Tosti om 0.00 uur

Wendy, stuurvrouw en Lotte, docent wiskunde (maar soms ook deckhand, zoals afgelopen zomer) hebben al de nodige mijlen samen afgelegd. Toen met enthousiaste Schotten naar St. Kilda, nu met 28 trainees de oceaan over naar de Cariben. Wat een verschil! En wat is het allebei leuk. Toen hadden we bedacht ‘ de 4 tot 8 bikiniwacht’, maar deze helaas nooit uitgevoerd. Het was toch nog wat frisjes met 10 graden en horizontale regen. Maar nu lopen we lekker in korte broek, ook ’s nachts. En de trainees doen gezellig met ons mee.

Wendy vaart nu ‘met heel veel plezier de van 12 tot 4’ wacht tijdens deze Masterskip reis 1. En wat de trainees daar vooral heel erg leuk aan vinden is dat ze vanaf 00:00 een tosti mogen. Dus de laatste wacht van de trainees, de van 00:00 tot 02:00 doen ze erg graag mee. Wat resulteert in dat als ik ook om 00:00 uur op wacht kom er gelijk iemand naast me staat, terwijl ik wat schoten aan het aantrekken ben, met een kant en klare tosti.

Behalve gister nacht. Doordat de wind volledig de kluts kwijt was, hebben we 2 keer moeten gijpen. Dan kwam ze uit het noordwesten, het volgende moment uit het zuidoosten en weer omgekeerd. Het was heel goed voor de oefening. Maar het was voor iedereen wel lekker aan de bak. Voordat we het doorhadden was het 02:00 uur “en we hebben nog niet eens een tosti kunnen eten”! Maar vannacht weer een kans en misschien wel een extra tosti voor de jarige Lucas, want dat was zijn grootste wens voor zijn 16e verjaardag.

Veel liefs Lotte & Wendy

Blog 25-11-2019