Vreugde én verdriet bij Masterskip

De reizen beginnen allemaal vol te raken. Er staan méér trainees op de voorlopige inschrijflijst dan er plaats is aan boord, en ook steeds meer trainees hebben genoeg vertrouwen om zich definitief in te schrijven. En dan is het zover. De laatste plek wordt gevuld. Afgelopen week was dat voor reis 1 het geval, en de laatste plekken voor de andere reizen zijn óók al in zicht.

Dat geeft zoals altijd een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn wij van Masterskip natuurlijk blij dat onze reizen populair zijn. We hebben een lange weg afgelegd om deze geweldige vorm van avontuurlijk leren aan de man te brengen. Vele gesprekken met scholen, decanen, rectoren, en partners zijn gevoerd en veel weerstand hebben we moeten overwinnen. Maar inmiddels zijn steeds meer scholen positief over de toegevoegde waarde van ons onderwijsprogramma. Dus, er wordt wel een high five gegeven als er weer een reis vol is.

Aan de andere kant is er nu ook een groep trainees is die niet mee kan op de reis van hun eerste keuze. Een voorlopige inschrijving is vrijblijvend, en wie het eerst komt die het eerst maalt, maar tóch is het even slikken wanneer we ze inlichten. Een aantal van de trainees begint direct te verschuiven naar een andere reis die nog niet helemaal vol is of schrijft zich in voor dezelfde reis volgend jaar. En voor een aantal is dat allemaal niet mogelijk. Dat is vervelend. Want wij en alle andere Masterskippers die meegingen, weten dat het maken van een Masterkip reis zoveel waarde heeft dat we die iedereen gunnen. En dan is het niet fijn dat de reis voor iemand door plaatsgebrek niet door kan gaan.

Oplossing: meerdere reizen

Een van de oplossingen is dat leerlingen zich ook vrijblijvend voorlopig inschrijven voor de reis van hun tweede keuze. Zo zijn ze voor twee reizen in de race. Op die manier maken ze nog steeds kans om mee te gaan, én lukt het trainees om bij een volle reis gelijk de focus te verzetten op hun tweede voorkeur. Dit jaar zien we dat veel leerlingen zich ook inschrijven voor reis 2. Dat is de reis die start in de Cariben (23 december) en dan de vele eilandjes in de Cariben aan doet. Als een echte Robinson Crue ontdekken de trainees de prachtige natuur en de cultuur van deze vele eilanden.

De reden om juist voor deze reis te kiezen zijn divers:

3 redenen om voor reis 2 te kiezen

1. Deze kost 1.000 euro minder dan bijvoorbeeld reis 1. Dan weet je dus 1.000 euro eerder dat je je sponsorwerving voor elkaar krijgt.

2. Er zitten 2 weken kerstvakantie in reis 2. Omdat je weet dat je de laatste dagen voor de kerstvakantie en de opstartdagen na de kerstvakantie niet al te druk bent op school :), ben je feitelijk maar 2 effectieve school weken niet op school. Terwijl je aan boord het avontuurlijk leren natuurlijk gewoon doorgaat. Zo heb je eerder toestemming van school.

3. Het is een reis die de ideale combinatie is tussen lang oceaanzeilen en eilanden zien. Je leert het tall ship van binnen én van buiten kennen tijdens het zeilen, waarbij je iedere dag nieuwe eilandjes ontdekt.

Masterskip 2021/2022

Afsluitend zijn wij blij dat reis 1 nu vol is en raden we de trainees aan om zich ook in te schrijven voor een andere reis, waarbij reis 2 een aanrader is qua route, haalbaarheid met school én geld.

Wil je je direct vrijblijvend voorlopig inschrijven voor Reis 2? Klik dan hier.