Wylde Swan onderweg naar het zonnige zuiden!

Wij gaan de goede kant op met onze reizen: we doen er nog steeds alles aan om van de Masterskip reizen in het schooljaar 20-21 een succes te maken! Het is een behoorlijke uitdaging in deze omstandigheden, maar we komen steeds dichter bij het vertrek van de eerste reis. Na een flinke periode met tegenwind (letterlijk) de afgelopen twee weken, is de Wylde Swan nu op weg naar het zonnige zuiden. Daar komen de trainees van reis 1 volgende week aan boord en zal de eerste reis van start gaan! Wij hebben alle deelnemers eind oktober een update gestuurd met meer informatie over hoe we dit aanpakken: we beschreven daarin o.a. de noodzakelijkheid van onze reizen en ons operationeel plan. Maar iedereen die ons volgt wil misschien wel iets meer weten over onze plannen.

Eind augustus zijn we met ons team gestart met de voorbereidingen van onze reizen in het schooljaar 2020-2021. Ons uitgangspunt bij de voorbereiding is altijd geweest dat we willen kijken naar wat in de huidige omstandigheden wél kan: we willen de optimale leerervaring en beleving voor onze trainees creëren en dus de reizen uitvoeren die we hebben gepland, zonder dat we daarbij enig nadeel vormen voor de wereld om ons heen. Hierbij houden we rekening met de risico’s die er zijn tijdens de huidige situatie in de wereld.

We zijn aan boord grotendeels zelfvoorzienend en onze voorbereiding is zeer gedegen. Als organisatie houden we continu de situatie wereldwijd in de gaten. We hebben een dashboard ontwikkeld waarin we bijvoorbeeld de besmettingen in de verschillende landen waar we (misschien) naartoe gaan bijhouden. Het ziet er in het Caribisch gebied heel goed uit qua aantal besmettingen, sowieso beter dan in Nederland! Ook houden we de situatie in de gaten qua havens/luchthavens/ziekenhuizen op voor ons belangrijke eilanden. Vanwege de flexibiliteit van een schip hoeven we ons nooit in een onveilige situatie te begeven: we zorgen er meer dan andere jaren voor dat onze bunkers vol zijn en er altijd genoeg eten aan boord is om een lange reis te kunnen maken.

Kortom: zoals het er op dit moment naar uit ziet gaan wij er dus nog steeds van uit dat onze reizen doorgaan.