkomen daarvan. Elk jaar wordt het hele schip en de crew gekeurd door diverse overheidsinstanties. We zeggen vaak dat naar school fietsen risicovoller is dan zeilen op een Tall Ship.

GESCHIEDENIS

De romp van de Wylde Swan is in 1920 gebouwd door Howaldtswerke-Deutsche Werft in Kiel (Duitsland) en was van oorsprong een stoomschip. De romp heeft door de jaren heen verschillende functies gehad, waaronder die van transportschip voor torpedo’s in de Tweede Wereldoorlog.

Door haar oorspronkelijke functie, vers gevangen vis zo snel mogelijk naar de haven van Hamburg varen, is haar romp lang en smal. Zoals gebruikelijk in die tijd heeft ze een rechte steven en een jachthek wat haar een statige uitstraling geeft.

VANAF HET RUIMTELIJKE ACHTERDEK HEB JE EEN GOED UITZICHT

HET MIDDENDEK IS DE VERZAMELPLAATS VAN HET SCHIP

OP HET VOORDEK WORDT HET MEESTE ZEILWERK GEDAAN

Lengte over alles 62 m
Breedte 7.3 m
Hoogte mast 43 m
Rompsnelheid 15 knopen
Zeiloppervlak 1130 m2
Vlag Nederland
Thuishaven Makkum
Gebouwd 1920
Compleet omgebouwd 2010
Certificaten Wereldwijd
Crew 12-14 pers.
Trainees 35 pers.
Motor 460 HP Caterpillar C12 Diesel

BEMANNING

Onze schepen worden gevaren door een internationale professionele bemanning. Aan boord zijn onder andere een kapitein, stuurman, machinist, een bootsman en een aantal matrozen. Zij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een veilige tocht en worden daarom getraind en gecertificeerd aan de hand van internationaal geldende voorschriften. Op iedere reis vaart een scheepskok mee. Die verzorgt dagelijks het ontbijt, een grote lunch (vaak warm) en het diner. Met dieetvoorkeuren kan ook rekening worden gehouden, zoals vleesloos en allergieën. Ook vaart er op onze Masterskipreizen soms een ‘interior manager’ mee. Indien aanwezig zorgt die ervoor dat de trainees dagelijks opruimen en schoonmaken, hij of zij helpt bij het doen van de was en zorgt er samen met het hele team voor dat het interieur altijd netjes en opgeruimd blijft. Als er geen interior manager is dan stuurt de bemanning dit aan. Op alle Masterskip reizen gaat een scheepsarts mee. Dit zijn tenminste afgestudeerd basisartsen.

DOCENTEN

De docenten zijn eerstegraads bevoegde docenten in de exacte vakken uit het middelbaar onderwijs. Op iedere reis is er een wisselend aantal docenten van elk van de volgende vakken: wiskunde, natuurkunde, scheikunde en/of biologie en/of één van de volgende vakken: geschiedenis, economie of aardrijkskunde. Wij selecteren docenten op hun vakkennis, maar vooral ook op didactische vaardigheden en het talent om leerlingen te inspireren

IN HET DEKHUIS WORDT GEGETEN EN GELEERD

DE ENIGE PERSOONLIJKE RUIMTE DIE JE AAN BOORD HEBT IS JE BUNK

DE MAIN HOLD IS HET HART VAN HET SOCIALE LEVEN AAN BOORD

JE KAN ER OOK VOOR KIEZEN OM IN EEN HANGMAT TE SLAPEN

WAT KOST EEN REIS MET MASTERSKIP?

De kosten voor Masterskip hangen af van de reis die je kiest. Iedere reis heeft zijn eigen prijskaartje, afhankelijk van de duur en de kosten van de tickets. Een reis waarbij je ervoor kiest om het hele Masterskip seizoen van 6 maanden mee te varen kost € 32.250,-. De losse trajecten zijn ongeveer € 6.500,- a € 7.500,- per reis van 5 tot 7 weken. Het bedrag is inclusief: vluchten*, eten en drinken, taxes, transfer, excursies, havengelden, brandstoftoeslag en kledingpakket. Bijkomende kosten kunnen zijn: aanschaf van een reistas, een laptop, eventueel een zeilpak en zakgeld.

