Vallende traantjes: sailmail!

26 februari 2021

Hoi hoi!

Vandaag was het eindelijk lazy day, dus we mochten een uur langer uitslapen. Helaas was er havermout voor ontbijt, dus de meesten skipten het. De ochtend verliep heel kalm: we hielpen een beetje met zeilen en we waren gewoon aan het chillen de hele ochtend. Het hoogtepunt was een stroopwafel als tienuurtje, waar iedereens maag een sprongetje van maakte! Hierna kregen we de langverwachte tweede sailmail, het was heel fijn om eindelijk iets van het thuisfront te horen, al vielen er wel wat traantjes bij de meesten…..

Ondanks dat het lazy day was, hadden we wel happy hour: Marianne was extra en dat betekende dat ze vandaag vrij was en ze ging toen met Jort iedereen nat maken die deckwash moesten doen. Felice had galley, dus ze moest de keuken schoonmaken. We waren nog steeds aan het zeilen, dus de rest van de middag hebben we gechild, geholpen met zeilen hijsen en strijken en werden er in shifts pannenkoeken gebakken, want op lazy day mogen we zelf ons avondeten uitkiezen.

Net voordat we gingen eten (17.30) gingen we voor anker bij Union Island en een halfuur later werden alle pannenkoeken (200) verslonden.

Tijdens het eten van de pannenkoeken gebeurde er iets speciaals: we zagen namelijk opeens een mini haai rondom de boot zwemmen! We hebben hem proberen te lokken met tonijnen die de koks eerder ontleed hadden, maar helaas leverde dat niet echt iets op… Het was wel echt heel gaaf om te zien!

Het was een lekker rustig, maar chill dagje!

Sea you later alligator,

Felice en Marianne