Hoeveel spullen heb je nodig? Je tas inpakken voor 6 weken

‘Ja! Het is bijna zo ver!’ Na maanden, misschien wel jaren, wachten mag je bijna op reis. Je pakt vol enthousiasme de paklijst erbij en opeens staat de realiteit voor je neus. Je hebt aan boord maar één bak voor je spullen, en die is echt niet zo groot, en je gaat ruim een maand weg. Hoe ga je dit doen?! Lees hier de tips.

TIP 1: hou je aan de paklijst!
Als je te veel meeneemt en het past niet in je kist, tja, dan moet je er maar mee in je bunk slapen…

TIP 2: praktische, multifunctionele kleding en vooral niet het mooiste en duurste
Misschien kan je het je nu nog niet voorstellen als je elke ochtend (even) voor de spiegel staat, maar aan boord wordt je uiterlijk minder belangrijk. Zorg er vooral voor dat je kleding bij je hebt waar je je lekker in voelt en waar je goed in kunt bewegen.

TIP 3: er toch fashionable uitzien, neem kleding mee die je kunt combineren
En wanneer je de beperkte hoeveelheid kleding aan boord toch zat bent, organiseer een kleding-uitleen. Opeens heb je 20 keer zo veel kleding om uit te kiezen.

TIP 4: de was doen aan boord: dat kan gewoon
Je mag elke week wassen en mocht je nu toch een paar dagen eerder al iets schoons willen, dan zijn er altijd wel trainees die nog een plekje over hebben in de wasmachine. En handwasjes, met een emmertje op het dek, is natuurlijk een prima optie.

BONUS TIP:
Neem een opvouwbare tas mee. Een koffer kunnen we echt niet kwijt, staat altijd in de weg en moet dan toch maar bij jou in de bunk liggen terwijl jij er ook probeert te slapen. Dat is toch oncomfortabel? Dus echt alleen een opvouwbare tas.

EXTRA BONUS TIP:
Neem niet te veel mee!