Onze docententeams

Vaak schrijven docenten in hun sollicitatiebrief: ‘Ik heb altijd al de oceaan over willen steken’ of: ‘Het lijkt me geweldig om te zeilen op de Caribische zee’. Ja… dat is het: geweldig! Lees de blogs en zie de sprankeling in de ogen van alle mensen aan boord, Masterskip is een fantastische ervaring. Dat zie je ook op deze foto van het docententeam tijdens de Caribische Ontdekkingsreis (reis 3).

Maar alleen dat zeilen en die oceaan, daar doe je het niet voor als docent.

Je doet het voor de trainees: jij bent er om hun ontwikkeling aan boord te begeleiden, te zorgen dat zij een heleboel leren over zichzelf, de wereld en het leven op een Tall Ship. En dat vraagt wat van ze, zoals veel energie en een grote inzet: je moet er staan op de momenten dat het nodig is. Ook zoeken we bij de begeleiding aan boord een bepaalde eigenheid, authenticiteit. Je kunt niet een hele reis klaarstaan voor de trainees als je een rol moet spelen, of je anders voor moet doen dan je eigenlijk bent. En zo komt er nog wel wat meer bij kijken!

Elk schooljaar hebben we nieuwe docenten mee aan boord. Elk team is ook weer nieuw. Een deel van de docenten die met ons meegaan, komen meerdere keren terug. Gelukkig, want zo creëren we continuïteit. En dat is belangrijk want Masterskip is een mooi en intensief programma waarvan we  de kwaliteit natuurlijk willen waarborgen. Elke trainee die aan boord stapt verdient het om een optimale leerervaring door te maken en daar speelt het docententeam samen met onze nautische crew een belangrijke rol in.

De samenstelling van de docententeams is elk jaar weer een grote uitdaging! Docenten hebben bij ons geen vaste baan, dus combineren het varen bij Masterskip met het werk op hun eigen school, of met andere bezigheden. Een aantal van onze docenten is al met pensioen, sommige nemen een sabbatical, andere docenten zijn net klaar met hun opleiding en hebben nog geen vaste baan. We hebben veel ervaring opgedaan met de mogelijke constructies om docenten aan boord te krijgen. Soms regelen we zelfs de vervanging op de reguliere school, vanuit ons netwerk.

Zoek je als docent naar mogelijkheden hoe je het voor elkaar kunt krijgen om de oceaan over te steken met een groep leergierige trainees op de Wylde Swan? Neem dan vooral even contact op met het kantoor van Masterskip!