Hoogtepunten Masterskip 2018-2019

In oktober stonden families en vrienden op de Willemskade in Harlingen om de Wylde Swan uit te zwaaien. En afgelopen zaterdag wachtten families en vrienden de trainees van de laatste reis op om ze te verwelkomen na hun oceaanoversteek. Het zesde Masterskip schooljaar is alweer afgelopen. En wat zijn er weer fantastische avonturen beleefd. Even een greep uit de mooie avonturen van afgelopen jaar.

 

Een nacht op een onbewoond eiland. Of dit nu Stagadon, Frankrijk (reis 1 en reis 5), aan de voet van de Petit Piton op Saint Lucia (reis 2), Sandy Island bij Carriacou (reis 3) of Cayo Algodón Grande bij Cuba (reis 4) was, maakt misschien niet zo veel uit. Het samen op een eiland zitten, zelf je eten klaar maken, kletsen en muziek maken rond een kampvuur; dat maakt het toch onvergetelijk.

Of wat dacht je van hikes: op een vulkaan (op Dominica of Faial), door een regenwoud (op Tobago of Cuba) of langs de kust van Portugal. En weet je nog die ‘bootcamps’, op het middendek of op het strand? En natuurlijk het zeilen, het liefst zo hard mogelijk. En ja, dan toch ook het einde van de reis. Samen op het middendek zitten, napraten over de reis, een traantje (of twee) wegpinken en iedereen nog één knuffel geven.

Nu zijn er vast nog honderd dingen die je ook nog kan bedenken (de drills, pizza maken, pannenkoeken bakken, film kijken op het middendek, rekenmachines die door de mainhold vliegen tijdens zelfstudie, in slaap gewiegd worden in je hangmat, verjaardagen vieren).

 

Het waren geweldige reizen! Terwijl de trainees nagenieten en deze reis altijd met zich meenemen, gaan wij door met de voorbereidingen voor komend jaar. Tot ziens aan boord!