Wat als ik blijf zitten? Wordt volgend jaar dan saai?!

Vandaag een aflevering over een onfortuinlijke zittenblijver. Deze jongen stond er namelijk vrijwel het gehele schooljaar goed voor, in al zijn vakken, maar heeft uiteindelijk op 1 vak toch de finish niet gehaald en moet volgend jaar 4 havo opnieuw doen.

Een drama natuurlijk, want hij kijkt nu uit op – of eigenlijk, ziet nu op tegen – een jaar zonder lichtpunten: alles nog een keer, met jongere klasgenoten, dezelfde boeken, en datzelfde massasysteem dat we allemaal kennen van onze tijd in de schoolbanken. En dan moet hij ook nog alle stof opnieuw doen, terwijl hij bijna alle vakken al volledig onder de knie heeft….

Gelukkig kwam de zonneschijn deze keer van zijn ouders, die een hele andere kijk op de zaak hadden. Ze stelden hem namelijk een reis met Masterskip voor! En zo kwam het dat hij met zijn beide ouders aanschoof bij een voorlichtingsavond van ons onderwijsprogramma.

Eerste wereldreis – onder schooltijd!

De achtergronden van de scholieren bij ons aan boord zijn heel divers. Daarom maakt iedereen een persoonlijk leerplan, waarmee we samen goed in kunnen spelen op de leerdoelen – en dus de behoeften rond één of meerdere vakken goed mee kunnen nemen. Voor de vakken die deze scholier al ruim voldoende in zijn vingers heeft, kunnen we in zijn leerplan de verdieping opzoeken, terwijl we daarnaast alle aandacht kunnen geven aan dat ene vak dat hem bij zijn tweede jaar 4 havo wèl over de streep zal trekken.

Dus: maak je een goed leerplan, dan is je eerste wereldreis onder schooltijd de ideale manier om van je herhaalde schooljaar toch een hele bijzondere ervaring te maken. En ga je met ons mee aan boord, dan mag je ervan uitgaan dat je bij terugkomst op alle fronten voorloopt op je klasgenoten. Je hebt namelijk een fantastische ervaring op kunnen doen, maar we zorgen ook nog dat je vanuit je persoonlijke leerplan goed op schema bent.

Het Masterskip-systeem is met 4 docenten op een groep van 28 leerlingen juist géén massaproductie, dus deze jongen wordt straks goed geholpen in het vak waar hij nog wat extra ondersteuning nodig heeft, én krijgt in het andere pakket hele interessante verdieping zodat ook dat onderdeel van zijn onderwijsprogramma goed belicht wordt. Met andere woorden: er was weer volop licht aan het einde van de tunnel!

Masterskip – de mogelijkheden

Wil jij ook onderwijs op maat? Masterskip heeft 5 verschillende reizen, dus er past er zeker wel één die aansluit op jouw ideale schooljaar. Schrijf je hier in voor een informatiebijeenkomst of klik op informatie bij de reis van jouw keuze!

Wil je er liever vrijblijvend nog eens wat verder met ons over praten? Dat kan heel gemakkelijk, door ons een WhatsApp’je te sturen!

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?