Afscheid

 

Na een fantastische bonte avond waarbij er hard gelachen werd en er tranen vielen, is deze reis toch echt ten einde gekomen. We kunnen met z’n allen terug kijken op een waanzinnige trip! De laatste avond was bijzonder, voor iedereen. Het mid-deck werd na het diner gevuld met trainees en crew en een grote cirkel vormde zich. Kapitein Tony hield een speech en iedereen kreeg zijn of haar certificaat. Hoofddocent Lotte vulde het programma aan met ‘the circle of trust’. Een concept waarbij we konden vertellen wat we achter ons zouden laten aan boord en wat we mee zouden nemen naar huis.

 

De meest persoonlijke verhalen kwamen naar boven en ook hier vielen tranen. Tranen van geluk, wat hier op de Wylde Swan gevonden is en tranen van verdriet voor het feit dat de reis voorbij is en het gemis te groot is. Maar niet alleen dat. Er vielen tranen voor de wijze levenslessen die hier geleerd zijn, tranen van dankbaarheid voor de vriendschappen die zijn ontstaan en zullen blijven bestaan. Tranen van herinneringen die nu nog te groot lijken om mee naar huis te nemen, maar wij altijd bij ons zullen dragen.

 

Het afscheid lijkt nog ver weg, maar het is enorm dichtbij. Dat merk je aan alles. Crewleden die vanaf 5 uur de laatste vriendenboekjes vol schrijven, trainees die wakker worden gezongen door bootsman Johan, tassen die naar buiten worden getild en voor de laatste keer in de rij staan voor het ontbijt. En dat terwijl het nog donker is en Cienfuegos in diepe nachtrust verkeert.

 

Lief thuisfront, ze komen eraan, ook al blijven ze liever hier. Geniet van de verhalen, ervaringen en wijze levenslessen die zich met zich meebrengen. Het was een reis om nooit te vergeten, dat staat vast!

 

Alle goeds,

De crew van de Wylde Swan

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?