Voedselquiz, internships en een mid-ocean party!

16 mei 2021

Wim wam wis vandaag hadden we een voedselquiz. Tina en Ole hadden 65 vragen over voedsel voor ons voorbereid. Met onze eigen gemaakte pion konden wij toetreden op het getekende speelbord. De meeste pionnen waren van hoge artistieke waarde. Zo hadden Lieke en Robert een magnifieke appel in elkaar geflanst, genaamd Appie (zie foto). Jonas en Ayla hadden slechts een armzalige hoofdlamp (heel jammer dit). Er kwamen behoorlijk wat uitdagende vragen langs als ‘hoe noem je de sliertjes in soep?’ en ‘wat is de Italiaanse naam voor gedroogde vruchten?’ met antwoorden als ‘sambal bij’ en ‘kousenband’. Er werd hard gestreden om de eerste prijs (een hele grote bak met dropjes), maar uiteindelijk kon er natuurlijk maar 1 tweetal de winnaar zijn. Laten we zeggen dat wij strijdend ten onder zijn gegaan.

Dips hips pips, wij leerden vandaag over traineeships. Deense bosun Rigmor had een les over een Deens traineeship voorbereid. Zelf was zij daar een paar jaar geleden al aan boord gestapt en vertelde dus met grote vreugde en passie over haar avonturen daar. Een aantal trainees waren naar aanleiding hiervan erg enthousiast en zouden nog wel vijf maanden aan boord van een ander Tall Ship willen doorbrengen. Daarom aan alle ouders: wees op uw hoeden!

Ti ta tarty, wij hadden vandaag een formidabele (oftewel moker leipe) party. De feestcommissie had een mid-ocean feestje voorbereid. Tot diep in de nacht werd er volop en uit volle borst meezingend gepartyd. Bij de limbowedstrijd gingen er een aantal ruggen goed dubbel, gevolgd door een even groot aantal glijpartijen. Marlin spande de kroon en ging er met de eerste prijs van door.

Wies wis was,

Dit was de blog van Lieke en Jonas (en Ole)