De docenten van reis 3

Reis 2 eindigt binnenkort op Martinique en dan staan de volgende trainees alweer te popelen om aan boord te komen. En niet alleen de trainees, ook de docenten hebben er heel veel zin in. En wie nemen we deze reis mee?

Heleen (wiskunde) (Masterskipveteraan)

Heleen is een Achterhoekse, wonend in Amsterdam. Ze was wiskundedocent, maar werkt nu als adviseur op het gebied van waterzuivering en duurzaam watergebruik. Heleen is zeer geïnteresseerd in duurzaamheid op de Wylde Swan en op de Caribische eilanden,  ‘daar gaan we zeker mee aan de slag! Heleen geniet ervan om met Masterskip trainees, crew en docenten een mini-maatschappij te vormen, de trainees te begeleiden en ze te zien groeien. En ze heeft veel zin om haar enthousiasme, haar aandacht voor de trainees én haar voorliefde voor wiskunde, dans en foute muziek mee te nemen aan boord.

Gerrit (scheikunde) (Masterskipveteraan)

Ik heet Gerrit Gierman en ben docent scheikunde (geweest). Vorig jaar ging ik met pensioen en met de Wylde Swan op reis in de Cariben. Dat smaakte naar meer en ik was dan ook blij toen ik hoorde dat ik nog een keer mee mag. Nu ik ervaren heb hoe zo’n reis is,  heb ik er extra veel zin in. Ik ben behoorlijk actief en doe veel aan sport. Je zult mij echter nooit achter een bal zien lopen. Ik doe aan schaatsen, wielrennen, hardlopen, spinning, fitness. Aan boord gaan die sporten vrij lastig, dus daar moet ik nog iets op verzinnen. Zwemmen vind ik ook leuk en dat kan meestal wel in de Cariben. Ik hoop dat jullie ook veel vragen over scheikunde hebben, want daarmee helpen doe ik ook graag.

Sybren (economie)

Als docent economie probeer ik mijn lessen altijd dicht bij leerlingen en de wereld te houden. Ik gebruik ook vaak typische economische principes in mijn lessen zoals omkoperij en concurrentie. Overigens ben ik zelf natuurlijk onomkoopbaar. In mijn privéleven zeil ik héél graag. Daarnaast ben ik gek op muziek, lezen, yoga, aikido en zwemmen. Ik hoop op reis 3 veel te zwemmen en aan yoga te doen. En natuurlijk te dansen in het zonnetje (op het dek of het strand). Ik heb er heel veel zin in!!

Bart (natuurkunde) (Al bekend van reis 2)

Nog altijd één van de vervelendste personen aan boord. Hij blijft maar dansen en zingen en over natuurkunde praten. En nu vind hij zeilen ook nog eens heel erg leuk. Spelletjes, sporten en goede gesprekken: Bart is er altijd voor te porren.