Niet alles is verloren als je een jaartje overdoet!

We krijgen bij Masterskip regelmatig vragen over de invulling van onze programma’s. Deze blog gaat over een leerling die helaas misschien een schooljaar over moet doen. Dat zet hem voor een aantal vraagstukken, omdat hij al wel is ingeschreven voor een Masterskip reis. Hoe zit dat?

Deze scholier weet nog niet zeker of hij komende zomer van 3 naar 4 havo zal gaan, omdat hij misschien blijft zitten. Dat is natuurlijk al vervelend op zich, maar naast dat mogelijke extra schooljaar is hij ook al volop bezig geweest met de voorbereiding voor de educatieve reis bij ons aan boord. Is dat nu voor niets geweest? De vierde klas is immers de gebruikelijke ondergrens van de Masterskip-reizen, dus kan hij de reis toch nog maken?

Persoonlijke ontwikkeling

Ook in deze situatie kunnen we hem gelukkig snel geruststellen. De geboekte reis kan gewoon gemaakt worden. De reden dat je pas vanaf 4 havo mee kunt, is namelijk de leeftijdsklasse en niet het exacte schooljaar. Als je 13 of 14 jaar oud bent, ben je simpelweg nog wat te jong om 6 weken aan boord te gaan en die hele periode van huis te zijn zonder je ouders. Bovendien haal je in de ogen van onze instructeurs qua persoonlijke ontwikkeling niet alles uit wat een Masterskip reis te bieden heeft. Als je inmiddels wat ouder bent – dus in de leeftijd van 4 havo – dan kun je wel mee.

Ook op het onderwijsprogramma aan boord heeft het geen invloed, want we kunnen de benodigde vakken en stof – in dit geval het lesmateriaal van 3 havo – gewoon in je persoonlijke leerplan meenemen. Het antwoord is dus dat je gewoon meekunt, en we bovendien de educatie aan boord aan jouw schooljaar aan kunnen passen.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat je je persoonlijke ontwikkelingsdoelen haalt én dat je je schoolwerk hartstikke goed doet en je volgende jaar wel overgaat. We zijn er zelfs van overtuigd dat Masterskip daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

Meer van dit soort blogs lezen? Je vindt meer nuttige informatie in de andere blogs.