Reizen lopen vol, maar mijn financiën zijn nog niet rond… WAT NU?

Je hebt gelezen dat de reizen voor Masterskip aan het vol lopen zijn. Je wilt je daarom zo snel mogelijk definitief inschrijven om zeker te zijn van een plekje aan boord, maar je hebt je financiën nog niet rond… Wat nu?!

Sponsorgeld

Je bent al hard op weg om je kasboek voor je Masterskipreis op orde te krijgen, want de plannen om je eerste wereldreis onder schooltijd te gaan maken hebben zich al helemaal gevormd – in je hoofd toch in ieder geval. Je hebt daarom een website gelanceerd om die plannen met iedereen te kunnen delen, een sponsorbrief naar vrienden en familie gestuurd en je hebt alle bedrijven in de omgeving gevraagd of ze iets bij willen dragen aan je droom.

Ook zijn de uitnodigingen voor je aanstaande benefietdiner al ontworpen en klaar om op de post te gaan, en is je recept voor ’s werelds lekkerste koekjes al tot in de puntjes uitgewerkt om in jouw buurt van deur tot deur te gaan om de laatste fondsen op te kunnen halen. Je hebt de ingrediënten zelfs al in huis! En mocht zelfs dat niet voldoende zijn, heb je óók je stempelkaart voor die zelf uitgezette (solo-)sponsorloop al klaarliggen…

Kortom: je bent al volop op weg met de financiering, maar hebt op dit moment nog niet zo veel geld binnen. Maar dan komt er bericht van Masterskip dat de reis van jouw dromen langzaam begint vol te lopen. De tijd begint dus te dringen om je boeking veilig te stellen en jouw voorlopige aanmelding – die altijd vrijblijvend is – om te zetten in een definitieve. Er zijn namelijk altijd meer voorlopige aanmeldingen dan plekken aan boord…

Druilerige winter? Nooit!

Natuurlijk wil je die droomreis niet nog een jaar uitstellen. En in die druilerigere Nederlandse winter vanachter je ramen moeten mijmeren over al die scholieren die wel mee aan boord zijn gegaan. Nee, thuis achterblijven is wel het laatste wat je wilt!

Om die situatie te voorkomen, hoef je jezelf eigenlijk maar één vraag te stellen: hoeveel vertrouwen heb ik dat ik straks tóch op tijd al mijn sponsorgeld geregeld heb?

Dat antwoord kan natuurlijk alleen maar met ‘heel veel!’ beantwoord worden, want Masterskip een jaartje vooruitschuiven is voor jou geen optie, en bovendien komt van uitstel bijna altijd afstel… Met andere woorden, eigenlijk weet je wel dat het je gewoon gaat lukken. Maar tegelijkertijd ben je ook puber, en is plannen en vooruitdenken nog niet bepaald je sterkste kant… Je bent tenslotte niet voor niets in deze situatie gekomen.

Gelukkig zijn er ook hier oplossingen, zoals je van Masterskip wel gewend bent. Zo kun je bijvoorbeeld je ouders vragen om garant te staan. Want zij weten heel goed wat deze plannen voor je betekenen, en hebben genoeg levenservaring om te weten dat dit een reis wordt die jij niet wilt missen. Bovendien is die borg ook voor een investering voor hun. Want in de winterperiode steeds geconfronteerd worden met de prachtige Instagramplaatjes van iedereen die wel met Masterskip mee is, is ook niet bepaald goed voor de sfeer…

De oplossing: een borg van je ouders is voldoende om de voorlopige aanmelding om te zetten in een definitieve inschrijving, en om de eerste betaling te voldoen. Dus de volgende keer dat je hoort dat de reis inderdaad vol is, weet je dat één van de plekken in ieder geval voor jou is!

Handige links

Wil je meer weten over het sponsoren van je reis, klik dan hier en bekijk alle stappen die je moet zetten voor het behalen van je reis.

Heb je nog andere vragen over je definitieve inschrijving? Lees dan hier ons antwoord op een aantal veelgestelde vragen.