Waardeer even dat…

Waardeer even dat…

Natuurlijk zijn we hartstikke dankbaar dat we hier mogen zijn, en vele van jullie die dit lezen zijn vast een beetje jaloers. Maar in deze blog gaan we de vervelende dingen aan boord exposen.. Het schip beweegt, dat is geen nieuwe informatie. Maar waarin beperkt dat ons nou eigenlijk allemaal?

Allereerst de toiletten, je beseft thuis niet hoe fijn het is om stil te kunnen zitten op de WC. En dat je bij het handen wassen niet eerst opzoek moet naar de zeep die de hele wasbak doorgeslingerd is. Ook zou het heel fijn zijn dat de prullenbakjes stil blijven staan en dus niet de hele vloer bezaaid ligt met afval.

Over de badkamer gesproken, het douchen thuis is echt een luxe. Je hebt keuze uit welke zeep/shampoo je wil gebruiken, want je hoeft toch niks vast te houden (jezelf ook niet)

Ten tweede het eten, bij ons is het inmiddels een gewoonte dat de broodjes pindakaas je om de oren vliegen en je je bord geen seconde kunt loslaten. Een lekker kommetje soep tijdens de lunch samen met een broodje klinkt natuurlijk als een top lunch, maar dat kan niet tegelijk!

Dan hebben we nog de mainhold.. Iedereen heeft dan wel een eigen bunk, maar zodra je probeert te slapen is de beste klets plek voor JOUW bunk.

Na je wacht wil je natuurlijk even je zeil jas en broek ophangen om het te laten drogen, maar als 27 mensen dat gaan doen vallen er gegarandeerd spullen op de grond, waardoor je in de ochtend (om half 7!) je spullen op de grond kan gaan zoeken.

Maar natuurlijk zijn er vooral veel leuke dingen hier aan boord. Zo kunnen we jullie toch nog even jaloers maken. ’s Ochtends wordt je wakker met muziek en allemaal mensen om je heen wat wakker worden een stuk makkelijker maakt.

Elke dag zit vol met verrassingen, we krijgen dan wel een planning van de dag, maar vaak doen we ’s middags toch weer totaal een andere activiteit. Aan boord hoef je je nooit te vervelen. Als het lekker weer is zijn we de hele dag buiten en klimmen we in de mast of proberen nachtrust in te halen in het jibnet. Als het weer dit niet toelaat spelen we gezellig spelletjes in de pantry. Hier hebben we toch genoeg tijd voor aangezien we maar 4 uur school per dag hebben.

’s Avonds een verse maaltijd bereid door onze koks Tina en Hanna, maar de trainees helpen vaak ook een handje mee (dan heb je nog wat invloed op wat we eten, wie wil dat nou niet?).

Kortom, wij gaan deze komende weekjes nog even genieten voor onze aankomst in Harlingen, tot dan!

Groetjes,

Jasmijn en Fréderique