De oceaan overzeilen onder schooltijd. Nog enkele plekken beschikbaar.

 

Zijn de Masterskip reizen dit schooljaar al volgeboekt? Bijna wel. Alleen op reis 5 zijn nog een paar plekken beschikbaar!

 

Reis 5: Cariben – Azoren – Europa
3 april tot 25 mei 2019

 

 

De oceaan zeilend oversteken: een droom van veel mensen. Als je met Masterskip meegaat kun je dit voor je 18e al doen! Deze oceaanreis begint in de Cariben op Cuba. Afhankelijk van de windvoorspelling vaar je nog een tijdje rond in het Caribisch gebied. Dan breekt het moment aan: de Wylde Swan maakt zich op voor de oversteek! De laatste victualiën worden aan boord genomen, de laatste weerberichten opgehaald en dan gaan de trossen los.

 

Het eerste deel van de oceaanoversteek vaar je nog in de tropen en kom je in het ritme van de oceaan. Je leert je mede-trainees goed kennen en houdt je schoolwerk bij. Na een mooie zeiltocht van twee weken kom je aan op een bijzondere archipel: de Azoren. Misschien hebben je ouders een kaart naar het Peters Café Sport op Horta gestuurd. Of zelfs een zak drop, of stroopwafels?

 

Na prachtige excursies op deze eilanden gaat de Wylde Swan weer ankerop en breng je het schip en haar crew naar Europa toe. Als je voor het eerst voet aan land zet op het Europese continent voel je je wel even anders dan andere Europeanen: jij bent namelijk na 4000 mijl zeilen aangekomen aan deze kant van de oceaan. En dat geeft een enorme kick!

 

 

 

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?