Wel weg, of toch niet…

7 mei 2022

De titel van deze blog beschrijft exact onze dag. We zouden gisteren weggaan, maarrrrrr zoals altijd op een schip (ook op de Wylde Swan) veranderen de plannen nog wel eens. Wat wel hetzelfde was als elke dag, was de zelfstudie. Gewoon van 8 tot 12 uur lekker huiswerk maken. Tussendoor hadden we wel een feestje, want Lotte, onze bosun, was jarig! Anna en Fréderique hadden voor het 10-uurtje een heerlijke brownie gebakken, die met aardbeien, slagroom en munt helemaal perfect was. Ook hadden we gewoon happy hour, dus lekker schrobben!

Na happy hour gingen we los van de kade naar een andere kade, waar we diesel gingen bunkeren. Het enige probleempje: er was geen plek aan de kade om te bunkeren. Dat werd een uur lang rondjes draaien in de haven. Uiteindelijk konden we alsnog aanleggen en diesel tanken. We dachten dat als we diesel zouden hebben, we konden vertrekken, maar helaas missen we nog een onderdeel. Zonder dat onderdeel kunnen we niet verder, want het topsail kan naar beneden flikkeren.

Toen we weer terug waren bij de andere kade, kregen we onze sailmail! Altijd leuk, maar als je gisteren al een half uur hebt gebeld, toch iets minder bijzonder. Als avondeten hadden we kliekjes, bestaande uit lasagne en burrito’s (met een beetje kaas is alles weer toppie). Tijdens de afwas hing Otto een briefje op met de indeling voor de internships. Ik (Marit) mag de internship captain doen en ik (Maerle) de internship doctor. Niemand wilde interior doen.

Na het eten kregen we een les van Alvaro over navigeren op de sterren, zon en planeten. Dit was heel interessant en we hebben zin om het in de praktijk toe te passen! We vonden het echter niet erg dat de les was afgelopen, want we wilden graag voor de 2e keer een “laatste avond ijsje” halen. De ijssalon hier in Horta kent ons inmiddels heel goed en heeft een aardig zakcentje verdiend aan de Wylde Swan…

Groetjes,

Maerle en Marit