#Masteracties

Word jij ook een Masterskipper?

GAAF!

Op deze pagina vind je alle informatie en tips die je nodig hebt om de financiën voor jouw reis rond te krijgen. Van ideeën voor verschillende acties tot tips over het werven van sponsors en een aanpak voor social media!

#TIP 1: het begint met een Instagram account

Mensen betrekken bij je Masteracties doe je door een Instagram account aan te maken. Hier kun je je volgers updates geven over de status van je actie en kun je sponsors (dat kunnen ook de buren of je beste vrienden zijn!) in het zonnetje zetten. En wanneer je straks op reis bent kun je je volgers ook nog op de hoogte houden van de avonturen die je aan boord van allemaal beleeft.

Inspiratie nodig? Ga op Instagram op zoek naar de hashtag #masteracties en vind allemaal berichten en posts van trainees die je voorgingen!

#TIP 2: zet een #Masteractie op

Om het geld voor je reis met Masterskip bij elkaar te krijgen kun je van alles verzinnen. T-shirt verkoop, sponsorvlaggen, bedrijven benaderen, oppassen, tuinieren: Masterskippers staan bekend om hun creativiteit! Wat je verder nog nodig hebt is een flinke dosis doorzettingsvermogen, en dan is alles mogelijk.

Hieronder vind je voorbeelden van succesvolle #Masteracties van trainees die je voor gingen. Laat je inspireren!

Klik op de afbeeldingen om ze groter te maken

#TIP 3: maak een eigen webpagina aan

Naast het aanmaken van een Instagram account kun je natuurlijk ook nog een stapje verder gaan en een eigen website aanmaken. Op deze website kun je een blog bijhouden van de voortgang van de voorbereiding en kun je laten zien hoeveel geld je al bij elkaar hebt gevonden. 

Er zijn veel verschillende websites waar je zo’n pagina aan kunt maken. Voorbeelden hiervan zijn Wix.com, Doneeractie.nl, Weebly.com, JouwWeb;nl, Geef.nl of je maakt natuurlijk je hele eigen website! Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

Eigen website
Jouwweb.nl
Geef.nl
Weebly.com
Jouwweb.nl
Eigen website
Jouwweb.nl
Wix.com
Jouwweb.nl
Eigen website
Jouwweb.nl
Jouwweb.nl

#TIP 4: bezoek een workshop #Masteracties

De beste manier om het geld voor je Masterskip reis bij elkaar te krijgen is om een heleboel verschillende goede acties op te zetten. Voor sommigen werkt het om bedrijfssponsoren te vinden, maar meer trainees krijgen het rond door in hun persoonlijke netwerk acties uit te voeren. Wist je dat Masterskip regelmatig een workshop aanbiedt, waarin je leert hoe je dit aan kunt pakken?

In de workshop brainstormen we samen over welke dingen je allemaal kunt gaan doen. Ook helpen we jou op weg met het maken van je plan van aanpak voor de financiën en hebben we een heleboel tips over wat wel en niet werkt!

#TIP 5: vraag bedrijven om sponsoring

Zoals je in de eerdere #masteracties voorbeelden kunt lezen zijn bedrijven soms bereid een steentje bij te dragen, bijvoorbeeld in ruil voor reclame. Wat nog beter werkt, is zoeken naar sponsoring in natura. Lees onze tips over het benaderen van bedrijven in de AIM. Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat Masterskippers sponsort in natura is zeilkleding.nl. Op hun website vind je namelijk voordelige zeilpakken voor toekomstige Masterskippers! Is dat even handig?

Bekijk de zeilpakken hieronder.

#TIP 6: download NÓG meer TIPS!

"Alles Is Mogelijk!"

Om je nóg verder op weg te helpen hebben we het E-book, de AIM (Alles Is Mogelijk) samengesteld! Hierin vind je allerlei #Masteracties van oud-trainees waarmee velen erin zijn geslaagd het gehele bedrag bij elkaar te krijgen.