Caribische ontdekkingsreis (reis #4) accent natuur

Een lekker gekookt eitje. Misschien denk je nu aan een ontbijtje op zondagochtend. Waarschijnlijk denk je niet aan vulkanen in het Caribisch gebied, maar toch zou dit ook een heel logische gedachte zijn.

Op Dominica zijn stukken in het regenwoud, waar warm, soms zelfs kokend water zo uit de grond komt, waar de zwaveldampen te ruiken zijn en de mineralen zichtbaar zijn in de stenen. En in kokend water kan je natuurlijk een eitje koken, al is het eten van het eitje terwijl de zwaveldampen rond je neus hangen wel een gekke combinatie (de geur van zwavel kan je beschrijven als die van rotte eieren). Ook op andere eilanden is de activiteit van de aarde direct zichtbaar. Samen met een aardrijkskunde docent, ontdek je hoe de Caribische eilanden zijn ontstaan.

 

Maar wanneer door het regenwoud loopt richting een vulkaan zie je nog veel meer: misschien een kolibrie of een mangoboom. Elk eiland is weer anders, ziet er qua natuur anders uit. Hoe komt dit eigenlijk? Hoe gaan de eilanden eigenlijk om met hun natuur? Niet alleen de natuur op het eiland, maar ook de omringende zee?

 

Dat ontdek je als je meevaart op de Caribische ontdekkingsreis (reis 4 2019-2020) met Masterskip!