* Vliegtickets: een vliegticket is inbegrepen tot € 700,-. Is het ticket duurder dan € 700,- dan komt er een bedrag van maximaal € 400,- voor eigen rekening bij op de totaalprijs van de reis. Wij boeken de tickets en geven uiterlijk twee maanden voor vertrek aan of er bijbetaald moet worden.

Als uw kind zich definitief inschrijft, ontvangt hij/zij van ons een boekingsbevestiging. Binnen 14 dagen betaalt uw kind een aanbetaling van 30%. Het restbedrag dient één maand voor vertrek voldaan te zijn. U zorgt zelf voor de reis- en annuleringsverzekering en voor de zorgverzekering met werelddekking. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan het Masterskip annuleringsfonds. Meer informatie hierover vind je hier.

Via de Stichting Depotgelden Wylde Swan zijn de door uw kind betaalde reisgelden veiliggesteld. Lees er hier meer over.  

FONDSWERVING

De afgelopen jaren is gebleken dat met behulp van een goed opgezet plan en gebruikmakend van een lokaal netwerk de reissom voor een groot gedeelte bij elkaar te krijgen is. Het lukt deelnemers regelmatig om het hele bedrag zelf te verdienen!

Trainees deden bijvoorbeeld onderzoeken voor bedrijven of universiteiten, kregen schenkingen van familie in ruil voor een wekelijkse nieuwsbrief, verkochten hamburgers op school om op allerlei manieren tegenprestaties te leveren voor de bijdragen van anderen. Ook worden er crowdfundingsacties opgezet. 

Wij organiseren een aantal keer per jaar een workshop waarin we trainees helpen met het maken van een plan. We wisselen ideeën uit voor acties die ze kunnen gaan doen en we vertellen wat wel en niet werkt. Aanmelden voor zo’n workshop kan via dit formulier. Het allerbelangrijkste van het bij elkaar krijgen van genoeg geld is op tijd beginnen en gewoon doen! Bekijk onze Masteracties pagina om alles te lezen over hoe onze trainees erin slagen het geldbedrag bij elkaar te krijgen.

ANNULERING

Een Masterskip reis boek je lang voor vertrek. Uw kind kijkt er enorm naar uit om aan het Masterskip avontuur te beginnen! Er is hard gewerkt om het mogelijk te maken om mee te gaan. Stel dat er plotseling voor vertrek iets gebeurt, waardoor de reis niet door kan gaan. Wat dan? Is het geld weg? Dat hoeft niet. Door deel te nemen aan het annuleringsfonds van Masterskip Wylde Swan kunt u zichzelf de normaal geldende kosten van een gedwongen annulering besparen. Vergoeding via het annuleringsfonds van Masterskip Wylde Swan geldt alleen indien één van de volgende redenen van toepassing is:
1. Plotselinge ziekte en/of ongevallen m.b.t. jezelf. 
    Een doktersverklaring is hiervoor vereist.
2. Ernstige ziekte of sterfgeval in de niet meereizende familie
    (1e of 2e graad).

In geval dat annulering noodzakelijk is, maar genoemde bepalingen niet van toepassing zijn, zal in overleg met de reserverende getracht worden een passende regeling te treffen. De kosten van deelname bedragen 3% over het totaal verschuldigde bedrag van de Masterskip reis. Maakt u geen gebruik van het annuleringsfonds dan zijn de annuleringsvoorwaarden van kracht. 

Op de reizen van Masterskip zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Reisdata onder voorbehoud van beschikbare vluchten, de route is weer- en wind afhankelijk.

INSCHRIJVEN

VOOR WIE IS MASTERSKIP

Leerlingen die in de bovenbouw zitten van het voortgezet onderwijs (havo/vwo), ambitieus zijn en zich willen verdiepen in de combinatie van theorie en praktijk, kunnen mee. Vaak merken we dat het examenjaar niet geschikt is om mee te gaan omdat dit al een intensief jaar is. Daarom zou 4 havo of 4/5 vwo het beste zijn. Zit uw kind op het vmbo, of is hij/zij blijven zitten in 3 havo of vwo? Neem dan gerust contact met ons op zodat we even mee kunnen denken.

