Masterskip reizen 2022-2023 en corona

Krijg ik mijn geld terug als ik vlak voor vertrek corona krijg? 

We krijgen veel vragen over onze annuleringsvoorwaarden met betrekking tot corona. Wij snappen natuurlijk dat je hierdoor twijfelt om je definitief in te schrijven. Daarom in dit nieuwsbericht meer info over hoe wij als organisatie omgaan met dit dilemma.

Ons belangrijkste uitgangspunt is altijd dat we onze deelnemers de Masterskip reis willen geven die ze verdienen. En tot nu toe lukt dan ook, ondanks de lastige omstandigheden. We zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, dat is dit én komend jaar niet anders dan andere jaren! In principe gaan onze reizen dus ‘gewoon’ door, dat hebben we in het eerste corona-jaar 2020-2021 gedaan en doen we dit jaar ook. Hoe het volgend jaar precies zal zijn rondom corona, weten we echt nog niet!

Wij zijn sinds het begin van de pandemie als organisatie steeds aan het schakelen en in contact met verschillende instanties over de reizen die we organiseren. Tot nu toe is het ons goed gelukt om de reizen door te laten gaan, grotendeels zoals gepland en bedacht. Natuurlijk wijzigen de omstandigheden of regels soms wel, en dan moeten we ons aanpassen. Als het echt niet lukt om de reis door te laten gaan vanuit Masterskip, dan krijg je het al betaalde geld terug. Wij zullen ons echter inspannen om dan een alternatief te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van een andere bestemming.

Onze ‘geld terug’ garantie geldt niet voor de volgende situaties:

  • Jij kunt niet mee omdat je besmet bent met COVID-19. Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat je aan de dan geldende eisen voldoet: bijv. een negatieve PCR-test en/of gevaccineerd zijn. Je kunt dan ook geen aanspraak maken op het annuleringsfonds.
    We hanteren deze lijn ook dit schooljaar; het is je eigen verantwoordelijkheid om te zorgen dat je mee kunt op reis. Dit betekent nu dat iedereen gevaccineerd moet zijn en een negatieve PCR test moet hebben. Natuurlijk is het een enorme domper als je op het allerlaatste moment positief test. Om dat te voorkomen adviseren we je met klem om zelf goed op te letten! Mocht het onverhoopt toch zo zijn dat je positief test, dan gaan wij proberen om het samen op te lossen.
  • De reis verandert qua route: onze reizen zijn (ook zonder COVID) altijd weer- en windafhankelijk, en we houden altijd rekening met de lokale situatie in de landen waar we naartoe gaan. Dat kan betekenen dat we niet naar een bepaalde plek gaan, waar we eigenlijk wel naartoe hadden gewild. Zo gingen we vorig schooljaar niet naar Cuba omdat het een te groot risico oplevert voor onze deelnemers. Je krijgt geen geld terug omdat we ergens niet naartoe gaan. Als de reis doorgaat spannen wij ons in om het een echte Masterskip reis te laten zijn, los van de bestemmingen waar we naartoe gaan.

Wanneer je nog een aanvullende vraag hebt, of gewoon iets kwijt wilt zijn we er natuurlijk om je te helpen. Neem gerust contact met ons op!