Vertrek uit Lissabon

23 november 2022

Na drie hele gezellige dagen in Lissabon te hebben doorgebracht, konden we gelukkig weer aan boord. Eenmaal aangekomen in de werf zagen we dat ons schip nog droog lag. Maar al snel begon het dock zich op te vullen en konden we rond 13:00 wegvaren uit Lissabon.

We hadden geluk want het was heerlijk weer waardoor de zelfstudie op het achterdek kon worden gedaan in de volle zon. Voordat we echt konden vertrekken naar Kaapverdië moest er eerst nog worden getankt in Cascais. Onderweg naar Cascais kwamen we langs de surfschool waar we de dag daarvoor hebben gesurft en Stef kreeg grappig genoeg een foto van onze boot die langs voer van de surfschool.

Tijdens de wachten die nacht zijn er dolfijnen gespot en hebben de eerste mensen geholpen in het gibnet (kluivernet) om de innergib (binnenkluiver) en outergib (buitenkluiver) te hijsen. Ondertussen hadden we dus het mainsail (grootzeil) , schoenersail (schoenerzeil), de innergib en outergib gehesen en was besloten de motor te stoppen, helaas was de wind nog niet krachtig genoeg en gingen we maar met 2.5 knopen vooruit.

Niet hard genoeg dus om op tijd aan te komen in Kaapverdië en ging de motor maar weer aan.

Groetjes, Maite en Floor.