Ouders
Wat fantastisch dat je zoon of dochter interesse heeft in een educatieve zeilreis met Masterskip. Wij spreken regelmatig ouders die zeggen: ‘had ik dit vroeger maar kunnen doen!’. Maar er zijn natuurlijk ook een heleboel vragen en misschien wel zorgen die bij jou kunnen spelen nu jouw kind mee wil met Masterskip.
Onze reizen hebben elk een verschillend karakter. Ze vinden plaats tijdens de maanden november tot en met mei. Vaar je mee met Masterskip, dan ervaar je hoe theorie tastbaar wordt in de dagelijkse praktijk op zee. De wereld is het klaslokaal.
Leerlingen
Ja, tijdens de reis van tussen de 5 en 7 weken gaan de leerlingen aan boord gewoon naar school. Voor hun vertrek hebben zij samen met school een plan van aanpak gemaakt voor tijdens de reis. Aan boord hebben zij zes dagen in de week 3-4 uur zelfstudie per dag om hier zelfstandig aan te werken. Dat is intensief onderwijs. Er zijn vier ervaren docenten in de exacte vakken aanwezig om je te begeleiden. Op de Caribische reizen is soms ook een docent met een andere achtergrond aanwezig. Per reis wordt er aangegeven welke docenten er mee gaan. Dit docententeam bestaat uit een kern van eerstegraads bevoegde leerkrachten. Soms wordt dit team aangevuld met tweedegraads docenten en docenten in opleiding. We letten natuurlijk op de pedagogische- en coachingsvaardigheden en vragen voor iedereen aan boord een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan.
De leerlingen worden gekoppeld aan een eigen coach die hen begeleidt in hun schoolwerk. Naast de zelfstudie zijn er ook verdiepende of verbredende lessen, die worden gekoppeld aan het leven aan boord. Denk hierbij aan navigatie, krachten die spelen bij zeilen, de techniek aan boord, meteorologie, de samenstelling van het zeewater en de bestudering van het zeeleven. Deze lessen sluiten aan bij de vakken die jouw kind op school krijgt. Op iedere zesde lesdag worden de meegenomen toetsen afgenomen onder toezicht van de aanwezige docenten.
Leerlingen
Masterskip biedt verschillende reizen op verschillende Tall Ships. De reizen op de Wylde Swan herken je aan ‘WS’, en de reizen op de Artemis beginnen met ‘AR’. Eigenlijk zijn er twee soorten reizen: Oceaanoversteken en Caribische zeilreizen. Iedere reis heeft zijn eigen karakter en bijzondere kenmerken. Welke reis spreekt jouw aan?
Ouders
Tijdens een Masterskip reis zitten de trainees soms wel meerdere weken op zee zonder land te zien. Saai? Integendeel! Aan boord ben je de hele dag bezig. Leren, wachtlopen, zeilen, schoonmaken, je hoeft je nooit te vervelen. Elke reis bevat een aantal dagen waarop we met z'n allen op excursie gaan – zowel tussentijds als bij vertrek of aankomst (de verdeling hiervan is minimaal 3/4e zeilen en maximaal 1/4e aan land). De trainees zijn dus niet altijd keihard aan het werk, er is volop tijd om te genieten van alles om je heen! Zo is de kans zeer groot om zeeleven tegen te komen. Van groepen dolfijnen, tot verdwaalde zeeschildpadden of walvissen.
Iedereen slaapt (bíjna) altijd aan boord – ook tijdens excursies aan land keren de leerlingen terug naar het schip. Iedere leerling heeft een bunk of een hangmat om in te slapen. Daarnaast hebben ze een eigen scheepskist om spullen in op te ruimen. In totaal kunnen er op onze schepen 30 trainees mee. Er zijn tussen de 7 en 10 bemanningsleden en 4 docenten aan boord.
Bijna alle werkzaamheden worden gezamenlijk en in groepen uitgevoerd. Zo moet het dek geschrobd worden, moeten de ruimtes schoongemaakt worden, er moet worden gekookt, er zijn technische diensten, etc. Eten gebeurt gezamenlijk. Hoe je aan vers brood komt op de oceaan? Dat wordt door de leerlingen gebakken, samen met de scheepskok!
Leerlingen
Onze Masterskip reizen vinden plaats op verschillende Tall Ships. Hieronder vind je een overzicht van de schepen waar we het komend schooljaar mee gaan varen.
Ouders
De kosten voor Masterskip hangen af van de reis die uw kind kiest. Iedere reis heeft zijn eigen prijskaartje, afhankelijk van de duur en de kosten van de tickets. De losse trajecten zijn ongeveer € 7.500,- a € 10.000,- per reis van 5 tot 7 weken.
Leerlingen
Als je in de bovenbouw zit van het voortgezet onderwijs (havo/vwo), ambitieus bent, en je je wilt verdiepen in de combinatie van theorie en praktijk, dan kun je mee. Vaak merken we dat het examenjaar niet geschikt is om mee te gaan omdat dit al een intensief jaar is. Daarom richten we ons met Masterskip op leerlingen uit 4 havo en 4/5 vwo. Zit je op het vmbo of ben je blijven zitten in 3 havo of 3 vwo? Wie weet is er iets mogelijk. Neem contact ons op zodat we met je mee kunnen denken.