Volg RM 1

Oceaanoversteek langs drie werelddelen

Volg de ARTEMIS

Op deze pagina kun je de trainees van deze Masterskip reis volgen. Je vindt hier foto’s, video’s, blogs en de live-locatie. Gebruik onderstaande knoppen om snel naar het juiste punt op de pagina te gaan. 

Veel volgplezier!

Deel deze pagina

Houd je vrienden en familie op de hoogte! Deel de pagina op social media via de knoppen hieronder, of deel de QR code.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Live Locatie Artemis

Volg de live-locatie van het schip. Even geen update? Geen zorgen, de verbinding komt snel weer terug.

Bekijk ook de locatie van onze andere schepen >

Blogs

Iedere week schrijven de trainees (of docenten aan boord) blogs en/of vlogs over hun reis. Nog geen nieuws? Ververs dan de pagina (ctrl + R, of command + R).

Volg daarnaast onze social media van Masterskip voor nog meer leuke foto’s en video’s.

Update 2: Even terugblikken op het weekend

17 november 2023

Afgelopen vrijdag was het voor de eerste keer ‘Lazy Day’! Oftewel, géén zelfstudie en één uurtje langer slapen, heerlijk! Tevens krijgen de trainees dan vaak de taak om de keuken over te nemen en zelf te kokkerellen.
Namens de kapitein: ‘It was a big succes!’ De trainees begonnen om 2 uur ‘s nachts al met pannenkoeken bakken voor het ontbijt, 140 stuks! Evenals een lekkere pasta gemaakt voor de lunch en tortilla’s bereid voor ’s avonds. Daarnaast hebben ze o.a. in de mast geklommen, super gaaf!

De trainees hebben ontzettend veel plezier in het zeilen, zijn enthousiast en willen graag meer leren. Tevens hadden ze een aantal interessante lessen over ‘basic life support’ van de scheepsarts, een les over het kompas van één van de docenten en van de kapitein een les over de ‘ships engineering’ in de machinekamer.

Ook de docenten hebben niet stilgezeten dit weekend, zij waren druk bezig met het plannen van een bus excursie naar een vulkaan en een leuk dorpje op Tenerife.
Inmiddels ligt de Artemis voor anker in Santa Cruz. Wij zijn enorm nieuwsgierig wat voor leuks ze hier allemaal zullen beleven, jullie ook?

We verwachten ieder moment vlogjes of blogjes te ontvangen van het schip, dus
stay tuned!

Update 1: De eerste dagen aan boord

10 november 2023

De eerste keer ‘happy hour’, klim instructies, zelfstudie, veiligheidsinstructies en meer.

De eerste zelfstudie sessie was een succes! De kapitein van de Artemis werd tijdens de veiligheidsinstructies verrast door een interessante vraag, namelijk wat je moet doen als je veiligheidsvest in brand staat? Haha, op alles voorbereid! Na het avondeten hadden ze een fire & abandon ship drill. Kapiteins eigen woorden “the trainees performed really well and it was great fun!” Klinkt goed dus!

Afgelopen vrijdagochtend 10 november was de reis al begonnen en sinds gisteren is de Artemis daadwerkelijk gestart met de oceaanoversteek. Een aantal trainees waren behoorlijk zeeziek, maar de meesten waren prima in staat om de wachtrondes te doen. De scheepsarts en de kapitein gaven les over: how to behave safe onboard, dangers of a rolling ship, how to run a watch and seasickness.

Een rollend schip? Even voor de niet-nautischen onder ons, het is een combinatie van ‘stampen’ en ‘slingeren’. Dit zijn twee van de zes scheepsbewegingen. Rollen wordt veroorzaakt door golfslag op zee. Vooral door de combinatie van beide scheepsbewegingen veroorzaakt het vaak zeeziekte.

De kapitein liet ons weten dat de trainees hielpen bij het schoonmaken van het dek en dat ze even later stonden te dansen op het dek vanwege het vertrek! Feest!

Blijf hier op de hoogte, door actuele berichten vanuit ons en door de blogs en vlogs van de trainees zelf.

Veel lees- & kijkplezier!

Vlogs

Iedere week maken de trainees (of docenten aan boord) vlogs en/of blogs over hun reis. Nog geen nieuws? Ververs dan de pagina (ctrl + R, of command + R).

Volg daarnaast onze social media van Masterskip voor nog meer leuke foto’s en video’s.

VLOG: Een bezoek aan Santo Antao

2 december 2023, Annabel & Yara, Docent Noor

VLOG: Mastklimmen voor zonsondergang

25 november 2023 – Meike, Cindy & Sofie

VLOG: De Machinekamer

25 november 2023 – Jip & Arend  

VLOG: Dagje Tenerife

22 november 2023 – Saar & Amélie   

VLOG: Koken tijdens Lazy Day

17 november 2023 – Elske & Britt

VLOG: De eerste dagen aan boord

11 november 2023 – Yara & Lente

Foto galerij

Alle mooie beelden op een rijtje.

Volg daarnaast onze social media van Masterskip voor nog meer leuke foto’s en video’s.