Wylde Swan weer in Nederland! Hoogte- én dieptepunten

Vandaag kwam de Wylde Swan met 27 enthousiaste trainees terug in de haven van Harlingen. Het Masterskip schooljaar is daarmee ten einde gekomen! Altijd een mooi en emotioneel moment. Dit schooljaar hebben we voor meer leerlingen dan ooit hun eerste wereldreis onder schooltijd kunnen organiseren: meer dan 150 trainees stapten aan boord voor een levensveranderende ervaring.

We hebben dit jaar opnieuw heel wat beleefd. Er waren dieptepunten én hoogtepunten.

Het begon met een geslaagde overtocht van Spanje via Tenerife naar de Cariben. We lieten op reis 1 op de Wylde Swan een onderzoek doen naar de kwaliteit van ons onderwijsprogramma, een soort inspectie-bezoek, waarbij we mooie resultaten hebben behaald. Daar zijn we trots op! Daarna hebben we twee reizen gevaren met corona aan boord. Dit zorgde voor de nodige uitdaging: de trainees van de Caribische reizen 2 en 3 op de Wylde Swan, juist de reizen met een aantal bijzondere eiland-expedities, mochten niet aan land! Deze reizen zijn dus heel anders verlopen dan gepland, en toch kijkt iedereen terug op een geweldige ervaring. Dit hebben jullie met z’n allen fantastisch gedaan.

Voor reis 4 moesten we het besluit nemen om niet naar Cuba te gaan, ook een flinke wijziging waarna de verwachtingen wel even moesten worden bijgesteld. Ook hier kwam het uiteindelijk allemaal goed. En dat maakt dan ook weer de hoogtepunten: je doet met elkaar wat je kunt om er de mooiste reis van te maken. Dat is Masterskip! Een hoogtepunt was natuurlijk dat we de eerste Masterskip reis mochten varen op ons nieuwe schip Reade Swan // Noorderlicht. De eerste keer reis RS 3… Naar het koude hoge noorden met prachtige natuur, een ski-tocht, een expeditie naar een gletsjer, vanille-ijs maken tijdens de nachtwacht waarbij de zon niet onder ging, ongelooflijk wat was dat een avontuur! En nu het einde van reis 5, de reis waarbij je de noordelijke Atlantische oceaan oversteekt. Dat levert uitdagingen op. Bijvoorbeeld op het gebied van het tegelijk eten van een broodje en een kom soep, lees de blogs er maar op na!

We kijken terug op een geslaagd schooljaar en ik wil jullie namens het hele team van Masterskip | Swan Expeditions hartelijk bedanken voor jullie vertrouwen.

Groet,

Nynke en het hele team van Masterskip