Masterskip-reizen zijn gericht alle profielen. De docenten die mee zijn, geven verdiepende en verbredende lessen over natuurkunde, scheikunde, biologie, wiskunde, geschiedenis, economie en aardrijkskunde.

Leerlingen hoeven geen zeilervaring te hebben. Aan boord zal alles over zeilen worden uitgelegd en na een aantal weken zullen jullie met de deelnemers samen het schip kunnen overnemen (natuurlijk onder toezicht) tijdens de scheepsovername.

Heeft uw kind een sociale of lichamelijke beperking? Ook dan kan hij/zij met ons mee! Neem contact op met Nynke (nynke@masterskip.com) voor nader overleg en de mogelijkheden.

Graag vragen we uw hulp bij het volgende. Het leven aan boord is zeer intensief; iedereen die met ons mee gaat op reis moet fit zijn! Kort voor vertrek vragen we uw kind om samen met u een medische vragenlijst in te vullen. Heeft u in het voorbereidingsproces twijfels over de fitheid / geschiktheid van uw kind om mee te gaan op reis, overleg dit dan met ons. We hebben inmiddels ruime ervaring en weten goed wat wel en niet mogelijk is. Spelen er bij uw kind zaken als: eetstoornis, depressie, chronische vermoeidheid of andere mentale of fysieke aandoeningen? Meld dit bij ons zodat we hier een goede inschatting van kunnen maken en eventuele teleurstellingen kunnen voorkomen.

Is uw kind er nog niet over uit of hij/zij mee wil of willen jullie nog meer informatie? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten of neem contact met ons op. Dat kan ook via Whatsapp!

“WAT EEN ERVARING. ONWIJS VEEL GELEERD EN
VRIENDEN VOOR HET LEVEN GEMAAKT”

Chantal (Masterskip 2018)

INFORMATIEBIJEENKOMSTEN

Er is inmiddels een hoop informatie op u afgekomen en we begrijpen dat u wellicht nog meer vragen heeft. Grote kans dat u het gewoon fijn vindt om eens van iemand persoonlijk te horen hoe het is om mee te gaan met Masterskip. Dat kan tijdens één van onze informatiebijeenkomsten. Selecteer een datum en schrijft u zich direct in.

(VOORLOPIG) INSCHRIJVEN

Als uw kind zich inschrijft voor een reis van Masterskip, is dat eerst een voorlopige inschrijving. Hiervoor moet er al wel toestemming van de ouders zijn en is er al een keuze voor een reis gemaakt. Met een voorlopige inschrijving maakt uw kind kenbaar mee te willen met één van de reizen. Wij zullen jullie op de hoogte houden van bijvoorbeeld de data van de workshops over fondswerving en informatiebijeenkomsten en hoe daarvoor in te schrijven. Ook ontvangen jullie na een voorlopige inschrijving alle informatie over wat te moet doen om de inschrijving definitief te maken.

Na de voorlopige inschrijving moeten er een aantal zaken geregeld worden:

– toestemming van de ouders
– toestemming van school
– bij elkaar verzamelen van de reissom

Uw kind krijgt toegang tot een persoonlijk account waar alle benodigde informatie is te vinden. Heeft uw kind extra ondersteuning nodig of hebben jullie nog vragen? Wij helpen jullie graag om deze unieke levenservaring definitief te maken!

Is er toestemming van alle partijen, is er een plan om de reissom bij elkaar te krijgen? Schrijf uw kind dan definitief in! Dat doet u via het persoonlijke account welke uw kind heeft ontvangen na de voorlopige inschrijving. Nadat de inschrijving definitief is, kan de voorbereiding beginnen. Ruim voor vertrek ontvangen de leerlingen alle benodigde informatie om goed voorbereid op reis te gaan. Dan rest alleen nog het wachten tot het avontuur begint!

Wilt u alle informatie nog eens doorlezen? DOWNLOAD DAN DE ALGEMENE INFORMATIEFOLDER: Masterskip-reizen-20-21.

NIEUWSGIERIG NAAR NOG MEER VERHALEN? VOLG ONS OP FACEBOOK