KARLIJN | Vals alarm!

Blog 11 februari Karlijn

 

Hallo daar in het koude Nederland,

Vandaag was het weer havermoutdag… De meesten zijn niet zo’n fan van dit ontbijtje en die zal je dan ook niet uit hun bed zien komen tot de zelfstudie begint. Want ja, ook zonder ontbijt moet je gewoon werken (helaas). Omdat bijna niemand de havermout eet maakt Tina er koekjes van, en die worden ook niet gewaardeerd. Wel leren we hier de kleine dingen waarderen zoals: een glas limonade, een broodje Nutella, een volle nacht slaap en een lekkere douche.

Maar goed ik zal jullie vertellen over wat we gedaan hebben. Tijdens zelfstudie hadden we eerst meerdere keren last van een vals alarm omdat de waterdichte deuren getest werden, ik kan je vertellen daar word je niet blij van. Toen onze concentratie daardoor weg was hebben we maar met een groepje een heel uur Bubblegum bellen zitten blazen. Hieronder een foto van de geslaagde bellen van Floor, Jella-Rike en Pelle. Na Happy Hour hebben we zeilen gehezen en koers gezet naar St. Vincent. Dit was voor het eerst dat we hoge golven hadden, die je bijna kon aanraken aan de lage kant. Ik had gehoopt dat we geen zeezieken meer hadden, dat was helaas niet het geval. De bekende zeezieken (Jade, Pelle, Floor en Jenneke) lagen weer op het dek maar, gelukkig zijn er geen vissen gevoerd. De zeeziekte was snel weer over, ook omdat we rond een uur of tien al bij St. Vincent waren. Daardoor hadden sommige mensen sailwatches en anchorwatches, waaronder ik. Wij moesten tijdens onze sailwatch alle zeilen naar beneden halen, dus nu kan ik weer een blaar toevoegen aan mijn verzameling. Als de zeilen naar beneden zijn moeten ze ook vastgebonden worden, dus ben ik met Titouan het jib-net ingeweest (rustig pap en mam, met een tuigje) om de innerjib vast te knopen.

Verder kregen we nog een les van Sybren over de bevolkingsdichtheid en soorten bestuursvormen. We moesten raden in welke stad de hoogste en laagste bevolkingsdichtheid was en dit ook voor provincie’s en landen. Ook kregen we 6 bestuursvormen waarvan we de betekenis moesten geven. Jella-Rike, Brigitte en ik waren loei fanatiek. Iedereen was al gestopt en wij waren nog aan het strijden voor de winst. Ondertussen hadden we woordenboeken gepakt, hier kwam Sybren achter, dus punten aftrek. Hopelijk hebben we wel iets gewonnen want anders is ons harde werk voor niks geweest…

Groetjes uit het natte St. Vincent (Ja inderdaad, hier regent het ook).

 

Karlijn