Even voorstellen: docenten reis 1

Aanstaande zaterdag is het zover: de oceaanreis naar het Caribisch gebied gaat van start. De trainees vliegen naar Porto, om vanaf daar met de bus naar de Wylde Swan te gaan, die in de prachtige haven van Sanxenxo op ze ligt te wachten. Een paar weken geleden zijn de deelnemers van de reis bij elkaar gekomen om de laatste informatie te krijgen en kennis te maken met elkaar en de docenten. Wie varen er eigenlijk mee met reis 1?

Ivo (natuurkunde): Ahoi! Mijn naam is Ivo, natuurkunde docent bij reis 1. Wat heb ik ongelofelijk veel zin in dit avontuur! Zeilen is echt mijn passie, er is eigenlijk niets wat ik liever doe. En wat gaan natuurkunde en zeilen toch mooi samen, ik kan niet wachten om dit te delen met de trainees!

Marcel (scheikunde)

Marcel over Marcel: hij is een eigenwijze Noorderling: hij zegt nait veul, tot hij begint te praten.

Ik houd van eten, logica, klassieke muziek en jazz, taal, gezelligheid, alleen zijn, over het water naar de horizon staren, lesgeven, natuur, speuren, laat naar bed gaan en uitslapen. Verder zeil ik ook heel graag, in en rond Nederland, vooral met mijn vrouw en twee kinderen op ons schip, de Syrinx.

David (biologie): ik heb altijd de wens gehad een oceaan over te steken en nu gaat het ook echt gebeuren, samen met een hele enthousiaste groep fanatieke trainees! Ik heb mariene biologie gestuurd en na mijn studie 13 jaar in o.a. de Caraïben en Afrika gewoond. Daar hield ik mij bezig met mariene reservaten en de bescherming daarvan. Ik hou van de zee en avontuurlijke sporten en heb  ontzettend veel zin in deze reis en hoop samen met de trainees mooie avonturen te beleven.

Lotte (wiskunde)

Lotte is onze Masterskipveteraan, het is haar achtste (!!) reis als docent aan boord.

Ja! We gaan weer de oceaan over. Daar hou ik van! Ik kijk weer heel erg uit naar het fijne ritme aan boord tijdens de oversteek, de walvissen en dolfijnen en gezellig met elkaar opgescheept zitten. Ik ben er helemaal klaar voor!