Union Island

Na onze aankomst gister bij Union island zijn we vandaag na de zelfstudie aan land geweest. We waren erg blij want we mochten happy hour, hoe leuk het ook is, een keertje overslaan. Iedereen werd met de tender op een prachtig strandje afgezet. Waar we vervolgens te horen kregen dat we een hike gingen maken naar de top van het eiland. Door middel van een kaart moest iedereen zelf de weg proberen te vinden. Na een warme, maar hele mooie route kwamen we aan op de top. Hier konden we over het hele eiland en de zee heen kijken. Helaas konden we niet heel lang van het uitzicht genieten, aangezien het heel hard leek te gaan regenen. Tijdens de tocht naar beneden hebben we veel gelachen en nog een schildpad kunnen zien.

Terug op het strand was er nog genoeg tijd over om van het heerlijke water te genieten voordat we werden opgehaald. Iets verderop in het water vloog er een groep pelikanen rond op zoek naar vis. Met de zonsonderang op de achtergrond was dit een heel mooi gezicht.

Eenmaal terug aangekomen op de boot gingen we eerst lekker eten en werd er vervolgens aangekondigd dat we een half-way-and-a-day party gingen vieren. We hadden zelf bedacht om hier een gender swap party van te maken. De jongens moesten als meisjes gaan en de meisjes als jongens. Iedereen leende kleding van elkaar en er werden snorren getekend en nagels gelakt. We zaten allemaal helemaal in onze rol en zelfs een paar crewleden deden mee. Ook werd de boot leuk versierd met allemaal lampjes. Iedereen zong hard mee en er werd goed gedanst. Na dit leuke feest kregen we ook onze sailmail. Het was erg fijn om weer iets van thuis en hoe het in Nederland is te horen. De anchor watches gingen vandaag gewoon door dus na een leuke dag ging iedereen wel redelijk op tijd slapen. Gelukkig hadden wij onze watch gister al gehad dus konden we lekker doorslapen.

Morgenmiddag gaan we weer zeilen en iedereen heeft er zin in om weer een nieuw eiland te ontdekken.

Maud en Luna

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?