De eerste keer aan land

Het begon met de naar zeep smakende yoghurt die zelfs Tina niet kon waarderen. Dit werd onze eerste keer dat we aan land zouden stappen aan de andere kant van de oceaan. We kwamen er snel achter dat hier, op Dominica, ‘frenglish’ werd gesproken: een mix van Engels en Frans.

We begonnen met de excursie we gingen met de tenders aan land. We zijn na het wachten in 3 busjes gestapt hebben de hele ochtend gereden met hele leuke stops. Bij de eerste stop gingen we naar een paar vrienden van de gids hebben we daar cacaobonen, suikerriet en nog heel erg veel andere dingen geproefd.  Daarna gingen we weer verder op ons avontuur. We waren gestopt bij de Red Rock; een heel mooi en groot stuk rood gesteente. Later zijn we nog gestopt en is Anne (onze scheepsarts) in een boom geklommen om zogenaamd ‘Starfruit’ te plukken.

Toen gingen we weer verder en maakte we onze laatste stop voor de eindbestemming hebben we vers gebakken kip en ‘breadfruit’ gegeten. Hierna reden we door naar een prachtige waterval. We hebben heerlijk gezwommen en daarna zijn we teruggereden naar de boot. Onderweg bleek dat het voorste busje een lekke band had, maar na ongeveer 10 minuten was dit gelukkig alweer gefixt. Aan het eind van deze dag moesten we wachten op de tenderbootjes. Om 20:00 was iedereen weer terug. We hebben we pasta gegeten en zijn daarna vroeg gaan slapen omdat de volgende dag de scheepsovername zou beginnen!

Een paar hoogtepunten van deze dag:

  • Bij een van de stops gingen we op ontdekkingstocht en vonden we een wietplant die (uit een oude WCpot groeide)
  • Bij de waterval schrok iedereen een beetje door de grote krabben bij de oever. Ze deden verder niks, maar maakten wel een beetje indruk 🙂
  • Bij een van de souvenirkraampjes langs de weg hebben een stuk of 7 trainees glaasjes als aandenken gekocht, natuurlijk alleen bedoeld voor water en limonade.

Groetjes Mirthe & Valeria
(credits naar Rick voor de foto)