Zelfstudie bij Masterskip

Het is een feit: het doen van je schoolwerk is een vast onderdeel van een Masterskip reis. Je schoolwerk moet gewoon doorgaan. Daarom doen we 6 dagen in de week 3 of 4 uur per dag zelfstudie. Een goede voorbereiding is essentieel voor een goede zelfstudie! Leuker kunnen we het niet maken, maar we kunnen je wel een aantal tips geven.

Tip 1: Begin op tijd

Docenten hebben de tijd nodig om de toetsen op tijd klaar te hebben, dus ze moeten op tijd weten in welke periode jij aan boord bent. Verder kun je ervoor kiezen om bij vakken die je goed kunt, proberen vooruit te werken. Dat betekent natuurlijk niet dat je dingen gaat afraffelen. Leren is niet een kwestie van je schrift vullen met letters en cijfers (zoals je bij overschrijven doet): leren doe je actief en is pas écht klaar wanneer je met je meest kritische bril naar jezelf kijkt en kunt zeggen dat je het begrijpt.

Tip 2: Zorg voor digitale boeken

Natuurlijk mag je al je schoolboeken meenemen in je tas. Dat betekent wel dat je minder andere dingen mee kunt nemen. Daarom is het waarschijnlijk handiger om je boeken digitaal mee te nemen. Daarnaast hebben we voor de bètavakken een aantal boeken aan boord die je kunt gebruiken. Dus kijk goed in de lijst die je krijgt met digitale en ‘analoge’ boeken die aan boord aanwezig zijn. En: vergeet niet je antwoordenboeken digitaal mee te nemen. Niet om over te schrijven (zie de tip hierboven), maar om jezelf te controleren.

Tip 3: Bedenk een duidelijke structuur die voor jou werkt

Denk bijvoorbeeld goed na over hoe je je gemaakte werkt wilt bewaren: in een map of digitaal. Een voorbeeld: aan boord wil je misschien niet losse schriften voor elk vak gebruiken, gewoonweg vanwege de hoeveelheid schriften die je dan mee moet nemen. Misschien vind je het handig om collegeblokken en een map te gebruiken om al je werk in op te bergen.

Bonustip 4: Vraag een oud trainee op hulp

Heb je na het lezen van deze tips nog steeds vragen over je voorbereiding op de reis? Wie kunnen er nu beter vertellen hoe je dingen het handigst aan kunt pakken dan oud trainees. Gelukkig zijn er genoeg die je hier mee willen helpen. Op de Masterskipbuddy’s pagina kun je je gegevens achterlaten zodat wij op zoek kunnen gaan naar iemand die je kan helpen!

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?