Unieke samenwerking NHL Stenden en onderwijsaanbieder Masterskip

 

Studenten van NHL Stenden uit Leeuwarden presenteerden vandaag de onderzoeksresultaten voor de wereldwijd zeilende onderwijsaanbieder Masterskip. Beide partijen zijn enthousiast over de uitkomsten.

 

Multidisciplinaire groepen bogen zich maandenlang over hoe de volgende vraag: “Hoe kan culturele diversiteit in het Caribisch gebied zichtbaar en tastbaar gemaakt worden voor middelbare scholieren die met Masterskip meegaan.”

 

 

Ter afronding van hun onderzoek overhandigden studenten een bakskist gevuld met onderwijsmaterialen aan Masterskip. De bakskist brengt verdieping in het Masterskip programma. Er zijn opdrachten beschikbaar over de geschiedenis, cultuur, economie, natuur, geografie en godsdienst van acht Caribische eilanden, van Sint Maarten tot Carriacou en Tobago.

 

Nynke Verduyn van Masterskip: “Een zeilschip is afhankelijk van weer en wind. Vooraf is niet precies duidelijk waar we wanneer een opdracht uitvoeren. Daarom was het de uitdaging voor de docenten in spé om materialen te ontwikkelen die flexibel inzetbaar zijn maar toch voldoende verdieping voor verschillende niveaus te creëren. En dat is uitstekend gelukt.”

 

Masterskip is de bekendste buitenschoolse onderwijsaanbieder van Nederland. Het programma is populair onder zowel scholieren als scholen en groeit elk jaar weer. Om groei en kwaliteit te combineren zoekt Masterskip de samenwerking met universiteiten en hogescholen op.