3 redenen om je nu in te schrijven #1: VOLLE REIZEN…

En dan is het moment daar: jouw reis is vol, en er is geen plaats meer voor trainees. Dat wordt kijken naar een andere reis…! Dat wordt weer opnieuw om tafel met school om je planning rond te krijgen. En natuurlijk moet je je eigen verwachtingen bijstellen, want je kunt niet meer mee met de reis van je voorkeur.

Gelukkig is dit gemakkelijk te voorkomen!

Het gebeurt echt…

Het gebeurt echt: trainees die niet mee kunnen op reis omdat ze zich te laat definitief hebben ingeschreven. Dat kan natuurlijk veel verschillende redenen hebben, maar dit zijn de meest voorkomende:

  • toestemming van school laat op zich wachten
  • het geld voor de reis is nog niet voor elkaar
  • een voorlopige inschrijving is nog geen definitief plekje aan boord

Toestemming van school

“Ik kan me nog niet inschrijven, want ik heb nog geen toestemming van school!” Maar… Wist je dat er helemaal geen voorwaarden zijn voordat je je voorlopig in mag schrijven? Sterker nog, het is juist gewoonlijk dat je je éérst voorlopig inschrijft, en dan pas met de toestemming van je school bezig gaat. En daarbij gaat het krijgen van die toestemming vaak ook nog gemakkelijker. Je lijkt zekerder van je zaak in gesprekken met je afdelingsleider/conrector: ‘dit ga ik doen, ik heb me zelfs al ingeschreven, en dat kom ik bij u vertellen!’. En daarbij: wanneer je je voorlopig inschrijft kun je altijd bij ons terecht voor informatie, word je op de hoogte gehouden van alle bijeenkomsten én heb je alvast iets om je school nóg enthousiaster te maken!

Geld voor mijn reis

Misschien hebben al je Masteracties nog niet zoveel opgeleverd dat je de reissom in 1 keer kunt betalen. Dan hebben we goed nieuws voor je. Je definitieve inschrijving is vooral de bevestiging dat je er echt 100% voor gaat. Je plek aan boord is nu zeker, en je hoeft allereerst 30% van de reis te betalen. De andere 70% komt pas 2 maand voor dat je vertrekt. Dus je hebt echt nog veel tijd om het te regelen. En met je definitieve inschrijving op zak laat je zien: ik ga dit echt doen! Dus jullie, sponsors, kunnen me echt helpen!

Voorlopige inschrijving is niet definitief

“Ik heb toestemming van school, mijn financieel plan is rond én ik heb me voorlopig ingeschreven. Dan ben ik voor nu klaar, toch..?”

Ons korte antwoord: “Nog niet helemaal!”. Wanneer we contact hebben met trainees die volgend jaar meegaan horen we ze dit vaak zeggen. Tóch is dit ook één van de redenen dat trainees de boot missen. Je voorlopige inschrijving betekent namelijk niet dat je plek aan boord is gereserveerd. Pas wanneer je je definitief inschrijft is je plek aan boord écht voor jou. Natuurlijk snappen we dat het best voelt als een grote stap. Heb je tóch nog twijfels of vragen? Stuur ons dan gerust een WhatsApp-je, of neem op een andere manier contact met ons op.

Bonus-tip: schrijf je in op meerdere reizen!

Wist je dat je je ook gewoon voorlopig in kunt schrijven op méér dan 1 reis? Als je nu alvast na gaat denken over je tweede keus, scheelt dat later een hoop twijfel. Stel, de reis van je eerste keuze is plotseling vol, dan heb jij gewoon een back-up!

Heb je nog andere twijfels over Masterskip? Lees de 5 meest gehoorde twijfels om je nog niet voorlopig in te schrijven hier, of stuur ons gewoon een WhatsApp-berichtje!

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?