Zeilen, zeilen en chocoladetaart

8 maart 2021

Hallootjes!

De dag begon zoals gewoonlijk weer met de zelfstudie. Alleen dit keer een uurtje later, want we moesten het eerste uur helpen met het hijsen van de zeilen. Hierna werden helaas veel mensen weer een beetje zeeziek. Dat betekende dat er weinig mensen in de mainhold en pantry aan de zelfstudie zaten.

In de middag was er een optionele zeiltraining van Rinske, die druk bezocht was. Dit was een soort herhaling van alles wat al een keer eerder verteld was. Iedereen wil natuurlijk goed leren zeilen en dan is het fijn sommige dingen herhaald te hebben. Hier en daar werden er ook nieuwe dingen verteld, zoals de lady fingers, wat echt een hele handige uitvinding is. Zij houden de spanning op een sheet (schoot), terwijl deze gewoon van de lier gehaald kan worden. Dit creëert dan weer ruimte voor andere lijnen die op de lier moeten.

De mensen die niet met Rinske meededen, kregen les over navigatie van Ben. Dit ging over een meetinstrument, waarmee je je locatie kan bepalen. Ook dit was heel interessant. Ook kregen we om 16:00 uur een lekkere chocolade taart, want Lotte was jarig!

’s Avonds hadden we sailwatches. Deze waren erg leuk. Wij hadden van 18:00 tot 20:00 (Nienke) en 20:00 tot 22:00 uur (Ilse) wacht.

Ik, Nienke, klom in het jibnet om de outerjib naar binnen te halen. Dat was heel erg gaaf! Ook in het donker zag je het water onder je door gaan.

Ik, Ilse, stond voornamelijk op lookout, maar terwijl ik op lookout stond kregen we uitleg over alle sterren van Maarten. Dit ging over hoe alle sterrenbeelden er komen en de grote beer. Dat was erg interessant!

Dit was ‘m weer, een interessante dag dus!

Zonnige en golvende groetjes,

Ilse en Nienke

 

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?