Een warme Wylde Swan

Regen en wind, een lange nacht. Gelukkig dat de Wylde Swan met pannekoeken de trainees opwacht. Het is tijd voor een blog van Jet en Feline

Kletsnat, zand, wind en kou dat is waar we deze ochtend mee wakker werden, op petit tabak. Een onbewoond eiland waar wij zonder begeleiding mochten overnachten. Het eiland waar de ‘rum on fire’ scene uit deel 1 van Pirates of the Carribean is opgenomen.

Na een leuke avond met muziek en een kampvuur gingen we slapen. We werden ‘s nachts verrast door meerdere plensbuien.

Met onze natte zanderige spullen in vuilniszakken werden we opgehaald in rubberen bootjes. De laatste 3 meter naar de boot moesten we zwemmen in verband met zand aanboort.

Omdat we allemaal kletsnat de mainhal in gingen, om droge kleding aan te doen werd onze slaapzaal een waterballet. Een uurtje later dan normaal hebben we genoten van pannenkoek ontbijt. Daarna van 9 tot 12 zelfstudie. Het laatste halfuur hebben we met ons mentor groepje de afgelopen week besproken.

Het heerlijke zelf gebakken brood voor de lunch en daarna zeilen hijsen want  we gaan weer varen. St. Vincent is onze volgende bestemming.

Na de lunch hadden we sailtraining met daarbij bedachten estafette spelletjes. Knoppen leggen, reddingspak aan trekken, lijnen opzoeken enz. Weer een heerlijke avondmaal van onze 2 fanatische koks! Morgen is het Lazy day en gaan we het eiland ontdekken.

Groetjes Jet en Feline