Review | Het doorbreken van deze patronen!

Vrijheid, rust, op zoek naar jezelf en naar avontuur, dat was waar zij behoefte aan had. Een bekende uit onze vriendenkring had met Masterskip gereisd,. Enthousiast vertelde hij over zijn ervaringen. Dit was waar onze dochter (D) naar zocht! Wij bezochten een goed georganiseerde informatiebijeenkomst in Delft. De professionaliteit van de organisatie, de ervaring en de verhalen van trainees (kinderen) en crew hebben D en onszelf over de streep getrokken. D schreef zich in voor reis 1.

Na een bijzondere leerzame en leuke periode waarin fondsen geworven moesten worden door D (een onderdeel van het proces om mee te gaan) om een gedeelte van de reis te bekostigen (overigens niet verplicht) en een eerste kennismaking met alle trainees 4 weken voor vertrek ging de reis van start. Kort samengevat was de reis voor D alles wat ze er van had verwacht en meer, veel meer….De eerste week aan boord was even wennen, maar daarna was de (Wylde) Swan de standaard (en nog steeds) en is ‘land’ maar een onwennig iets.

De reis (en ja, daar hoorde in het begin ook even zeeziekte bij), de sterren, zwemmen in een oceaan van 4km diep, dolfijnen die mee zwemmen, vliegende vissen die op het dek vliegen, intieme verjaardagen, zo nu en dan een feestje, samen schoonmaken, samen eten, samen slapen, samen huiswerk maken, solliciteren naar een functie op de boot, de scheepsovername, na 19 dagen oceaan land in zicht (de Caraïben), BBQ op een tropisch eiland.

Wij als ouders kregen 1x per week sailmail, wat een feestje. Echt iets om naar uit te kijken, net als vroeger het wachten op een brief. Spaarzame foto’s via de blog / Instagram van Masterskip. Slow living, geweldig! Daar waar een reis van 6,5 week in het begin nog heel lang lijkt, is de tijd zo voorbij. Een meer dan geweldige ervaring rijker haalden wij D weer op. We zagen een hechte, blije groep. Het afscheid nemen van de groep (inclusief meegereisde crew) viel zwaar.

De verhalen komen langzaam op gang. “Je kunt het niet omschrijven, je moet er bij zijn geweest”‘. Gelukkig had D nog een kerstvakantie om even bij te komen van de reis. Onze dank gaat uit naar de geweldige organisatie. Wij gunnen ieder kind deze ervaring. Twijfels of hoef je niet te hebben. Een reis met Masterskip past bij ieder kind!

Groet Margot