Challenged by the Danish crew: ACCEPTED!

Hello everybody,

Challenge accepted!! At twelve December 8.00 in the morning it started. The Danish crew challenged all the Dutch people on board to only speak English, also with each other. For 72 hours we’re going to do this. If you succeed, you will get a nice price.

Voor de superleuke scheepsovername die eraan zit te komen hebben we moeten strijden voor onze gewilde positie aan boord. Één minuut lang pitchen voor alle crew in de felle spotlights. Dit moest ook nog in het Engels. Om je pitch te versterken mocht je je ook verkleden. Hier was de crew erg enthousiast over, en bij elke nieuwe trainee hoorden we gelach en een daverend applaus. Bijna iedereen heeft zijn gewilde rol gekregen.

Het einde van de reis komt al in zicht, ook al willen we daar niet te veel over nadenken. Als aandenken aan deze mooie tijd krijgt iedereen een vriendenboekje mee naar huis. Hier schrijft iedereen aan boord een leuk tekstje in voor je. Ook staan de songteksten van onze zelfbedachte liedjes erin, we hebben een Nederlandse op blauwe dag en een Engelse op Riptide. Op deze manier kunnen de Deense deckhands ook met ons meezingen.

Naast hun passie voor zeilen en zingen vinden deze deckhands het ook heel leuk om mensen hun haar te scheren. Op deze reis hebben ze tot nu toe al twee trainees bereid gevonden. Denk je dat jouw kind zo gek is om kaal te gaan? Op Schiphol zullen jullie erachter komen. Hint: er kwamen lange lokken vanaf.

Op 13/12 (natuurlijk op de 13e) zouden we eigenlijk een leuk feestje gaan bouwen op het deck. Het regende al een beetje, maar we zagen niet aankomen dat we een half uurtje later terecht zouden komen in een dikke storm. Harde regen, bliksem en donder verplichtte ons om binnen te blijven. Kort hierna ging het brandalarm ook nog af. Half slapend en zonder shirts sprintte alle crew de getto uit. Door onze eerdere oefeningen wist iedereen wat er gedaan moest worden. Na een paar minuten in de zeikende regen te hebben gestaan, met al onze feestelijke outfits en make-up, kwamen we er gelukkig achter dat het een vals alarm was. De regen had de engine room bereikt, waar het zo warm was dat het verdampte. Hierdoor ging de rookdetector af.

Eind goed al goed! Het feest staat nog op ons te wachten in de Carib. 🙂

Groetjes van de nieuwe Interior manager Warner en Teacher Pytrik