Ik ga op reis en ik neem mee… vier docenten!

Dit weekend hebben we een grote wisseltruc bij Masterskip: de trainees van reis 3 komen thuis en de trainees van reis 4 vertrekken zondag naar Sint Maarten. Ze gaan o.a. naar Cuba. Dat spreekt veel trainees aan. Gelukkig de reis bijna beginnen. De docenten zijn er klaar voor. Wie gaan er mee op reis?

Jennifer (natuurkunde en aardrijkskunde) (Masterskipveteraan)

Ik ben Jennifer en ik mag alweer voor het derde jaar mee met Masterskip. Ik heb heel heel veel zin om weer heel veel mooie dingen te (laten) leren aan boord en op de eilanden! We hebben al een hoop voorpret gehad, en nu is het eindelijk zo ver…

Ben (wiskunde (maar ook natuurkunde en scheikunde))

Mijn naam is Ben en ik ben net met pensioen, na 40 mooie jaren als wiskundeleraar in het vrijeschool onderwijs. Ik hou enorm van schilderen en boten bouwen, zelf en op schaal. Verder hou ik van fietsen en wandelen. Ik hou van het water, de wind, de stilte en de natuur. Ik lees graag en hou me bezig met persoonlijke ontwikkeling. En natuurlijk kan ik de wiskunde niet helemaal los laten. Ik werk nog aan een Wikipedia voor de vrije school, zit nog in een wiskunde studiegroep en ga nu dus met de Wylde Swan mee: ik kijk er naar uit en heb er veel zin!

Sara (biologie)

Mijn naam is Sara Verheijen, ik woon en werk in Amsterdam als biologiedocent. Zeilen heb ik wel eens gedaan met mijn vader op het IJsselmeer, maar dan mag ik alleen de touwen vieren. Ik kijk er naar uit om meer te leren en te kunnen op een zeilboot. Ik houd erg van kijken door mijn verrekijker, meestal vogels. Het maakt niet uit of het een simpele KBV (kleine bruine vogel) of een ware paradijsvogel is. Het lijkt me heel fijn om samen met iedereen op het schip een klein samenlevinkje te worden. Stiekem hoop ik dat mijn bijnaam Paddeltje wordt.

Gerry (scheikunde)

Tijdens reis 4 geef ik scheikunde. Ik vind het reuze spannend, want ik heb geen ervaring met het verblijf op een zeilboot voor zoveel weken. Wellicht ben ik dan geen ochtendmens, misschien heb ik geen trek in zoute drop meer… Binnenkort zullen we het weten!

Verder zijn als crew aan boord: kapitein Ruth, kok Koen en zijn koksmaatje Nica, stuurman Martijn, bosun Rigmor, dokter Rixt, engineer Pim, deckhands Cecile, Jonne, Selene en interior manager Jeske. Van sommige van deze toppers vind je een fotootje en wat meer info op onze ‘wie zijn wij‘ pagina!

Trainees van reis 4 alvast een heel goede en mooie reis gewenst.