Reis 5: van oceaanoversteek naar bestemming onbekend…

De niet-vertelde kant van de media-aandacht bij Masterskip

Masterskip is volop in het nieuws. De trainees van reis 4 die nu gedwongen de oceaan oversteken, staan in de schijnwerpers. Wat totaal niet aan de orde komt is de groep trainees die eigenlijk deze reis van de Carieb naar Nederland zouden maken. Precies vandaag zouden zij van Amsterdam naar Cuba vliegen om de vanaf daar via Jamaica naar Nederland te zeilen.

Deze trainees gaan vanaf 27 juni een mooie reis maken. Nu steeds meer landen langzaam weer uit lockdown komen, nemen de kansen op mooie bestemming toe. Azoren, Shetlands, Faeröer, IJsland, Lofoten en natuurlijk heel veel Atlantische oceaan. Maar zover is het nog niet. De trainees van reis 5 zitten nu thuis, kunnen niet naar de Wylde Swan, kunnen niet naar school en lezen in de media hoe prachtig hun reis had kunnen zijn is. En dat is zuur.

Bij Masterskip merken we dat het lastig is om het verhaal van deze trainees in de media te krijgen. In de diverse interviews met journalisten en in de voorbedingen van een talkshow komen de trainee van reis 5 en alle gevolgen voor hen wel aan de orde. Maar uiteindelijk kiest men er toch steeds voor om dit niet te gebruiken. Natuurlijk zijn we bij Masterskip heel blij met al deze aandacht in de media. Maar we beseffen ons ook dat er aan dit succes een schaduwzijde zit die niet openbaar wordt benoemd.

Bij de aankomst van de Wylde Swan in Harlingen kan er ook media aanwezig zijn. En ook dan zal er vermoedelijk vooral aandacht hebben voor de opvarenden van dat moment. Wij doen ons best om ook dan de verschoven reis 5 aan de orde te hebben. En te noemen dat niet alleen reis 4 een heel andere reis vaart dan ze hadden gewild. Maar dat ook reis 5 een grote aanpassing heeft door de corona pandemie.

– Team Masterskip