De reizen van 2021 2022

Op 25 september 2020 klokslag 11:00 is het zover: de reizen van 2021/2022 komen online. Zoals afgelopen jaar heeft laten zien is alles bij Masterskip ‘Subject to Change’, maar we vertellen je graag alvast wat onze plannen voor deze reizen zijn! Er zijn namelijk veel overeenkomsten tussen de reizen, maar toch hebben ze elk hun eigen karakter. Wat in ieder geval vast staat: veel zeilen, en veel van de wereld ontdekken!

Reis 1: Oceaanoversteek naar de Cariben

Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze de Atlantische oceaan zijn over gestoken op een Tall Ship?!

Maak de reis die alle zeehelden gemaakt hebben over de Atlantische oceaan naar het Caribisch gebied. Ontdek wat een oceaanoversteek zo uniek maakt: beleef de stilte en rust op zee, en maak kennis met de dolfijnen, walvissen en andere zeedieren die je midden op de oceaan misschien wel tegenkomt.

Reis 2: Leer Tallship-zeilen in de Cariben: bepaal de koers!

Je zeilt in de Cariben op een Tall Ship, en dat schip heb je, samen met je mede-trainees en de crew, helemaal zélf onder je hoede!

Het leren besturen van een Tall Ship is voor iedereen een unieke ervaring, of je nu al veel zeilervaring hebt of niet. In de eerste weken leren we je werkelijk alles over het zeilen op een Tall Ship. Van het trimmen van de kluivers tot het opbinden van het topzeil op de hoogste ra in de mast. Als iedereen alles goed genoeg kan solliciteer je op een functie op het schip (van kok tot stuurman). Onze crew leert je tijdens je stage alles over wat de taken en verantwoordelijkheden van deze functie zijn. Wanneer iedereen weet wat hij/zij moet doen kun je los: jullie varen zelfstandig een Tall Ship tijdens de Ship’s Takeover!

Reis 3: Op expeditie naar de jungle en het koraal

Zoek het avontuur op! Ga op ontdekkingstocht in de jungle, of neem een duik naar de koraalriffen van de onderwaterwereld van de Cariben.

Deze reis laat de ware ontdekkingsreiziger in je naar boven komen. Het Tall Ship is je thuisfront: met het schip vaar je van tropisch eiland naar tropisch eiland, en op deze eilanden ga je samen met lokale gidsen op expeditie de jungle in. Onderzoek bijzondere plaatsen waar weinig mensen komen, geniet van de prachtige natuur: zowel boven als onder water!

Reis 4: Caribische ontdekkingsreis naar Jamaica en Cuba

Ontdek wat de lokale bevolking van Jamaica en Cuba verstaat onder ‘chill vibes’, ‘limin’ relaxen en ‘don’t worry’!

Jamaica en Cuba: twee landen in het Caraïbisch gebied met een grote verscheidenheid in natuur. Wist je bijvoorbeeld dat het land Cuba wel 4.000 kleine eilandjes rijk is? Genoeg te ontdekken dus, en dat ga je ook zeker doen tijdens deze reis. Aan boord van ons Tall Ship zeil je van eiland naar eiland en ontdek je de (on)bekende cultuur én natuur van deze bijzondere eilanden.

Reis 5: Oceaanoversteek van de Cariben – Azoren – Nederland

De Atlantische oceaan oversteken op een Tall Ship: hoe gaaf is dat? Van de Cariben, langs de Azoren terug naar Nederland.

Deze lange oversteek over de Noord-Atlantische oceaan geeft je alle tijd om het leven aan boord van een Tall Ship van binnenuit te leren kennen. Wordt een met het schip, de zee en de wind, spot dolfijnen en walvissen vanuit de mast en juich als je de lichtjes van de Azoren aan de horizon ziet verschijnen.

Wil jij je straks als eerste inschrijven op één van deze reizen? Meld je dan nu aan voor onze alert, en ontvang een berichtje vlák voor de reizen online komen!

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?