Benoeming drie Masterskip scholen in één maand tijd!

 

 

Afgelopen maand zijn drie scholen benoemd tot Masterskipschool. Hiermee verbreden die scholen letterlijk en figuurlijk de horizon van leerlingen door ze de mogelijkheid te geven mee te gaan op reis met Masterskip Wylde Swan terwijl school ‘gewoon’ doorgaat.

 

Met ’t Hooghe Landt in Amersfoort is al vanaf het begin van Masterskip nauwe samenwerking. Het Corderius College, ook in Amersfoort, doet sinds vorig schooljaar actief mee door leerlingen de kans te geven mee te gaan met Masterskip. Bij de derde school, het Koningin Wilhelmina College, begint de samenwerking nu en ook van die school is al een leerling mee geweest.

 

“Masterskipscholen zijn scholen die de visie onderschrijven dat leren niet alleen in een klaslokaal gebeurt,” aldus Masterskip-initiatiefneemster Hinke de Vries. “Wij nemen leerlingen mee op een onvergetelijke zeilreis waar school- en levenslessen hand in hand gaan. Dat vraagt wel iets van een school. Masterskipscholen geven leerlingen de ruimte door bijvoorbeeld onderwijs op maat te mogen volgen en buitenschools leren te stimuleren. Goed onderwijs is meer dan opletten in de klas en de stof uit een boek tot je nemen.”

 

Masterskip is trots op de benoeming van deze drie scholen; door het netwerk van Masterskipscholen uit te breiden kunnen nog meer leerlingen de reis van hun leven maken. Dit netwerk van scholen heeft buitenschools leren hoog in het vaandel staan.