Blog

Volg hier de trainees, docenten en crew tijdens hun reis. Kom meer te weten over wat ze doen, wat ze leren, hoe ze zich voelen, of ze zeeziek zijn en welke fantastische avonturen ze al beleefd hebben!

ALFA OF BÈTA? ALL ABOARD!

We kregen een verzoek van een middelbare scholier voor meer informatie over de toegangseisen voor onze onderwijsreizen. Hij heeft namelijk gelezen dat de Masterskip-trips in de basis een bèta-grondslag hebben. Er gaan tenslotte vier docenten mee die uitsluitend in bèta-vakken lesgeven – natuurkunde, wiskunde, scheikunde en biologie. Zelf heeft hij een alfa-vakkenpakket, namelijk een Economie & Maatschappij- ofwel E&M-profiel.

Lees meer...

Anne | genieten van de laatste dagen

Hey allemaal in Nederland.  Het land dat steeds dichter bij ons in zicht komt. Het is echt heel raar om te denken dat we nog minder dan een week hebben op het schip en met elkaar. We zijn op dit moment in Frankrijk en hebben dus de oceaan overgestoken. Iets dat wij nu maar mogen zeggen! Het was echt een heel gaaf avontuur en eentje die je nooit zal vergeten.

Lees meer...

Frans | de grote oversteek is volbracht!

“Yes, ik heb al één streepje. Nee, ik heb nog geen bereik.” Vanavond zullen dit soort gesprekken wel weer te horen zijn op de Swan. We hebben dan de grote oversteek volbracht: vanuit Cuba, via Jamaica, Bermuda en de Azoren hebben we dan Frankrijk bereikt. Het lijkt een heel eind maar zo’n Masterskipreis is voorbij voor je het weet. Aan de andere kant lijkt het wel heel lang geleden dat we in Havana waren. Toen 42 min of meer onbekenden, nu een hechte groep.

Lees meer...

Lieke | extra slaap op de oceaan

Zoals normaal hadden we vandaag weer zelfstudie in de ochtend. In de middag hadden we lazy afternoon. Omdat we nu weer op zee zitten, zijn de dagen vermoeiender dan aan land en de nachten vaak ook, daarom krijgen we één keer in de week ook in de middag vrij. Iedereen heeft die middag heel hard nodig om weer even bij te tukken. Dat betekent dus lekker films kijken, powernapjes doen of een beetje rondhangen op het dek en soms helpen met zeilen hijsen of strijken. Ik heb het vandaag allemaal wel een beetje gedaan, want toen ik met Esther een film aan het kijken was, waren we beide in slaap gevallen. Daarna zijn we met heel veel warme kleren, omdat het best wel koud is, naar het achterdek gegaan.

Lees meer...