Masterskip voorbereiding door Elise en Rinske

We zijn ons aan het voorbereiden op het nieuwe Masterskip schooljaar. Zoals je hierboven al las worden de schepen helemaal klaar gemaakt en gekeurd. Natuurlijk worden ook de tickets geboekt, moeten spullen worden ingekocht, docenten worden voorbereid, etc. etc. Op dit moment zijn docent Elise en deckhand / Masterskip coach Rinske druk bezig met het verbeteren van het lesprogramma! Ze vertellen je graag waar ze mee bezig zijn:

Als biologie docent werkend voor Masterskip houdt mijn baan niet op bij lesgeven aan boord. Zo werk ik tussen het varen door ook voor Masterskip om het programma aan boord te verbeteren. Dat is heel erg divers en leuk werk! Zo mag ik dingen ontwerpen en verbeteren zodat we dit gedurende het schooljaar aan boord kunnen inzetten. Denk aan lessen, opdrachten, groepsactiviteiten, etc.

Vorig jaar hebben we het Masterbook geïntroduceerd bij de trainees en dit bleek een succes te zijn. Dit werkboekje was door onze marketeer Jildert heel mooi ontworpen! Inhoudelijk sloot het aan bij de leerbehoefte van onze trainees, en we vroegen om feedback ter verbetering. Dat zijn we nu aan het verwerken. Op dit moment zitten we binnen in de Officers Mess op de Wylde Swan aan het Masterbook te werken, terwijl buiten aan deck de masten er vanaf zijn. Echt een heel raar gezicht.

Wij hebben Fleur, een oud-trainee, benaderd om mooie illustraties te maken en samen gaan we onze ideeën weer in een nog mooier jasje gieten. Als een kind zo blij kijken we uit naar de illustraties die Fleur speciaal voor het Masterbook gaat maken. We kunnen we niet wachten tot we het Masterbook 2.0 gedrukt en wel in onze handen hebben! Persoonlijk krijg ik steeds meer zin om er tijdens reis WS 1 al mee te kunnen werken.

Groetjes

Elise en Rinske