De eerste Kick-off van 2023/2024!

Agelopen zaterdag was het zo ver! De eerste kick-off van een nieuw Masterskip-seizoen, en ook mijn eerste kick-off als nieuwe medewerker van Swan Expeditons. Ik vond het een mooie dag om bij te zijn en heb met veel nieuwsgierigheid en enthousiasme geluisterd naar de verhalen van oud-trainees en vragen van nieuwe trainees en ouders.

De dag begon voor ons al in de ochtend met een bijeenkomst voor de docenten. Een moment om elkaar te leren kennen, en om nog vragen te kunnen stellen over de naderende reis. Na de lunch druppelden de eerste trainees binnen met hun ouders, en begonnen we om 13.00 met de presentatie van de reizen RM1 en WS1. Ik woonde de presentatie van de WS1 bij en de kapitein presenteerde een voorzichtige tripplanning. Er wacht de trainees een prachtige reis. Vandaag gaf mij dan ook de kans om eens te onderzoeken hoe de dagen aan boord tijdens Masterskip er uitzien. Hoe gaat die zelfstudie in z’n werking? En wat doen de trainees in de middag? En wát is nou precies dat ene blije uurtje tussen 13.00 en 14.00?

Na de presentatie nemen de docenten de trainees mee naar verschillende klaslokalen. De trainees ontmoeten hun mentor voor de reis en daar zal de groep elkaar alvast wat beter leren kennen. In de zaal blijven de ouders achter en dappere oud-trainees vertellen hier nog meer over hun avonturen aan boord. Er komen vragen voorbij over het eten aan boord, zeeziekte, groepsvorming, schoolwerk en natuurlijk ook over de reis zelf. Ook delen de ouders tips met elkaar uit, want hier en daar zitten er al wat ervaren ouders. Zo is het een informatieve middag, maar waar voornamelijk ook al een heel groot gedeelte van de voorpret begint!

Ik kijk ernaar uit om jullie, de trainees, allemaal te gaan ontmoeten op de volgende bijeenkomsten. Tot snel!