De Caribische reizen: wat zijn de verschillen?

Afgelopen week kwam er een vraag binnen over de verschillen tussen onze reizen. Een moeder belde met een vraag voor haar dochter. Deze dochter wist 100% zeker dat ze mee wil met Masterskip, maar was nog in twijfel over het kiezen van een reis. Het moest een Caribische reis worden, maar welke?

Het kiezen van je reis

Voor het kiezen van je reis moet je verschillende dingen meenemen in je overweging. Welke bestemming wil je aan doen? In welke periode wil je weg? Welke periode wil je thuis zijn? Op welk schip wil je varen? Allemaal vragen die mee kunnen tellen in je overweging.

Eén ding is in ieder geval gelijk bij al onze reizen: je bent 2/3e aan boord van het zeilschip, en 1/3e aan land. Dat betekent dat de nadruk van onze reizen ligt op het ritme aan boord. Workshops, sailtraining, zelfstudie is waar je de meeste tijd aan besteed. Onze Masterskipreizen draaien om persoonlijke ontwikkeling, en dat begint buiten je comfortzone. In het begin is het waarschijnlijk even wennen: je bent 24/7 onderdeel van een groep mensen op het schip. Samen met de docenten en crew leer je hoe je moet samenwerken, doelen stellen, maar ook ontspannen.

Onze reizen zijn dus voor 2/3e gelijk! Genoeg over de overeenkomsten: wat zijn de verschillen? Wanneer je onze reizen bekijkt kun je al snel een onderscheid maken en de reizen in twee categorieën zetten: een oceaanoversteek of een Caribische reis.

Oceaanreis: de verschillen

Voor onze oceaanoversteken zijn er twee smaken: een oceaanoversteek van Europa naar het Caribisch gebied, of die van het Caribisch gebied naar Nederland. Wanneer je kiest voor een oceaanoversteek kies je voor een bijzondere reis, je gaat de Atlantische oceaan oversteken! Aan boord van het schip ben je langere tijd omringd door alleen maar blauwe zee, en dat is een bijzondere ervaring.

Naar het Caribisch gebied

Tijdens de oceaanoversteek van Europa naar de Cariben zul je merken dat je vanuit het Europese weer steeds dichter bij het tropisch gebied komt. De eerste weken vaar je nog aan de Europese/Afrikaanse kant van de oceaan. Waar je in Europa prima nog een vest en/of jas draagt aan boord, is dit in de tweede helft van je reis niet meer nodig. Nadat de passaatwinden je hebben opgepikt zie je na een aantal weken de eilanden van het Caribisch gebied opdoemen. Tijd om nog een paar dagen het Caribisch gebied te verkennen!

Naar Europa

De oceaanoversteek terug is omgekeerd: de reis begint met een bezoek aan het Caribisch gebied. Na een paar dagen land onder je voeten te zeilen we de Atlantische Ocean op. Op naar de Azoren! Je maakt een lange zeilreis waarbij je in het ritme van het schip komt: wachten lopen, zeiltraining, sterren kijken en meer.

Caribische reizen: de verschillen

Tijdens een Caribische reis is de verdeling tussen tijd aan boord en aan land nog steeds hetzelfde: 2/3e aan boord, 1/3e excursies. Maar wat zijn nu de verschillen tussen de reizen? Dat zijn er twee: de bestemming en de inhoud.

Bestemming

Onze Caribische reizen doen verschillende gebieden aan. Met WS 4 proberen we bijvoorbeeld Cuba en Jamaica te bereiken, of dat ook gaat lukken is afhankelijk van de weersomstandigheden, veiligheid, politiek en andere omstandigheden.

Inhoud

“Maar wat is dan het verschil tussen WS 2 en WS 3?” vraag je je misschien af? De reizen lijken in eerste instantie inderdaad hetzelfde. Beide reizen beginnen en eindigen op Sint Maarten, je doet diverse Caribische eilanden aan, 2/3e van de reis ben je aan het zeilen, en 1/3e aan land voor excursies. Toch is er een klein verschil. Tijdens onze reizen beslis je namelijk zelf, in overleg met je mede trainees en bemanningsleden, de route van de reis. Het verschil tussen de reizen bepaal je dus zelf!

Welke reis kies jij?

We hopen dat deze informatie je een beter beeld geeft van het verschil tussen onze reizen. Heb je alsnog vragen over de inhoud, of wil je gewoon even sparren over je keuze? Neem dan gerust contact met ons op via WhatsApp, per mail of telefonisch op 0515 231 712!