Uitbreiding Masterskip door samenwerking Swan Expeditions en Tallship Company

Om aan de groeiende vraag naar het onderwijsprogramma te voldoen was het bedrijf eerder op zoek naar een nieuwe partner voor zijn Masterskip-reizen. Na met diverse partijen gesproken te hebben werd in eerste instantie een samenwerking gevonden met het Tall Ship Regina Maris.

Recent gaf de eigenaar van dit Tall Ship te kennen niet aan de contractuele verplichtingen te kunnen voldoen. Eerder prettig contact met Tallship Company te Franeker heeft tot een nieuwe samenwerking tussen de twee Noordelijke Tall Ship bedrijven geleid. “We zijn verheugd aan te kondigen dat Tall Ship Artemis samen met Tall Ship Wylde Swan het Masterskip vaarschema zal gaan varen”, aldus Eelke Hoekstra, directeur van Swan Expeditions.

Tall Ship Artemis is een driemastbark gebouwd in 1926 te Noorwegen. Oorspronkelijk werd het schip gebruikt voor de walvisvaart, later werd het ingezet als vrachtschip tussen Azië en Zuid-Amerika. Het Friese Tallship Company bouwde het schip terug naar een prachtig dwars getuigd zeilschip.

Het nieuwe schip biedt, net als de andere schepen van onze vloot, de mogelijkheid om de zeilvaardigheden van onze trainees te verbeteren terwijl ze genieten van een onvergetelijke onderwijsreis op zee. Eelke Hoekstra: “De geplande reizen blijven onaangetast, en we zijn ervan overtuigd dat onze deelnemers een geweldige ervaring zullen hebben op dit prachtige schip.”