Voorlopig ingeschreven?

"De reis van jouw keuze is vol... "

Dit wil je natuurlijk niet te lezen krijgen!

Je wilt precies met die ene reis mee, en dat kan nu niet meer… Dit wil je natuurlijk niet te lezen krijgen. Je zal de eerste niet zijn die letterlijk de boot mist. Je droom valt in duigen. Mensen die je kent gaan wel mee en jij niet. Straks komen de anderen terug op school met de mooiste verhalen en heb jij precies niks meegemaakt. Deze tijd in je leven, waarin je met Masterskip mee kunt, komt nooit meer terug. Dit is je enige kans.

Maar natuurlijk heb je je niet zonder reden nog niet definitief ingeschreven. Wij helpen je verder!

De meest gehoorde twijfels om je nog niet definitief in te schrijven:

Je wilt natuurlijk zeker zijn van een plaats aan boord, en het klopt dat de definitieve inschrijving daar de manier voor is. Maar al je acties hebben nog niet zoveel opgeleverd dat je het de reissom in 1 keer kunt betalen. Als je je definitieve inschrijving blijft uitstellen, zijn inderdaad de reizen wel vol en was alles voor niets.

Gelukkig hebben we goed nieuws voor je. Je definitieve inschrijving is vooral de bevestiging dat je er echt 100% voor gaat. Je plek aan boord is nu zeker, en je hoeft allereerst 30% van de reis te betalen. De andere 70% komt pas 2 maand voor dat je vertrekt. Dus je hebt echt nog veel tijd om het te regelen. En met je definitieve inschrijving op zak laat je zien: ik ga dit echt doen! Dus jullie, sponsors, kunnen me echt helpen!

Het maken van zo’n beslissing is moeilijk. Je wikt en weegt en je praat er met mensen over. Het maakt ook wat onzeker. Want doe je wel het juiste door zo te twijfelen en doe je wel het juiste als je ‘het maar gewoon doet’. Wij denken ook dat je er goed over moet nadenken. Maar er is ook een moment dat argumenten al langs zijn gekomen en dat het proces zich herhaalt. Wij weten: nog nooit heeft iemand spijt gehad van zijn Masterskip reis. Als je oud-Masterskippers de vraag zou stellen: “heb je spijt van je reis?” zouden ze je vraag niet eens begrijpen. Meestal hebben mensen spijt van wat ze niet gedaan hebben in plaats van wat ze wel gedaan hebben.

De beslissing uitstellen heeft op een bepaald moment geen zin meer. Er zijn geen nieuwe inzichten. Het enige wat je echt riskeert, is dat je te laat bent. Vlak voordat de reis vol is geven we de voorlopige inschrijvers nog een bericht dat de reis bijna vol is. Er zijn dan altijd nog meer voorlopige inschrijvers die meewillen dan dat er plaatsten zijn. Op dat moment kun je dus gewoon buiten de boot vallen.

Dus… uitstellen om je definitief in te schrijven? Wij raden het af…

Je hebt veel vakken en dus veel docenten. Die docenten zijn soms lastig te bereiken. Soms vinden ze jouw plannen echt geweldig! Maar er zijn ook docenten die het minder interesseert. En jij maar bellen en afspraken maken om het over Masterskip te hebben. En zolang je ze niet gesproken hebt, twijfel je om je in te schrijven.

Het contact met je docenten is natuurlijk belangrijk, maar niet in deze fase. Vermoedelijk duurt het nog wel even voordat je reis vertrekt. Ongeveer 2 maanden voor jouw reis ga je praktisch aan de slag met het maken van je plan voor het schoolwerk aan boord. Wij zien graag pas 3 weken voor de reis je uitgewerkte plan van aanpak als upload in je account. De paar weken ervoor weten docenten pas echt wat ze gaan doe in de periode dat jij met Masterskip meezeilt. Wij raden je zelfs af om eerder te beginnen met je plan van aanpak. Laat die docenten maar even. Als je met ze wilt delen wat voor moois je gaat maken? Zeker doen! Maar laat je definitieve inschrijving er niet van afhangen. Het staat los van elkaar. Als je nu al zover bent dat je aan je plan van aanpak denkt dan ben je er aan toe om je definitief in te schrijven. En als je toestemming hebt van jouw afdelingsleider dan kun je dat doen.

