Zeil-gains!

3 maart 2021

Joowww matties,

Veerle en Kiki hier. Vandaag heeft Emir gegained (sporten). Vandaag begonnen we de dag met zelfstudie ons favoriete moment van de dag. het is namelijk de laatste dag dat we konden leren voor de toetsen. Na de zelfstudie hadden we sailtraining van Martijn. We kregen de theorie over hoe we moeten gijpen en overstag gaan.  Ook heeft Martijn uitgelegd hoe je van het anker afgaat zonder de motor te gebruiken met dus alleen de zeilen. Dat doe je door de fok bak te trekken (de fok naar de verkeerde kant). Toen gingen we van anker en met alleen de zeilen hijsen, dus we konden de theorie gelijk toepassen. We zeilden van Bequia naar Tobago Cays.

Daarna hadden we een les over koraal dit hadden we van onze biologie docent Elise. Een leuk wistje-datje over koraal is dat koraal kan kiezen of ze man of vrouw zijn. Toen hadden we vrije tijd en heeft een deel films gekeken en een ander deel heeft spelletjes gedaan. Omdat we de nacht door gingen zeilen hadden we weer sailwatch. De wacht van 12 tot 2 had hele harde regen maar wel lekkere tosti’s.

Dit was ons leuke blog, We ruiken jullie morgen wel weer!

Later kater

Groetjes Veerle en Kiki

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?