Zeilen zonder te praten

13 december, 2020

Ahoy landrotten,

Deze dag begon zoals elke dag aan boord hier.

We werden om kwart voor 7 wakker gemaakt en toen stond het favoriete ontbijt klaar, brood. Na een lekker ontbijtje zijn we weer aan de zelfstudie gegaan. Dit verliep allemaal volgens schema en voor de lunch kregen we een tomatensoepje met een lekkere salade. Na happy hour was het tijd om lekker te gaan zonnebaden. Na lekker 2 uurtjes gezonnebaad te hebben was het weer tijd voor de laatste ronde van de internships. Jesse heeft als deckhand het zeilen en neerhalen van de zeilen geoefend. Hij moest erbij proberen niet te praten, en het alleen maar met handgebaren te doen. Dit is prima gelukt. Julius heeft als kok een heerlijke maaltijd neergezet, een avg’tje met gehaktbal, aardappel en spruitjes, met een brandersmayonaise die niet te eten was.

De afgelopen 3 dagen hebben we een challenge aangegaan om overal aan boord Engels te praten (behalve in de mainhold). Dit hebben we gedaan zodat de Engelstalige crew makkelijker mee kan doen in een gesprek. Je kreeg 3 snoepjes en als de Engelse crew je betrapte op niet Engels praten dan mochten ze een snoepje eten. Hoe meer snoepjes je aan het einde overhield hoe groter je beloning was. De beloning was een lekkere smoothie. Jesse had 2 snoepjes over en Julius had ze nog alle 3 (wat knap). We hadden verder ook nog de kersversiering op de boot opgehangen en de kerstboom Diederik genoemd. In de avond hadden we nog een gijp gemaakt.

Nautische groet vanaf de Swan

Julius en Jesse

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?