We willen je niet teleurstellen met een volgeboekt schip…

Omdat Masterskip nooit uitspraken doet over aantallen weet je inderdaad niet hoeveel trainees er op een reis mee gaan. Het zou niet best zijn als je met maar een paar anderen aan boord zit want het sociale aspect is ook heel belangrijk. Gelukkig is het bij Masterskip andersom. Dit schooljaar zitten alle reizen vol, dus is er volgend jaar nog plaats voor je? Dat is nog maar de vraag.

Daarom is je definitief inschrijven een beter plan dan twijfelen of er wel genoeg andere trainees zijn.

Dat is echt voorstelbaar. Onder schooltijd op wereldreis op een groot zeilschip, dat is toch ook heel spannend?! Dat is volgens ons ook de reden dat je je hiertoe aangetrokken voelt. Iedereen die mee gaat vindt het spannend. En alle trainees die meegingen vonden het echt geweldig! Het is ook niet zo dat die spanning weggaat als je je definitief hebt ingeschreven. Misschien wordt die nog wel groter zelfs. Het wordt pas echt lastig als je straks wel mee wilt maar de reis opeens bijna of helemaal vol is!

Als je weet dat je mee wilt, kun je je definitief inschrijven. Het is spannend en het blijft spannend, dat hoort erbij!

Voor je definitieve inschrijving heb je toestemming van je school nodig. Natuurlijk wil je wél gewoon graag mee. Ondertussen stromen de reizen vol, en dat jouw droomreis straks niet door kan gaan doordat school op zich laat wachten wil je niet.

Om toestemming te vragen stuur je een motivatiebrief naar de afdelingsleider van jouw school. Heeft hij of zij vragen? Dan kan school natuurlijk even contact met ons opnemen!

Ons belangrijkste uitgangspunt is altijd dat we onze deelnemers de Masterskip reis willen geven die ze verdienen. En tot nu toe lukt dan ook, ondanks de lastige omstandigheden. We zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, dat is dit én komend jaar niet anders dan andere jaren! Wij zijn sinds het begin van de pandemie als organisatie steeds aan het schakelen en in contact met verschillende instanties over de reizen die we organiseren. Tot nu toe is het ons goed gelukt om de reizen door te laten gaan, grotendeels zoals gepland en bedacht. Natuurlijk wijzigen de omstandigheden of regels soms wel, en dan moeten we ons aanpassen. 

Als het echt niet lukt om de reis door te laten gaan vanuit Masterskip, dan krijg je het al betaalde geld terug. Wij zullen ons echter inspannen om dan een alternatief te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van een andere bestemming.

Onze ‘geld terug’ garantie geldt niet voor de volgende situaties:

1. Jij kunt niet mee omdat je besmet bent met COVID-19. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om te zorgen dat je aan de dan geldende eisen voldoet: bijv. een negatieve PCR-test en/of gevaccineerd zijn. Je kunt dan ook geen aanspraak maken op het annuleringsfonds bij een besmetting op het moment van vertrek.

2. De reis verandert qua route: onze reizen zijn (ook zonder COVID) altijd weer- en windafhankelijk, en we houden altijd rekening met de lokale situatie in de landen waar we naartoe gaan. Dat kan betekenen dat we niet naar een bepaalde plek gaan, waar we eigenlijk wel naartoe hadden gewild. Zo gingen we vorig schooljaar én dit jaar niet naar Cuba omdat het een te groot risico oplevert voor onze deelnemers. Je krijgt geen geld terug omdat we ergens niet naartoe gaan. Als de reis doorgaat spannen wij ons in om het een echte Masterskip reis te laten zijn, los van de bestemmingen waar we naartoe gaan.

"Maar hoe schrijf ik me dan definitief in?"